لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۱۷

مقام وزارت آموزش‌و پرورش: معدل ۱۰ دانش‌آموزان «بحرانی» نیست


آرشیو
آرشیو

رئیس مرکز ارزشیابی وزارت آموزش‌وپرورش جمهوری اسلامی ایران معتقد است که میانگین معدل ۱۰ دانش‌آموزان نشان‌دهنده وضعیت بحرانی نیست.

به گزارش «خبر آنلاین»، محسن زارعی گفته که «میانگین نمرات دانش آموزان به فرض مثال ۱۰ است، به معنای آن است که ۵۰ درصد اهداف کتاب‌های درسی محقق شده است. این میانگین نشان‌دهنده وضعیت بحرانی نیست. چون سقف انتظار ما نمره ۲۰ است، می‌توان گفت اهداف به طور کامل محقق نشده است.»

این ادعاها در شرایطی ابراز شده است که کاهش سطح علمی دانش‌آموزان و عدم یادگیری آنها در سیستم آموزشی ایران در ماه‌های اخیر خبرساز شده بود، به طوری که کارشناسان کاهش متوسط میانگین معدل دبیرستانی‌ها به نمره ۱۰ را «سقط سیستم آموزش» دانسته‌ بودند.

در مقابل ادعاهای این مقام وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران، یک کارشناس آموزش به خبرآنلاین گفت: «وقتی میانگین معدل یک درس یا رشته در سطح کشور پایین است و چیزی حدود ۱۰ الی ۱۱ اعلام می‌شود، یعنی فاجعه، یعنی دانش‌آموزان سواد کافی ندارند.»

فروغ تیموریان اضافه کرد: «دانش‌آموزان امروز برای درس خواندن بی‌انگیزه هستند چراکه آینده تحصیل‌کرده‌ها در کشور را آینده خوبی ندیدند.»

او تاکید کرد که میانگین پایین معدل عوامل زیادی از درون نظام آموزش و پرورش دارد، مانند «کیفیت تدریس در کلاس، سخت بودن مطالب کتاب، طرح سوالات نامناسب در امتحانات، عدم استفاده از دبیر مرتبط با همان رشته برای تدریس» که سبب کاهش این معدل شده است.

بنابر گزارش‌‌ها، سقوط سیستم آموزش در ایران طی سال‌های گذشته شدت گرفته است، به طوری که خبرگزاری تسنیم روز هفتم مهر سال جاری اعلام کرد که متوسط معدل دانش‌آموزان سال آخر دبیرستان در رشته‌های مختلف در امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۳ در رشته‌های ریاضی، تجربی و انسانی ۱۰/۹۸ بوده است.

این خبرگزاری وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گزارش خود متوسط معدل در پایه یازدهم را ۱۰/۶۲ و پایه دهم را ۱۱/۵۹ اعلام کرده و نوشته بود این شرایط «حکایت از وضعیت فاجعه‌بار سطح و کیفیت آموزش در مدارس سراسر کشور است.»

در همین ارتباط، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در آبان سال جاری گفت که ۴۰ درصد کودکانی که وارد مدرسه می‌شوند، به «فقر یادگیری» دچار هستند.

رضوان حکیم‌زاده اشاره کرده بود که نظام آموزشی کشور با مفهوم «بازمانده از یادگیری» نیز مواجه است و دانش‌آموزانی که در مدرسه حضور دارند مهارت‌های پایه را با کیفیت مطلوب فرا نمی‌گیرند.

او تاکید کرده بود که تفاوت ملموسی بین فقر یادگیری و بازماندگان از تحصیل در مساله یادگیری وجود ندارد.

پیش از این، فعالان و تشکل های صنفی معلمان نیز بارها از سیاست های آموزش و پرورش انتقاد کرده بودند.

XS
SM
MD
LG