لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۴ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۲۶

گلی عامری، یک زن موفق در تکنولوژی و سیاست در آمریکا


گلی عامری، یک زن موفق در تکنولوژی و سیاست در آمریکا
گلی عامری، یک زن موفق در تکنولوژی و سیاست در آمریکا

گلی عامری در ۴ مهر ماه ١٣٣۵ خورشیدی در ایران زاده شد، وی حدود پنج سال پیش از انقلاب ایران به آمریکا آمد تا تحصیلات خود را در دانشگاه استانفورد ادامه دهد.

وی پس از اتمام تحصیلات عالی به دنیای تکنولوژی و سپس سیاست روی آورد و در ماًموریت هائی که در دوره دوم ریاست جمهوری جورج دابلیو. بوش در سازمان ملل متحد بر عهده داشت، در چارچوب حقوق بشر و به ویژه حقوق بشر زنان فعالیت های گوناگونی انجام داد.

گلی عامری که یک آمریکائی ایرانی تبار است هم در دنیای تکنولوژی و هم در سیاست در آمریکا موفق بوده است.

در سال ٢٠٠۴ میلادی گلی عامری از سوی جورج دابلیو. بوش، رئیس جمهوری وقت آمریکا به سمت یکی از سه عضو هیئت نمایندگی دولت آمریکا در شصت و یکمین نشست کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد برگزیده شد.

این کمیسیون همه ساله جلسات عمومی خود را در محل کمیسیون در دفتر اروپائی سازمان ملل متحد در ژنو برگزار می کند.

در تابستان سال بعد نیز، جورج دابلیو. بوش رئیس جمهوری وقت آمریکا گلی عامری را به عنوان یکی از نمایندگان ایالات متحده آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزید.

در نیویورک وی با توجه به سوابقی که در تکنولوژی پیشرفته داشت، در مدیریت اجرای اصلاحات در آن سازمان همکاری کرد و در تاًسیس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز شرکت داشت، مسئولیت هائی که در سال بعد نیز بر عهده گرفت.

خدمت در سازمان ملل متحد در خانواده گلی عامری سابقه داشت. یکی از اقوام نزدیک خانواده مادری گلی عامری، نصراله انتظام بود که علاوه بر نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل متحد، در سال ١٩۵٠ میلادی ریاست پنجمین مجمع عمومی آن سازمان را نیز بر عهده داشت.

گلی عامری در سال ٢٠٠۴ میلادی خود را از منطقه شماره یک ایالت اورگان۱ نامزد عضویت در مجلس نمایندگان کنگره آمریکا کرد و هر چند که توانست رقبای جمهوری خواه خود را در رقابت های حزبی شکست دهد اما سرانجام به کاندیدای دموکرات باخت.

گلی عامری که به جهت مهارتش در به دست آوردن کمک های مالی برای حزب جمهوری خواه توجه سیاستمداران داخلی حزب را در واشنگتن به خود جلب کرده بود، از سوی رئیس جمهوری وقت آمریکا به سمت مدیر کل آموزشی و امور فرهنگی وزارت امور خارجه آمریکا انتخاب شد و بالاًخره پس از تصویب مجلس سنا در نوزدهم ماه مارس سال ٢٠٠٨ میلادی برابر با بیست و نهم اسفند ماه سال ١٣٨۶ خورشیدی با ادای سوگند کار خود را شروع کرد.

در سمت جدید، گلی عامری برای ترویج تبادل دیپلماسی فرهنگی و آموزشی آمریکا به برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس و جمهوری های اتحاد جماهیر شوروی پیشین سفر کرد.

گلی عامری در یازدهم ماه مه سال ٢٠٠٨ میلادی (٢٢ اردیبهشت ١٣٨٧ خورشیدی)، جایزه «الیس آیلند» (۱) را در نیویورک دریافت کرد. این جایزه همه ساله به کسانی اهدا می شود که با استفاده از تجربیات و دست آوردهای شخصی خود به مهاجران خدمت کرده اند.

در سال ٢٠١٠ میلادی، گلی عامری از سوی فدراسیون بین المللی صلیب سرخ به عنوان معاون دبیر کل آن سازمان در امور دیپلماسی بشر دوستانه انتخاب شد. در مسئولیت تازه اش، گلی عامری با بهره گیری از افزایش نفوذ صلیب سرخ در دولت ها و قانون گزاران، به نیازهای کسانی که از سوی سازمان های گوناگون به کارهای خدماتی در سطح جهان اشتغال دارند، کمک می کند.

۱Ellis Island

۲Oregon

برای تهیه این زندگی نامه از منابع گوناگون از جمله منابعی که در ذیل آورده می شود، استفاده شده است:

۱Wikipedia

۲Iranian American Political Action Committee

۳Biography/IACOCCA Institute/June 4th, 2009

۴Alliance for International Educational and Cultural Exchange on 11/26/2007

XS
SM
MD
LG