پس از راهپیمایی دهها هزار نفری روز جمعه فعالان زیست محیطی در اسکاتلند در اعتراض به تصمیمات رهبران کشورها برای مهار گرمایش زمین، روز شنبه ۱۵ آبان راهپیماییهای گستردهتری در نقاط مختلف جهان برگزار شد.
در حالی که رهبران جهان برای هفتمین روز متوالی در مقر کنفرانس سرگرم مذاکره برای کاهش آلایندههای فسیلی در گلاسگو هستند، جوانان و فعالان محیط زیست بهرغم بارندگی شدید بیرون ساختمان کنفرانس گرد آمدند تا به کنفرانسی که به گفته آنان هیچکدام از نمایندگان آنان امکان سخنرانی در این کنفرانس را نیافتهاند، اعتراض کنند.
دازه آغاجی، معترض اهل لندن، در این باره میگوید: «وقتی مردمی که ذینفعان اصلی این موضوع هستند حتی در این کنفرانس حضور ندارند، چگونه انتظار داریم به سیاست درستی برسیم؟»
معترضان با صدای غرش طبلها در خیابانهای گلاسگو رژه رفتند و از دولتها خواستهاند با اقدامات جدی زمین را نجات دهند.
به گفته «ائتلاف سی او پی ۲۶»، که سازماندهنده اعتراضات زیستی محیطی در جهان است، قرار است بیش از دویست و پنجاه راهپیمایی و گردهمایی مشابه در سراسر جهان برگزار شود. این اعتراضات هم اکنون در کشورهای استرالیا، کره جنوبی، و ژاپن برگزار شده است تا رهبران جهان را وادار به اقدامات جدی برای کاهش گرمای زیر یک و نیم درجه سانتیگرادی کنند.
همزمان با این رویداد خبرگزاریها از گرینلند گزارش کردهاند قطب شمال سه برابر سریعتر از بقیه کره زمین در حال گرم شدن است و چنانچه یخهای قطبی که گاز گلخانهای متان را در خود محبوس میکنند آب شوند، این امر به روند گرمایش زمین شتاب میبخشد.
هماکنون گرمای سیبری حتی به ۳۸ درجه سانتیگراد رسیده و آتشسوزیهایی نیز در جنگلهای قطب شمال رخ داده است.