لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۳۲

اوباما ميخواهد راهگشائی مشکلات بودجه ايالاتِ آمريکا را با تشريک مساعی در انجام طرح های بهبود اقتصادی به پيش ببرد


رئیس جمهوری منتخب باراک اوباماک یک روز پس از انتخاب گروه امنیت ملی اش در شیکاگو امروز برای میزبانی نشست سالانه انجمن ملی فرمانداران آمریکا به فیلادلفیا در ایالت پنسیلوینیا رفت.

در سایه بحران اقتصادی حاکم بر آمریکا که بنا به گزارش ها از دسامبر دو هزار و هفت آغاز شده است چهل فرماندار و ده فرماندار منتخب سراسر آمریکا که در انتخابات چهارم نوامبر پیروز شدند تلاش می کنند نظر مساعد رئیس جمهوری منتخب اوباما را نسبت به یک درخواست کمک دست کم چهل میلیارد دلاری تا صد و شصت میلیارد دلاری برای ایالت های خود جلب کنند.

باراک اوباما امروز گفت تغییرات از واشنگتن اعمال نمی شود بلکه باید در سطوح ایالتی آغاز شود. رئیس جمهوری منتخب در سایه کاهش شدید بودجه دولت های ایالتی از آمادگی خود برای ایجاد فضای همکاری با فرمانداران برای طراحی و اجرای طرح ترمیم اقتصادی خبر داد. اوباما خطاب به جمهوریخواهان گفت دولت او ایدئولوژیک عمل نخواهد کرد و به حرف همه گوش فرا می دهد. اوباما خواستار حمایت دو حزب از طرح خود در راستای ایجاد کار و کاهش مالیات شد.

اد رندل، فرماندار دموکرات پنسیلوینیا، و جیم داگلاس، فرماندار جمهوریخواه ورمانت، ریاست انجمن ملی فرمانداران را برعهده دارند. سارا پیلین، فرماندار جمهوریخواه آلاسکا، نیز در میان فرمانداران دیده می شد.

بنا به گزارش ها فرمانداران خواستار یک کمک چهل میلیارد دلاری برای راه اندازی پروژه های بازسازی و ترمیم راهها و پل ها، و سرمایه گذاری در تولید انرژی های جایگزین هستند. بحران اقتصادی موجب کاهش شدید درآمد حاصل از مالیات شده و دست کم چهل و سه ایالت از پنجاه ایالت آمریکا را با کسری بودجه روبرو کرده است.

نشست امروز در حالی برگزار می شود که اوباما و دموکرات ها در تلاش برای تنظیم لایحه کمک ترمیم اقتصادی حدودا پانصد میلیارد دلاری هستند و امیدوارند آن را برای امضای باراک اوباما در روز نخست کاری اش در کاخ سفید آماده کنند.

در آستانه نشست امروز فرمانداران دیروز اد رندل و جیم داگلاس برای کسب حمایت قانونگذاران از درخواست کمک خود با ننسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان، ملاقات داشتند.

پلوسی گفت طرح ترمیم اقتصادی چند صد میلیارد دلاری مورد نظر رئیس جمهوری منتخب و دموکرات ها مشابه پروژه های دوران رکود بزرگ دهه سی نیست بلکه مبتنی بر نوآوری و نگاه به آینده و تلاشی برای ایجاد فرصت های شغلی مناسب قرن بیست وکم است.

جیم داگلاس هشدار داد نزول و کاهش رشد اقتصادی چند سالی گریبان گیر آمریکا خواهد بود.

بنا به گزارش ها سی ایالت با کسری ای معادل سی میلیارد دلار برای سال مالی دو هزار و نه روبرو هستند.

باراک اوباما که رسما بیستم ژانویه قدرت را در دست می گیرد دیروز ضمن معرفی مقامات ارشد دیپلماتیک، نظامی و امنیتی کابینه اش بینش خود را درباره آمریکایی که جایگاه جهانی اش را بازیافته، و قدرت نظامی، دیپلماتیک و اقتصادی اش به تعادلی مناسب رسیده است، ارائه کرد.

رئیس جمهوری منتخب گفت آمریکا در میانه بحران عمیق اقتصادی و چالش های امنیتی ای قرار دارد که نیازمند رسیدگی فوری اند.

اوباما در راستای عمل به وعده همکاری فراحزبی اش از انتصاب یک جمهوریخواه، رابرت گیتز،یک دوست نزدیک رقیب جمهوریخواهش جان مک کین، ژنرال بازنشسته جیم جونز، و رقیب پیشین دموکراتش، سناتور هیلاری کلینتون، شخصیت های بانفوذی که در گذشته اختلاف نظرات خود را با اوباما پنهان نکردند، برای اجرای سیاست خارجی و امنیتی اش خبر داد.

اوباما در عین حال تاکید کرد این اوست که به عنوان رئیس جمهور خط مشی سیاسی را تعیین می کند و با اطمینان نسبت به درک این مهم از سوی اعضای کابینه اش دست به انتخاب آنها زده است.

انتصاب هیلاری کلینتون، رقیب انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری اوباما و منتقد سیاست هایش، اقدامی بی سابقه در بیش از یک قرن گذشته است. سال هزار و هشتصد و هشتاد ویک آخرین باری بود که رئیس جمهوری وقت، جیمز گارفیلد،یک رقیب انتخاباتی، جیمز بلین، را به عنوان وزیر خارجه کابینه اش انتخاب کرد.

