در آمريکا، مقامات ميگويند سکنه مناطق ساحلی ايالت جنوبی تکزاس با خطر مرگ روبرو ميشوند، اگر پيش از رسيدن طوفان دريائی آيک، که پيش بينی ميشود امروز جمعه، و يا فردا به آن مناطق برسد، خارج نشوند.
صدها هزار نفر از سکنه نوار ساحلی آمريکا در خليج مکزيک پس از صدور دستور تخليه اجباری به مناطق امن تر رفته اند.
مرکز رديابی طوفان های دريائی آمريکا ميگويد آيک می تواند امواجی عظيم ايجاد کند و سطح آب را در مناطق ساحلی تا شش متر بالاتر از سطح معمول ببرد، که جاری شدن سيل را در پی خواهد داشت.
مناطق ساحلی در جنوب شهر هوستون، از جمله جزيره گالوستون،مشمول دستور تخليه اجباری است.
هواشناسان ميگويند طوفان دريائی آيک در مسير کنونی اش می تواند به شهر هوستون برسد که چهارمين شهر بزرگ آمريکاست. مقامات فدرال و محلی برای مقابله با آنچه که ممکن است به يک بلا و حادثه ای عمده مبدل شودآماده شده اند. اما برای اجتناب از تکرار هرج ومرجی که سه سال پيش در جريان تخليه ناشی از خطر طوفان دريائی ريتا رخ داد به سکنه شهر گفته شده است سعی کنند در نقاط امن و پناهگاههای شهر باقی بمانند.
پرزيدنت بوش ميگويد با فرماندار تکزاس و مقامات فدرال صحبت کرده و اوضاع را به دقت پيگيری ميکند.
مرکز رديابی طوفان های دريائی ميگويد سرعت گردش بادهای درونی آيک در مسير آن بر فراز خليج مکزيک معادل صد و شصت و پنج کيلومتر در ساعت است، که در طبقه پنجگانه طوفانهای دريائی در رديف دوم قرار ميگيرد.
اما هواشناسان هشدار داده اند که آيک پيش از رسيدن به خشکی می تواند قدرتی در حد طوفانهای دريائی عظيم و عمده کسب کند.
مايکل چرتوف وزير امنيت داخلی به سکنه مناطق آسيب پذير هشدار داده است دستور تخليه را ناديده نگيرند.
مقامات فعلا سکنه مريض و مسن را به پناهگاههای موقت در شهرهای مجاور می برند.
پرزيدنت بوش برای ايالت تکزاس وضعيت اضطراری اعلام کرده است که استفاده از کمک های فدرال را در سطوح محلی امکان پذير ميکند.
در حاليکه آیک بسوی مناطق ساحلی آمریکا در خليج مکزيک که بیشتر تاسیسات تولید و پالایش نفت در آنجا قرار دارد پیش می رود، قیمت های نفت خام روز جمعه بالا رفت.
نگرانی از صدمه دیدن تاسیسات و کاهش عرضه انرژی، قیمت ها نفت را برای تحویل در آینده در معاملات تجارتی در نیویورک بیش از یک دلار بالا برد و به بشکه ای یکصد و یک دلار و نود و پنج سنت رساند.
قیمت بنزین نیز در بخش هایی از ایالات متحده بشدت افزایش یافت.
شرکت های نفتی اکثر تاسیسات تولیدی درون آبی را تخیله کرده اند و پالایشگاه های واقع در مناطق ساحلی را که ممکن است هدف تندباد نیرومند و خطرناک قرار گیرند، بسته اند.