باراک اوباما روز يکشنبه به بازديدش از افغانستان خاتمه داد. وی در اين سفر با حامد کرزی، رئيس جمهوری افغانستان، ديدار و پيرامون مبارزه عليه ترور و خشونت در اين کشور به گفتگو نشست.
اين دو روز يکشنبه در کاخ رياست جمهوری در کابل با يکديگر ملاقات کردند. همايون حامدزاده، سخنگوی رئيس جمهوری افغانستان، گفت اوباما بر تعهد خود نسبت به افغانستان و جنگ عليه تروريسم تاکيد گذاشت.
باراک اوباما طی برنامه تلويزيونی روبروی ملت Face the Nation، که از شبکه سی بی اس پخش شد، وضعيت افغانستان را «شکننده و خطير» قلمداد کرد. وی گفت اينکه آمريکا حواسش را از تعقيب اوسامه بن لادن معطوف به جنگ در عراق کرد يک اشتباه استراتژيک بوده است. وی اضافه کرد افغانستان بايد در مرکز توجهات و تلاش های ضد تروريستی باشد.
کانديدای حزب دمکرات در انتخابات رياست جمهوری ماه نوامبر آمريکا گفت رويکرد و زاويه ديد آمريکا نسبت به افغانستان بايد منطقه ای باشد، و به اين منظور بايد بر دولت پاکستان فشار بياورد تا مدارس و اردوگاه های آموزش شبه نظاميان را از مناطق مرزی برچيند.
اوباما گفته است در صورت کسب مقام رياست جمهوری آمريکا بتدريج از تعداد سربازان آمريکايی در عراق به نفع افزايش حضور نظامی آمريکا در افغانستان خواهد کاست.
هم اکنون حدود ۳۵۰۰۰ سرباز آمريکايی در افغانستان به سر می برند. آنها از سال ۲۰۰۱ که آمريکا دولت افراطگرای طالبان را سرنگون ساخت تاکنون با شبه نظاميان وفادار به طالبان در حال جنگ بوده اند. سرنگونی دولت اسلاميست به دنبال حملات تروريستی بن لادن و شبکه القاعده به خاک آمريکا صورت گرفت.
اوباما همراه دو سناتور ديگر (سناتور جمهوريخواه چارلز هيگل از ايالت نبراسکا، و سناتور دمکرات جک ريد از رود آيلند) به اين سفر دست زده است. آنها صبحانه امروز را با سربازان آمريکايی در کابل صرف کردند. ديروز نيز با فرماندهان نظامی آمريکايی مستقر در افغانستان و يکی از شورشيان اسبق که اکنون والی ايالت ننگرهار است (گل آقا شيرازی) ديدار کردند.
سه سناتور آمريکايی در بخش بعدی سفرشان قرار است از عراق، اسراييل، و اردن نيز ديدن کنند. انتظار می رود اوباما با رهبران فلسطينی در کرانه غربی ملاقات کند.
پس از آن سناتورهای آمريکايی از آلمان، فرانسه و بريتانيا ديدن خواهند کرد.