اوباما گفت نسبت به کلینتون اعتماد تام و تمام دارد. کلینتون نخستین بانوی اول آمریکاست که به مقام وزیر خارجه دست می یابد و گفته می شود که موافقت اوباما را درباره برخورداری از آزادی عمل کافی برای انتخاب گروه دیپلماتیک اش در وزارت خارجه کسب کرده است. واشنگتن پست می نویسد کلینتون رابرت استاینبرگ، معاون پیشین شورای امنیت ملی بیل کلینتون، را برای معاونت وزارت خارجه در نظر دارد.

حضور رابرت گیتز، وزیر دفاع، در کنار اوباما در شیکاگو نشانه ای روشن از انتقال قدرت بود. ابقاء گیتز که با استقبال جمهوریخواهان روبرو شد در حالی صورت می گیرد که بنا به گزارش ها معاون او گوردون انگلند و تمامی چهار مدیرکل اش از جمله اریک ادلمن کنار خواهند رفت. گیتز در دولت اوباما باید الویت های جدیدی را در دستور کار قرار دهد.

باراک اوباما دیروز گفت کماکان به طرح خروج مسولانه شانزده ماهه نیروهای رزمی از عراق پایبند است اما، پیش از مشورت با فرماندهان نظامی یک جدول زمانبندی شده قطعی را تعیین نمی کند.

اوباما همچنین شمایی از سیاست خود را در قبال ایران ارائه کرد.

رئیس جمهوری منتخب گفت انتصاب کلینتون برای دوست و دشمن نشانه ای حاکی از جدیت تعهد او به تجدید دیپلماسی آمریکا و روابط با متحدان از جمله در راستای جلوگیری از گسترش جنگ افزار هسته ای به ایران و کره شمالی و استقرار یک صلح پایدار میان اسرائیل و فلسطینیان است.

انتخاب اعضای گروه امنیت ملی اوباما از جمله انتصاب ژنرال جونز به مقام مشاور امنیت ملی که در طول کمپین انتخاباتی بارها در کنار سناتور جان مک کین دیده می شد با واکنش مثبت اسرائیلیان و نگرانی گروهی از اعراب و مقامات جمهوری اسلامی ایران توام شده است.

اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجلس خبرگان، امروز آمریکا را دشمن اصلی جمهوری اسلامی عنوان کرد و علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، می گوید رویکرد ایران در قبال آمریکا در آینده بستگی به سیاست های اوباما دارد. وزارت خارجه ایران معتقد است تغییری در سیاست خارجی دولت اوباما نسبت به ایران نمی بیند.

از اعضای معرفی شده در گروه امنیت ملی ژنرال جونز و رابرت گیتز نیاز به تائید سنا ندارند اما، سناتور کلینتون، جنت ناپولیتانو، کاندیدای مقام وزیر امنیت ملی، و اریک هولدر، کاندیدای مقام وزیر دادگستری، باید برای تائید صلاحیت به سنا بروند.

اوباما قصد دارد سوزان رایس، کاندیدای سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، را به عنوان بخشی از کابینه معرفی کند. اقدامی که پیشتر سابقه نداشته است.

چگونگی پر کردن جایگاه خالی دو بانوی قدرتمند دولت اوباما، سناتور دموکرات هیلری کلینتون از ایالت نیویورک و جنت ناپولیتانو، فرماندار دموکرات آریزونا و کاندیدای مقام وزیر امنیت ملی، پیشاپیش رایزنی هایی را به دنبال داشته است.هیچک از این دو تا زمان کسب تائید صلاحیت از سنا از مقام خود کناره گیری نمی کنند اما، با توجه به کنگره تحت کنترل دموکرات ها خطری متوجه آنها نیست. مقام خانم ناپولیتانو را یک جمهوریخواه تا انتخابات سال دو هزار و ده برعهده می گیرد و برای کرسی سناتور کلینتون طیفی از افراد بسیاری از جمله آندرو کیومو، دادستان کل نیویورک، تا حتی بیل کلینتون، همسر هیلاری و رئیس جمهوری پیشین، صحبت می شود.

همزمان ایالت جورجیا امروز صحنه دور دوم یک انتخابات بسیار مهم بر سر تعیین کرسی آن ایالت در سنای آمریکاست؛ انتخاباتی که می تواند به تقویت اکثریت دموکرات ها در کنگره و تسهیل اجرای برنامه های اوباما بیانجامد.

سناتور جمهوریخواه سکسبی چمبلیس هر چند در انتخابات چهارم نوامبر آرای بیشتری از رقیب دموکراتش جیم مارتین بدست آورد اما، بدلیل عدم کسب پنجاه درصد آرای عمومی انتخابات بر مبنای قوانین ایالت جورجیا به دور دوم کشیده شد. بسیاری از بزرگترین شخصیت های دو حزب از سناتور جمهوریخواه مک کین تا پرزیدنت کلینتون و حتی دیروز سارا پیلین، فرماندار آلاسکا، برای کمک به پیروزی کاندیدای حزب خود به جورجیا رفتند. پیروزی احتمالی چمبلیس می تواند آرزوی دموکرات ها را برای کسب شصت کرسی بر باد دهد. دموکرات ها در حال حاضر پنجاه و هشت کرسی را در سنا در اختیار دارند. نتایج بازشماری آرای دیگر کرسی جنجالی سنا در مینه سوتا هنوز اعلام نشده است.

XS
SM
MD
LG