نمی دانم اگر تو چیزی به عقلت می رسد، من که نه، چون می شنوم در ایران، درست بعد از هنگامه هجوم به مردم با تمامی تجهیزات و سلاح های سرد و گرم و الکتریکی در میدان بهارستان توسط لباس شخصی ها و نا شخصی ها، محمود احمدی نژاد خواستار آن می شود که پرزیدت اوباما از مردم ایران عذر خواهی کند.
نمی دانم ما معنی کلمه عذر خواهی و مواقعی که باید بکار برده شود را درست می دانیم یا نه؟
نگاه می کنم به آنچه رئیس جمهوری آمریکا در مورد ایران گفته و می خواهم دریابم کجای آن جای عذرخواهی دارد. او می گوید، دنیا از نحوه برخورد با معترضین در ایران مبهوت و آشفته است. او هم مثل من و مثل همه دیگر مردمان دنیا، صحنه های هجوم به مردم را که روی تلفن های همراه مردم ضبط شده و جلوی چشم دنیا گذارده شده، دیده و می بیند. او هم همچون من و همچون تو، هم مبهوت و هم آشفته از رفتار یک دولت با مردمانش است. او هم مثل من و مثل تو گروهی را در میان مهاجمین به مردم می بیند که نه پلیس هستند و نه جزو نیروهای انتظامی اما مجهز به سلاحها و غیر مسئول در برابر همه سوال ها.
او هم مثل من و مثل تو، مرگ ندا را هزاران بار در همه تلویزیون ها و رسانه های جمعی و اینترنتی، و این کشتن دختری بی گناه را قابل توجیه نمی داند و آشفته از دیدن آن است.
آیا اظهار این بگمان تو، جرمی است که باید از بابت آن عذر خواهی کرد؟
اوباما هم مثل من و مثل تو، ایرانیان را در هر گوشه آمریکا می بیند که در سوگ «ندا» نشسته اند و می بیند که «ندا» چگونه با مرگ خود به صورت اسطوره ای برای ایرانیان در آمده، پس او نیز می گوید همراه با مردم آمریکا در سوگ آنان که بی گناه جان باخته اند با ایرانیان شریک و سهیم است.
آیا این سخنی است خطا که باید رئیس جمهوری آمریکا بابت آن از مردم ایران عذر خواهی کند؟
و اوباما می گوید، اگر حکومت ایران می خواهد در جامعه جهانی برای خود احترام ایجاد کند، باید نخست به مردم خود احترام گذارد. لابد در این درخواست احترام به مردم ایران و رعایت حقوق انسانی آنها که خداداد است و نباید در گروگان هیچ حاکمی قرار گیرد، نکته ای برخورنده وجود دارد که من و تو از آن بی خبریم و باید رئیس جمهوری آمریکا از بابت آن از مردم ایران عذر خواهی کند.
می دانید در این منطق دیوان بلخی، اسم این همدردی با مردم و اسم این درخواست احترام به مردم را می گذارند، «دخالت در امور داخلی».
از آنجا که نمی خواهیم یک طرفه به قاضی برویم و راضی برگردیم، شاید، شاید تصور آقای احمدی نژاد اين است که خبرهای مربوط به ایران درست در دنیای آزاد منعکس نمی شود.
که جواب را هم باید از خود بخواهند که چرا؟
آن خبرهای درست کجاست که باید در دنیای آزاد دیده شود و در موردش قضاوت شود؟
تصور من این است که برداشت آقایان از نحوه خبررسانی در دنیای آزاد یک مقداری یا کلاً عیب دارد. مثلاً شاید ندانند که در دنیای آزاد و در دنیای مبادله آزاد اطلاعات، بخشنامه ها و اطلاعیه های دولتی چه کتبی و چه از نوع تصویری و ادیت شده آن، هرچند جزئی از خبر است اما خبر محسوب نمی شود.
بنا بر این اگر گله ای هست، باید از کل جامعه دنیا گله داشت و خواستار عذر خواهی شد که از پشت دیوارهای اطلاعاتی افراشته شده در اطراف ایران، خبرها را می جویند و قضاوتشان هم بر اساس آنهاست.