لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۵۶

سيمور هرش در مقاله جديدی ادعا کرد که دولت بوش سعی دارد در ايران بی ثباتی ايجاد کند


بر مبنای قوانین فدرال در آمریکا زمانی که رئیس جمهور قصد صدور دستور عملیات پنهانی داشته باشد باید طی درخواستی فوق العاده محرمانه کنگره آمریکا و دست کم رهبران دموکرات و جمهوریخواه و روسای کمیته های اطلاعات سنا و مجلس نمایندگان، که به گروه ۸ معروف اند، را در جریان بگذارد تا از بودجه ای که پیشتر در نظر گرفته شده برای این منظور استفاده شود.

سیمور هرش، نویسنده مقاله نیویورکر، که بیش از سه سال است درباره ایران گزارش های جنجالی می نویسد، گزارش هايی که عمدتا از سوی دولت پرزیدنت بوش رد شده است، اين بار مدعی است منابع او در ارتش و کنگره آمریکا به او اطمینان داده اند که عملیات پنهانی حمایت از اقلیت عرب اهواز، گروههای بلوچ و دیگر مخالفین بخشی از این برنامه بوده است.

سیمور هرش، ژورنالیست جنجالی نشریه ی نیویورکر، در مقاله ای با عنوان «آماده کردن میدان جنگ: دولت بوش اقدامات سری خود را علیه ایران شدت می بخشد»، با استناد به فرماندهان فعلی و پیشین نظامی و گروهی از سناتورهای دموکرات که از آنها نام نمی برد ادعا می کند که دولت بوش مدتهاست برای جمع آوری اطلاعات از پیشرفت های اتمی ایران در داخل ایران نیروهای ویژه گسیل داشته است، و با حمایت های مالی از گروههای اپوزیسیون در تلاش برای ایجاد بی ثباتی سياسی است.

هرش مدعی است اقدامات نیروهای عملیات ویژه از درون عراق به درون خاک ایران، دستگیری اعضای نیروی قدس سپاه و بردن آنها به عراق برای بازجویی، و هدف قرار دادن اهداف بسیار باارزش که ممکن است کشته یا دستگیر شده باشند بخشی از این برنامه بوده است.

رایان کراکر، سفیر آمریکا در عراق، دیروز به سی ان ان گفت مقاله را نخوانده است اما، ادعاها را درباره عملیات نیروهای ویژه ی آمریکا از جنوب عراق یا هر کجای دیگر به درون خاک ایران به کل رد کرد.

سیمور هرش در مقاله خود ادعا می کند این درخواست درست زمانی ارائه شد که پارسال گزارش اطلاعات ملی از توقف تلاش های ایران در تولید جنگ افزار اتمی از سال دو هزار و سه ميلادی به کنگره آمریکا ارائه شده بود.

پرزیدنت بوش و سناتور جمهوریخواه، جان مک کین، از جمله افرادی بودند که گزارش اطلاعات ملی را به زير سوال برده بودند. گزارش هرش مدعی است بعضی از رهبران کنگره پرسش های جدی در باره ماهیت این عملیات پنهانی و نقش سيا و نیروهای عملیات ویژه داشتند.

پیش از گزارش هرش، گری اکرمن و مایک پنس، قانون گذاران دموکرات و جمهوریخواه تنظیم کننده لایحه تحریم فروش بنزین به ایران، که خواستار شدت عمل سریع رئیس جمهور در مقابله با تهدیدهای ناشی از ایران شده بودند طی نامه ای اعلام کردند قطعنامه آنها مجوزی برای اقدام نظامی علیه ایران نیست.

سناتور دموکرات اون بای نیز، که در قطعنامه نسبتا مشابهی خواستار کنترل دریایی و هوایی بنادر ایران برای جلوگیری از انتقال بنزین شده است، در بندی صراحتا نوشته است هیچ بندی از این قطعنامه نمی تواند به منزله مجوز اقدام نظامی تعبیر شود.

سناتور جان مک کین و سناتور جمهوریخواه میچ مک کانل، رهبر اقلیت در سنای آمریکا، دیروز از اظهارنظر در باره گزارش هرش پرهیز کردند.

سخنگوی کمیته های اطلاعات کنگره هم به احترام مقررات حفظ محرمانه بودن چنین اسنادی از اظهار نظر خودداری کرده است. سيا هم پاسخی نداده است.

هیچ یک از رهبران دموکرات کنگره آمریکا تا کنون حاضر به اظهار نظر نشده است. سناتور جوزف لیبرمن، رئیس کمیته امنیت ملی سنا، که تنظیم قطعنامه تروریست خواندن سپاه را برعهده داشت می گوید آمریکا به هر کار ممکن برای حفظ منافع ملی اش دست می زند و جمهوری اسلامی باید دریابد نمی تواند به مداخله در امور عراق و قاچاق تسلیحاتی که به کشتار سربازان آمریکایی می انجامد ادامه دهد.

لیبرمن دیروز به شبکه خبری سی بی اس گفت تلاش های چند ماه گذشته به عقب راندن جمهوری اسلامی منجر شده است.

وزلی کلارک، ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا و فرمانده پیشین ناتو، می گوید دولت بوش بیش از اندازه بر روی نیروی نظامی به عنوان ابزار پیشبرد منافع آمریکا اتکا داشته است و نداشتن یک استراتژی موثر دیپلماتیک در منطقه و انتقال حس این خطر که پس از عراق نوبت ایران و سوریه است کمابیش زمینه ساز مداخلات ایران بوده است.

XS
SM
MD
LG