لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۰۰

آمريکا کمک های اقتصادی اش به پاکستان را مورد بازبينی قرار می دهد


وزير امور خارجه ايالات متحده آمريکا، کاندوليزا رايس، گفت بدليل اعلام وضعيت فوق العاده از سوی پرزيدنت مشرف آمريکا کمک های اقتصادی اش به پاکستان را مورد بازبينی قرار می دهد.

از زمان حملات تروريستی يازدهم سپتامبر به نيويورک و واشنگتن تاکنون، آمريکا به پاکستان، متحد عمده اش در نبرد عليه تروريسم، تاکنون بيش از ده ميليارد دلار داده است.

رايس گفت از تصميم پرزيدنت مشرف نااميد شده است و خواستار بازگشت سريع حکومت قانون به پاکستان شد. با اين همه وی تصريح نمود که آمريکا همچنان خواهان همکاری با پرزيدنت مشرف در نبرد با تروريسم است.

رايس امروز (يکشنبه) گفت ايالات متحده پيش از آنکه پرزيدنت پرويز مشرف در پاکستان وضعيت فوق العاده اعلام کند، مخالفت خود را با آنچه که وی «اقدامات فراقانونی» خواند به وی ابراز داشته بود.

اما وزارت دفاع آمريکا گفت اعلام وضعيت فوق العاده تاثيری بر حمايت نظامی آمريکا از پاکستان ندارد. سخنگوی پنتاگون، جف مورل، گفت موقعيت بسيار خطير است، و اضافه کرد که وزير دفاع، روبرت گيتس، از نزديک شرايط را تحت نظارت دارد.

ديروز (شنبه) ايالات متحده، از طريق سخنگوی وزارت امور خارجه شون مک کورمک، اعلام کرد که نسبت به اين وضعيت عميقا برآشفته است، و خواستار بازگشت سريع به دمکراسی شد.

اما وزارت دفاع آمريکا گفت اعلام وضعيت فوق العاده تاثيری بر حمايت نظامی آمريکا از پاکستان ندارد. سخنگوی پنتاگون، جف مورل، گفت موقعيت بسيار خطير است، و اضافه کرد که وزير دفاع، روبرت گيتس، از نزديک شرايط را تحت نظارت دارد.

مک کورمک گفت آمريکا انتظار دارد ژنرال مشرف به وعده خود وفا کند و پيش از آغاز دور دوم رياست جمهوری اش از فرماندگی کل قوا کناره گيری کند، و تا ۱۵ ژانويه انتخابات را برگزار کند.

دولت پاکستان صدها نفر اعضای اپوزيسيون را توقيف کرده است و ميگويد انتخاباتی عمومی که قرار بود در ماه ژانويه انجام گيرد ممکن است در چارچوب وضعيت اضطراری به تعويق بيفتد. شوکت عظيم نخست وزير پاکستان در يک کنفرانس خبری گفت پس از پانزدهم نوامبر که دوره پارلمان کنونی تمام ميشود، دولت می تواند برای انتخابات پارلمان جديد تا يکسال صبر کند.

وزير خارجه بريتانيا، ديويد ميليبند، گفت ثبات، توسعه و آينده صلح آميز پاکستان در گرو استفاده از نيروی دمکراسی و برقرار مجدد حکومت قانون است.

واکنش ها در هند، همسايه و رقيب هسته ای پاکستان، خفيف تر بود. دهلی نو بابت «شرايط دشوار»ی که پاکستان پشت سر می گذارد ابراز تاسف کرد، و اضافه نمود که هند اميدوار است شرايط عادی بزودی به پاکستان بازگردد.

نخست وزير پيشين پاکستان، نواز شريف، از ژنرال مشرف خواست خود را فورا بازنشسته کند.

پرزيدنت مشرف در سال ۱۹۹۹ بدنبال يک کودتای بدون خونريزی که به سرنگونی دولت شريف انجاميد زمام قدرت را بدست گرفت.

XS
SM
MD
LG