لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۲۲

اتحادیه عرب از مبارزه با «دولت اسلامی» پشتیبانی می‌کند


نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب - قاهره، ۱۶ شهریور ۱۳۹۳
نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب - قاهره، ۱۶ شهریور ۱۳۹۳

قطعنامه اتحادیه عرب منعکس کننده احساس ضرورت و فوریت اقدام بر ضد گروه شورشی اسلامگرای داعش در میان ۲۲ کشور عضو اتحادیه است.

اتحادیه عرب روز دوشنبه اعضا را به مبارزه علیه گروه افراطی سنی «دولت اسلامی» فراخواند، اما توضیحات بیشتر در این باره را به بعد از سخنرانی پرزیدنت اوباما درباره استراتژی برخورد با آن گروه موکول کرد.

به گزارش آسوشیتدپرس، قطعنامه اتحادیه عرب آشکارا از گسترش عملیات نظامی آمریکا حمایت نمی‌کند؛ با این همه، جا را برای کمک به استراتژی آقای اوباما – که قرار است در آستانه سیزدهمین سالگرد حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر درباره‌اش صحبت کند – بازگذاشته است. احتمال می‌رود آقای اوباما در سخنرانی‌اش حمایت کشورهای عرب را، که بر سر جنگ داخلی سوریه میان‌شان شکاف افتاده، جلب کند.

رئیس جمهوری آمریکا روز سه‌شنبه رهبران کنگره را در جریان استراتژی جدیدش قرار می‌دهد. انتظار می‌رود وزیران دفاع و امور خارجه آمریکا در این هفته برای جلب حمایت کشورهای عرب از طرح آقای اوباما به خاورمیانه سفر کنند.

قطعنامه اتحادیه عرب منعکس کننده احساس ضرورت و فوریت اقدام بر ضد گروه شورشی اسلامگرای داعش در میان ۲۲ کشور عضو اتحادیه است. نبیل العربی، دبیرکل اتحادیه، «دولت اسلامی» را تهدیدی واقعی علیه کشورهای عرب خوانده که باید با شدت با آن برخورد شود. قطعنامه خواستار اقدام فوری برای مبارزه سیاسی، دفاعی، امنیتی و حقوقی علیه پیکارجویان داعش، و قطع منابع مالی و نیروی نظامی گروه شده، ولی جزئیات این نکات را روشن نکرده است.

قطعنامه اتحادیه عرب همچنین از قطعنامه‌ای که شورای امنیت سازمان ملل ماه گذشته در رابطه با مبارزه با تروریسم تصویب کرده، حمایت می‌کند. قطعنامه شورا با استناد به فصل هفتم از منشور سازمان ملل اعلام می‌دارد که اقدامات در این زمینه می‌تواند از طریق نظامی انجام شود.

عربستان سعودی و دیگر کشورهای عرب منطقه از بی‌تصمیمی ایالات متحده برای مداخله در جنگ داخلی سوریه انتقاد کرده‌اند. از ابتدای قیام مردم سوریه علیه دولت بشار اسد، ایران حامی اصلی رئیس‌جمهوری آن کشور در سرکوب مخالفان بوده است.

عربستان سعودی با هر اقدام بین‌المللی علیه شورشیان که موجب قدرت گرفتن آقای اسد شود، به شدت مخالف است. اتکای بیش از حد ایالات متحده به کمک ایران در جنگ علیه داعش موجب خواهد شد که عربستان هر پیشنهادی را به کل رد کند.

این احتمال هست که سعودی‌ها از تشکیل یک ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا آشکارا حمایت کنند، اما تمایلی به تأمین پشتیبانی زمینی یا هوایی از اقدامات نشان ندهند.

دولت ریاض روز دوشنبه گفت از موضع «محکم» اتحادیه عرب حمایت می‌کند.

از زمان حمله شورشیان «دولت اسلامی» عراق دچار بحران بی‌سابقه‌ای شده است.

روز دوشنبه یک بمبگذار انتحاری داعش در شهر دولوئیه در ۸۰ کیلومتری شمال بغداد خودروی نظامی پر از مواد منفجره‌ای را – که ظاهراً از ارتش عراق به غنیمت گرفته‌ بود – به محل گردهمآیی طایفه سنی «جبور» با نیروهای امنیتی کوبید. انفجار ۱۶ کشته و دستکم ۵۵ مجروح برجاگذاشت. پیکارجویان بعد از این انفجار از رودخانه‌ای در حومه شهر دولوئیه گذشتند و به شهر حمله‌ور شدند. شهر کوچک دولوئیه در تیرماه چند روز در تصرف شورشیان بود، اما اعضای طایفه جبور که در مبارزه با پیکارجویان داعش با ارتش عراق همراه شده‌اند، توانستند شهر را پس بگیرند.

ارتش عراق به کمک شبه‌نظامیان شیعه و پشتیبانی هوایی ارتش آمریکا توانسته در هفته‌های اخیر شورشیان را تا حدودی عقب براند. روز دوشنبه ارتش شهر بروانه در استان غربی انبار را از داعشی‌ها پس گرفت.

در همین حال، مجلس عراق به دولت جدید آن کشور به نخست‌وزیری حیدر العبادی رأی اعتماد داد.

XS
SM
MD
LG