ديپلماتها در وين گفتند که سازمان بينالمللی انرژی اتمي، تقاضای حکومت ايران را برای کمک به تکميل راکتور پلوتونيوم در تاسيسات اتمی اراک رد کرد. آمريکا و ديگر کشورها بيم آن دارند که از محصول اين تاسيسات در ساختن بمب اتمی قابل استفاده باشد.
جمهوری اسلامی تقاضا کرده بود که سازمان بين المللی انرژی اتمی بر ايمنی تاسيسات آب سنگينی که ميخواهد در اراک تکميل کند، نظارت داشته باشد، اما اين تقاضا، بنا به گفته گرگوری شولتي، نماينده آمريکا در سازمان بينالمللی انرژی اتمي، از دستور کار سازمان «حذف» شد.
آقای شولتی گفت «وقت آن است که ديپلماسی بينالمللی با تحريمهای بينالمللی تقويت شود.»
با اين حال، برخی از ديپلماتها گفتند که هيات مديره راه تجديد اين تقاضا را برای حکومت ايران باز گذاشت. نمايندگان چندين کشور در حال توسعه از تقاضای جمهوری اسلامی حمايت کردند.
تصميم هيات مديره بعد از يک اجلاس سه روزه پرتلاطم اتخاذ شد و نشان دهنده سازشی ميان کشورهای غرب با کشورهای در حال توسعه بود که بعضا از تقاضای جمهوری اسلامی حمايت کرده بودند. سازش اين بود که تقاضای ايران به جای اينکه رد شود، بايگانی شود. با اين حال يک ديپلمات جمهوری اسلامی گفت رسيدگی به اين تقاضا به تعويق افتاد. ديپلمات يک کشور جهان سومی گفت حکومت ايران ميتواند تقاضای کمک به طرح اراک را در زمان ديگری مجددا مطرح کند، اما يک ديپلمات اتحاديه اروپا
گفت دست کم برای دو سال کمکی به طرح اراک داده نخواهد شد، و تا آن زمان هم ممکن است شورای امنيت سازمان ملل در قطعنامهای حکومت ايران را از ادامه کار در طرح اراک منع کند.
آقای محمد البرادعي، مديرکل سازمان بينالمللی انرژی اتمی به هيات مديره گزارش داد که حکومت ايران اخيرا همکاری خود با بازرسان اين سازمان را بهبود بخشيده است و از جمله اجازه بازرسی از يک دانشگاه فنی و همچنين تاسيسات غنيسازی اورانيوم را صادر کرده است اما اين همکاري، برای جلب موافقت هيات مديره به همکاری در زمينه ايمنی راکتور آب سنگين اراک کافی نبود.
آقای البرادعی در گزارش خود گفت که سازمان وی نميتواند تضمين کند که ايران فعاليتهای اتمی پنهانی برای توليد بمب اتمی را دنبال نميکند.
حکومت ايران تقاضاهای قبلی سازمان بينالمللی انرژی اتمی برای متوقف ساختن طرح تکميل تاسيسات آب سنگين در اراک را رد کرده است. مقامات جمهوری اسلامی گفتهاند که اين تاسيسات را حتی بدون کمک خارجی در سال 2009 افتتاح خواهند کرد.
هيات مديره سازمان بينالمللی انرژی اتمی سالانه 800 تقاضای همکاری فنی با کشورهای عضو را به تصويب ميرساند.