ترکیب دولت جدید افغانستان روز سه شنبه ۱۶ شهریور اعلام شد.
به گفته ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان، ملا حسن آخوند به عنوان نخست وزیر، عبدالغنی برادر و عبدالسلام حنفی به عنوان معاونان اول و دوم، محمد یعقوب مجاهد، پسر ملا عمر رهبر پیشین طالبان به سمت سرپرست وزارت دفاع، و امیر خان متقی به سمت سرپرست وزارت خارجه منصوب شدهاند.
رویترز می نویسد قدرت های جهانی به طالبان گفته اند کلید صلح و توسعه در افغانستان تشکیل دولتی فراگیر است که متضمن تعهدات مسالمت آمیز طالبان،از جمله در خصوص حقوق بشر، باشد.
هبتالله آخندزاده
هبت الله آخندزاده، رهبر عالی طالبان، در اولین اعلام عمومی خود از زمان روی کار آمدن طالبان در ماه گذشته، تصریح کرد که طالبان به تمام قوانین بین المللی، پیمان ها، و تعهدات که در تناقض با قوانین اسلامی نباشند پایبند می ماند.
رویترز می نویسد پسر هبت الله آخندزاده یک بمبگذار انتحاری بود و او خود بیشتر زمان رهبری اش در گروه طالبان را در سایه گذرانده است و دیگران را راهی مذاکراتی کرد که در نهایت به خروج نیروهای نظامی امریکا و نیروهای ائتلاف انجامید.
به نوشته رویترز حتی اطلاعات اولیه مانند سن آخندزاده به طور دقیق مشخص نیست و گمان می رود او حدودا ۶۰ ساله باشد. او پس از حملات ۱۱ سپتامبر و حمله آمریکا به افغانستان به پاکستان فرار کرد و به مدت ۱۵ سال در یک مسجد مشغول آموزش و موعظه بود.
همکاران و دانش آموزان آخندزاده در این مسجد او را محصلی سختکوش و سخنوری دوآتشه توصیف می کنند.
در مجموع، اسامی افرادی که برای حضور در دولت جدید افغانستان معرفی شده اند، نشانه ای به دست نمی دهند که طالبان «شاخه زیتون» به مخالفان خود نشان می دهد.
ملا حسن آخوند
ملا حسن آخوند که به عنوان نخست وزیر معرفی شده است، مانند بسیاری از دیگر کسانی که در کادر رهبری طالبان هستند، بخش مهمی از اعتبار خود را از ارتباط نزدیکش با ملا عمر، بنیانگذار طالبان، کسب می کند.
سراج الدین حقانی
سراج الدین حقانی، وزیر کشور کابینه طالبان، فرزند موسس شبکه حقانی است که واشنگتن آن را گروهی تروریستی می داند. او به دلیل دست داشتن در حملات انتحاری و ارتباط با القاعده در فهرست افراد تحت تعقیب پلیس فدرال آمریکا، اف بی آی، است.
مطابق با پروفایل اف بی آی در مورد سراج الدین حقانی او «تحت تعقیب است تا در مورد ارتباط با حمله سال ۲۰۰۸ در هتلی در کابل...که شش نفر از جمله یک شهروند آمریکایی در آن کشته شدند مورد پرسش قرار گیرد.»
این پروفایل اضافه کرده است: «گمان می رود او در حملات علیه آمریکا و نیروهای ائتلاف در افغانستان مشارکت داشته و آن را هماهنگ کرده است. حقانی همچنین متهم به دست داشتن در برنامه ریزی برای تلاش به منظور ترور حامد کرزی، رئیس جمهور |سابق| افغانستان در سال ۲۰۰۸ است.»
شبکه حقانی که سراج الدین حقانی رئیس آن است، به عنوان شعبه ای از طالبان در شماری از مرگبارترین حملات در افغانستان در دو دهه گذشته دست داشته است. از جمله، در انفجار کامیون بمبگذاری شده در کابل در سال ۲۰۱۷ که به کشته شدن بیش از ۱۵۰ نفر انجامید.
این شبکه همچنین در حمله به سفارت آمریکا و پایگاه های ناتو در نزدیک ان در ابل در سپتامبر ۲۰۱۱ مقصر شناخته شده است. در آن حمله هشت نفر کشته شدند.
ملا عبدالغنی برادر
ملا عبدالغنی برادر، رئیس دفتر سیاسی طالبان، عنوان «برادر» را از ملاعمر دریافت کرده است. او به عنوان معاون اول ملا حسن آخوند فعالیت خواهد کرد. ملا عبدالغنی برادر که در افغانستان علیه نیروهای روسیه و آمریکا جنگیده است، پس از مرگ ملا محمد عمر در سال ۲۰۱۳ به عنوان چهره شماره دو طالبان ظاهر شد.
او نماینده طالبان در مذاکرات با آمریکا در دوحه، پایتخت، قطر بود. مذاکراتی که به امضای توافقنامه در فوریه ۲۰۲۰ منتهی شد.