رئيس جمهوری آمريکا در سخنرانی در برابر مجمع عمومی سازمان ملل گفت حکومت ايران بايد از آنچه وی «برنامه جاهطلبانه تسليحات اتمي» توصيف کرد، دست بردارد و افزود امريکا برای حل و فصل اين بحران از راههای ديپلماتيک مدد ميجويد و مخالف وجود يک برنامه کاملا صلحآميز اتمی در ايران نيست.
آقای بوش که بخش عمدهای از سخنان خود را به دمکراسی در خاورميانه اختصاص داده بود، از سران کشورهای جهان خواست از سياستمداران ميانهرو و اصلاحطلبان در خاورميانه حمايت کنند.
جرج بوش که روز سه شنبه در جلسه علنی مجمع عمومی سخن ميگفت، يادآور شد که جهان در جدالی عقيدتی گرفتار است بين صلحطلبان ميانه رو و افراطيونی که به تروريسم متوسل ميشوند.
پرزيدنت بوش از رهبران جهان خواست برای کمک به ايجاد يک جهان عاری ازتروريسم، ازميانه روها واصلاح طلبان خاورميانه حمايت کنند.
پرزيدنت بوش وعده داد که به حمايت خود از دولت های عراق وافغانستان درمبارزه عليه تروريست ها ادامه دهد.
قرار است محمود احمدينژاد، رئيس جمهوری اسلامی نيز روز سهشنبه در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کند. انتظار ميرود که آقای احمدينژاد بر حق ايران در دستيابی به تکنولوژی صلحآميز اتمی تاکيد ورزد. حکومت ايران بارها وجود برنامهای برای توليد بمب اتمی را تکذيب کرده است.
آقای بوش قبل از سخنرانی در مجمع عمومی، با ژاک شيراک، رئيس جمهوری فرانسه در نيويورک ملاقات کرد و بنا به گزارشها، بحران اتمی ايران در دستور کار مذاکرات دو رئيس کشور قرار داشت. بعد از ملاقات با شيراک، آقای بوش هشدار داد که اگر حکومت ايران از تعلل در اجرای خواسته شورای امنيت سازمان ملل مبنی بر توقف برنامه غنی سازی اورانيوم خود دست برندارد، با تحريمهای احتمالی روبرو خواهد شد.
شيراک گفت آمريکاو فرانسه نسبت به برنامه اتمی ايران موضع مشابهی دارند و ايران بايد قبل از آغاز مذاکرات اتمی برنامه غنيسازی اورانيوم را به حال تعليق در اورد.
در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل سران و مقامات ارشد 192 کشور شرکت دارند. بوش و شيراک تنها سران کشورهای عضو شورای امنيت سازمان ملل هستند که در اجلاس مجمع عمومی حضور يافتند.