توفان دريائی کاترينا، يکی از بزرگترين توفانهای دريائی، به سواحل جنوبی خليج مکزيک آمريکا رسيده و اين در حاليست که صد ها هزار نفر از ساکنين منطقه را ترک کرده اند و يا در پناهگاههای امنی جايگزين شده اند.
سرعت بادهای اين توفان دريائی به ۲۵۰ کيلومتر در ساعت ميرسد که اين توفان را در رده شديدترين توفانها قرار ميدهد.
هواشناسان ميگويند کاترينا از نظر وسعت نيز خارق العاده است. شهر بزرگ نيورلئان در ايالت لوئيزيانا که در پائين سطح دريا قرار دارد محل عبور اين توفان بزرگ دريائی است. مقامات دستور تخليه اجباری داده اند و اتوبانهای که به خارج شهر ميروند مملو از اتومبيل هستند.
نيورلئان ۴۰ سال است که چنين طوفان دريائی ای را تجربه نکرده است. تا به حال در تاريخ فقط سه بار طوفان دريائی ای به شدت کاترينا خاک آمريکا را در نورديده است.
هواشناسان ميگويند کاترينا طوفان بزرگی به عرض تقريبأ ۳۵۰ کيلومتر است. انتظار ميرود بادهای ناشی از اين طوفان به سواحل لوئيزيانا، ميسيسيپی، آلاباما، و بخشهائی از فلوريدای غربی اصابت کند.
کاترينا شرکت های نفتی را مجبور به کاهش توليد کرد و قيمت نفت خام بشکه ای چهار دلار افزايش يافته و به بشکه ای ۷۰ دلار رسيده است.
توفان دريائی «کاترينا» شرکت های نفتی را مجبور کرده است که تعدادی از تاسيسات نفتی در خليج مکزيک را تخليه و فعاليتهای توليدی خود را کاهش دهند. شرکت نفتی «شل» ميگويد بيش از هزار تن از کارکنان خود را از سواحل شرقی و مرکزی خليج مکزيک خارج کرده است.
شرکت شل ميافزايد اين اقدام توليد نفت را به ميزان ۴۲۰ هزار بشکه در روز کاهش خواهد داد. بر اساس گزارش های رسيده شرکت های ديگرنفتی ديگر مانند «شوران»، «اگزون – موبيل» و «بريتيش پتروليوم» نيز کارکنان خود را از تاسيسات نفتی خليج مکزيک خارج کرده اند. در همين حال، ايالت لوئيزيانا فعاليت های تاسيسات نفتی در بنادر خود را از روز شنبه گذشته بحالت تعليق در آورده است. اين تاسيسات نفت خام را از کشتی های نفت کش به پالايشگاهای نفتی منتقل ميکنند. .