علی دایی، چهره سرشناس فوتبال ایران، با انتقاد از توجه مسئولان جمهوری اسلامی به «مسلمانان غزه و لبنان و عراق» تأکید کرد، «چراغی که به خانه روا است، به مسجد حرام است» و باید «به فکر مملکت و مردم خودمان باشیم.»
آقای دایی که با وبسایت «همشهری آنلاین» گفتوگو کرده، درباره حادثه انفجار در معدن طبس که موجب کشته شدن دهها کارگر شد، به مشکلات اقتصادی و ناامنی در ایران اشاره کرد و گفت «نمیشود با یک تسلیت» به خانوادههای کارگران کشته شده در طبس «همه چیز را فراموش کنیم. باید برویم کنار این خانوادهها باشیم. به آنها کمک کنیم. این هم وظیفه دولت و مسئولان است.»
چهره ملی و سرشناس فوتبال ایران همچنین تأکید کرد: «نمیشود همهاش ما فکر جاهای دیگر باشیم. چطوری در این مدت همه مسئولان ما وقتی صحبت میکنند، مثلا فکر مسلمانان غزه، لبنان، عراق، و کشورهای دیگر هستند؟ اول باید به فکر مملکت خودمان باشیم. به فکر مردم خودمان باشیم. من از قدیم شنیدهام یک ضربالمثلی را که میگویند چراغی که به خانه روا است، به مسجد حرام است.»
پیشتر علی کریمی دیگر چهره محبوب فوتبال ایران و از مخالفان جمهوری اسلامی نیز جمهوری اسلامی را «رژیم اشغالگر ایران» نامیده و گفته بود: «عزای عمومی برای هنیه تروریست سه روز کل ایران، ولی برای هموطنان ایرانی، سه روز فقط در خراسان! باز هم شک دارید که ایران به دست این رژیم آخوندی اشغال شده؟»
اظهارات علی دایی در حالی است که شعار «نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران» سالهای اخیر بارها در اعتراضات مردمی در مناطق مختلف کشور سر داده شده است.
در پی کشته شدن حسن نصرالله نیز کاربران در شبکههای اجتماعی از اعلام پنج روز عزای عمومی از سوی علی خامنهای برای دبیرکل حزبالله لبنان، و بیتوجهی به جان باختن دهها کارگر در طبس انتقاد کردهاند.
محمد پارسی، روزنامهنگار، در این زمینه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «داغ معدنچیان جانباخته طبس هنوز تازه است، ۵۰ هموطنی که هیچ بیلبوردی به تصویرشان مزین نشد. حتی یک روز عزای عمومی در کشور اعلام نشد و دریغ از یک نوار مشکی در صدا و سیمای ملی؛ و برای حسن نصرالله پنج روز عزای عمومی و همه بیلبوردهای شهر و... آری، سرزمین اِشغالی این گونه هم میتواند باشد!»
در پی وقوع انفجار معدن زغالسنگ «معدنجوی» طبس در شامگاه شنبه ۳۱ شهریور، مقامات اعلام کردند که ۵۱ تن کشته و ۲۰ تن زخمی شدند.
این واقعه واکنشهای گستردهای را از سوی شهروندان و چهرههای سیاسی و مدنی در شبکههای اجتماعی برانگیخت و برخی ناظران آن را «جنایت سیستماتیک» خواندند و جمهوری اسلامی را مقصر دانستند.