لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۲۵

فرجام اعتراضات محیط زیستی اراک


Arak Protest 2
Arak Protest 2

اعتراضات پیاپی مردم اراک مسئولان را واداشت از موضع تهدید و ارعاب به گفتگو و پذیرش درخواست معترضان تغییر جهت دهند

اعتراضات محیط زیستی مردم اراک در نهمین هفته خود باعث شد تا مسئولان دولتی از موضع تهدید و ارعاب به گفتگو و پذیرش درخواست معترضان تغییر جهت دهند.
جوان ها و دوستداران محیط زیست و بیماران ناشی از این آلاینده ها بدنه این حرکت بودند. آنها برای پیگیری درخواست های خود مدرک و شواهد بسیار دارند: شمار نگران کننده آمار بیماران سرطانی و ام اس و مرگ و میرهای ناشی از آلاینده ها. آنان همچنین خواستار برچیدن کارخانه های آلاینده و ممنوعیت فروش بنزین یورو۴ در اراک شده اند.
به گفته سازماندگان این تظاهرات آنان فشارها و تهدیدات امنیتی را تاب آوردند تا به مطالبات خود دست یابند. یکی از اعضای هیات مدیره شبکه زیست محیطی استان مرکزی به خبرگزاری ایسنا گفت مساله محیط زیست نه یک مساله امنیتی ست و نه سیاسی بلکه مستقیما با جان مردم ارتباط دارد.

حالا مدیران دولتی موافقت کرده اند کارخانه های آلاینده را براساس معیارهای زیست محیطی سازماندهی کرده و کارخانه های بزرگ را به ۳۰ کیلومتری شهر منتقل کنند.
کارشناسان محیط زیست می گویند آلاینده های ناشی از کارکرد ۲۸۰۰ واحد صنعتی و جهت وزش باد به سوی شهر بسیاری از شهروندان را به انواع بیماریها از جمله سرطان و ام اس مبتلا کرده است. افزون برآن ریزش پسابهای این کارخانه ها به تالاب خشک شده میقان سلامتی مردم اراک را نیز نشانه رفته است.
علی محمد شاعری قائم مقام سازمان محیط زیست گفته است علیه کارخانه آلومینیوم سازی به دلیل استفاده از تجهیزات فرسوده و قدیمی به دادگاه شکایت برده ایم.
کارشناسان محیط زیست می گویند تحریم های مالی و صنعتی باعث استفاده از تجهیزات و قطعات فرسوده در کارخانه های بزرگ شده است که این خود عامل موثری در افزایش آلاینده های شیمیایی ست.
سرانجام روز دوشنبه نمایندگان معترضان به دعوت فرماندار اراک در فرمانداری شهر گردآمدند تا در این باره با مقام های دولتی به رایزنی بپردازند.
اما معترضان می گویند ۶ سال پیش قرار بود کارخانه های شدیداً آلوده به خارج شهر منتقل شوند در حالی که هنوز حتی زمین جدید را نیز خریداری نکرده اند
XS
SM
MD
LG