لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۲۰

توسعه برنامه اتمی تهران به رغم تهديد تحريم های تنبيهی


بنا به گزارشها، تهران برنامه اتمی خود را، بی اعتنا به تهديد تحريم های تنبيهی سازمان ملل متحد، گسترش داده است.

خبرگزاری نيمه رسمی دانشجوئی ايسنا ميگويد مهندسين اتمی، شروع به بهره برداری از دومين شبکه سانتريفيوژها در يک واحد غنی سازی اورانيوم کرده اند. ايسنا، امروز اظهارات منابعی را نقل کرد که از تزريق گاز به سانتريفيوژها برای به راه انداختن آنها خبر داده اند. بموجب همين خبر، هنوز اورانيوم وارد سيستم نشده است، اما ممکن است ظرف چند روز آينده اين اقدام نيز انجام گيرد.

در بيت المقدس، اهود اولمرت نخست وزير اسرائيل سياست دولت آلمان نازی را با برنامه اتمی تهران از ديدگاه خطرات و تهديدهائی که برای اسرائيل دارد، مورد مقايسه قرار داد و به اظهارات محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری ايران اشاره کرد که گفته است اسرائيل بايد از نقشه جهان پاک شود.

پرزيدنت بوش نيز امروز در کاخ سفيد گفت جامعه بين المللی بايد برای جلوگيری از دسترسی ايران به تسليحات اتمی تلاش بيشتری انجام دهد.

در همين حال سرگئی ايوانوف وزير دفاع روسيه ميگويد گزارش حاکی از به راه انداختن دومين شبکه سانتريفيوژها را موجبی برای نگرانی نمی بيند. وی گفت هنوز خيلی زوداست که در باره توليد اورانيوم قابل استفاده در توليد بمب اتمی صحبت کنيم.

تهران روز چهارشنبه نصب تجهيزات جديد برای غنی سازی اورانيوم را تائيد کرد. غنی سازی اورانيوم برای توليد سوخت رآکتورهای اتمی غيرنظامی است ، اما همين سوخت می تواند با تغييراتی برای توليد بمب اتمی نيز مورد استفاده قرار گيرد.

تهران دومين شبکه سانتريفيوژها را در شرايطی به راه انداخته است که با خطر تحريم های تنبيهی شورای امنيت سازمان ملل متحد روبروست. آمريکا گفته است اطمينان دارد شورای امنيت در واکنش به بی اعتنائی تهران به خواست های تعليق در غنی سازی اورانيوم، قطعنامه تحريم های تنبيهی عليه ايران را تصويب خواهد کرد.

شان مک کورمک سخنگوی وزارت امورخارجه آمريکا گفت اين قطعنامه پيامی روشن و قاطع خواهد داشت، و آن اينکه تهران بايد رفتار خود را عوض کند. وی اذعان کرد که هنوز مسائل پيچيده ای وجود دارد که بايد در باره آنها بحث و گفتگو شود، اما گفت مخالفت روسيه با پيش نويس قطعنامه ای که اروپائی ها ارائه داده اند، جلوی اقدامات مربوط به وضع تحريم های تنبيهی عليه تهران را نخواهد گرفت.

پنج عضو دائمی شورای امنيت، شامل آمريکا، بريتانيا، فرانسه، روسيه، و چين، بعلاوه آلمان، ديروز در نيويورک برای بحث های مقدماتی در باره پيش نويس، تشکيل جلسه دادند. در اين پيش نويس منع انتقال تکنولوژيهای موشکی و اتمی به ايران و قطع کمکهای مالی برای چنين پروژه هائی توصيه شده است.

خبرگزاری روسی اينترفکس ميگويد وضعيت نيروگاه برق اتمی بوشهر، که توسط روسيه ساخته ميشود، يکی از مواردی است که موجب مخالفت روسيه با پيش نويس اروپائی ها شده است. روسيه ميگويد هدف بايد جلوگيری از دسترسی تهران به تکنولوژی های اتمی تا زمانی باشد که بازرسان اتمی سازمان ملل متحد موارد نگرانی را دقيقأ مشخص و روشن سازند.

XS
SM
MD
LG