لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۱۳

انتقال محمد نجفی از زندان به بیمارستان پس از بروز علائم سکته حین ملاقات


محمد نجفی، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر زندانی
محمد نجفی، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر زندانی

محمد نجفی، وکیل زندانی، در پی بروز علائم سکته حین ملاقات با خانواده‌اش، به بیمارستان منتقل شد. پیش از این با وجود حال نامساعد جسمی این وکیل دادگستری که سال‌ها است در زندان به سر می‌برد، مقامات زندان از اعزام او به بیمارستان جلوگیری کرده بودند.

یاشار تبریزی، فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی پیشین، صبح پنج‌شنبه ۱۷ آبان در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که محمد نجفی سه‌شنبه حین ملاقات با خانواده در زندان «پس از علائم سکته، ابتدا به بهداری زندان اوین و سپس با پابند و دستبند تحت تدابیر شدید امنیتی به بیمارستان لقمان حکیم تهران منتقل شده است.»

آقای تبریزی همچنین تأکید کرد که این وکیل زندانی سال‌ها از حق درمان محروم بوده است.


شیرین عبادی، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر برنده جایزه صلح نوبل، نیز با اعلام این که آقای نجفی «حدود ۸ سال گذشته را در زندان‌‌های شازند، اراک و اوین گذرانده»، گفت که این وکیل دادگستری زندانی «بیش از ۱۸ ماه است که از حق مرخصی محروم بوده است.»

محمد نجفی، وکیل دادگستری ساکن استان مرکزی، دی ۱۳۹۶ در پی اطلاع‌رسانی درباره کشته شدن وحید حیدری، معترض جوان در بازداشتگاهی در اراک، و پذیرفتن وکالت خانواده او، بازداشت شد و پس از آن در زندان با پرونده‌سازی‌های متعدد روبه‌رو شد.

خانم عبادی در این زمینه، افزود: «تعهد آقای نجفی به دفاع از خانواده‌های دادخواه، زندانیان سیاسی و شهروندان بی‌دفاع پیش‌تر ثابت شده است؛ زمانی که بی هیچ‌چشم‌داشتی تنها از روی عمل به وظیفه انسانی در پرونده یک قتل حکومتی در بازداشتگاه اراک سکوت نکرد، زمانی که حتی با وجود بیماری در زندان صدایش را به زندانیان و بی‌صدایان اختصاص داد و حالا که تحت شدیدترین فشارهاست از حق رسیدگی درمانی محروم بوده است.»

برنده جایزه صلح نوبل با بیان این که «مطلع شدم که این وکیل شریف، صبح امروز در حالی که در شرایط بسیار نامساعد جسمی با علائم حاد عارضه قلبی بوده، سرانجام به بیمارستان لقمان تهران منتقل شده است»، اضافه کرد: «محمد نجفی را با دست‌بند، پابند و زنجیر در بیمارستان به تخت بسته‌اند. این رویه غیرقانونی و غیرانسانی در دهه‌های گذشته مسبوق به سابقه بوده است.»

خانم عبادی همچنین گفت: «جمهوری اسلامی در روزهایی که ادعا می کند خانم آهو دریایی را برای رسیدگی پزشکی به بیمارستان روانی فرستاده، زندانیان بیمار و نیازمند رسیدگی پزشکی را در زندان‌ها تا چند قدمی مرگ پیش می‌برد! از بکتاش آبتین تا بهنام محجوبی، همه کسانی بودند که عدم رسیدگی پزشکی به آنها، منجر به قتل‌شان شد.»

شیرین عبادی با تأکید بر این که «نباید اجازه بدهیم محمد نجفی و سایر زندانیان، به سرنوشت مشابهی دچار شوند»، افزود: «مسئولیت هر اتفاقی برای آقای محمد نجفی به عهده دستگاه امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی است. ایشان باید بی‌قید و شرط آزاد شوند.»

پیش از این یک منبع نزدیک به خانواده آقای نجفی گفته بود که این وکیل دادگستری محبوس در زندان اوین، با وجود حال نامساعد جسمی از اعزام به بیمارستان و رسیدگی پزشکی مناسب محروم مانده، و این مسئله نگرانی‌هایی را برای خانواده و نزدیکان او در پی داشته است.

بر اساس گزارش پیشین در ۲۵ تیر سال جاری، محمد نجفی که از بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا، و دیابت رنج می‌برد، به‌مدت چهار ماه نیز از ناحیه مچ پا درد شدیدی را متحمل شده بود، اما مقامات زندان با وجود این بیماری‌ها، از انتقال او به بیمارستان جلوگیری می‌کردند.

این وکیل دادگستری زندانی در چند پرونده جداگانه با ۱۴ اتهام به بیش از ۲۱ سال حبس محکوم شده است، که تاکنون تجمیع احکام برای محکومیت‌های او صورت نگرفته است. دست‌کم پنج پرونده در طول دوران محکومیت علیه او تشکیل شده است.

محمد نجفی در سال ۹۸ در خصوص نخستین پرونده‌اش از زندان آزاد شد، اما چهار روز بعد دوباره در ارتباط با دیگر محکومیت خود بازداشت و به زندان اراک منتقل شد. او در اردیبهشت ۱۴۰۲ از زندان اراک به زندان اوین انتقال یافت.

برخورد مقامات اطلاعاتی و قضایی جمهوری اسلامی با وکلای دادگستری در سال‌های گذشته و به دنبال حمایت وکلا از معترضان در اعتراضات سراسری افزایش یافته است و شماری از آنان بازداشت و زندانی شده‌اند.

مریم آروین یکی از وکلای دادگستری است که پس از پذیرش وکالت معترضان بازداشت‌شده در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، بازداشت شد و سپس به طرز مشکوکی جان باخت. مادر این وکیل دادگستری پیش از این اعلام کرده که کشته شدن فرزندش بر اثر تزریق سرم در زندان صورت گرفته است.

مادر مریم آروین بر سرمزار این کشته‌شده اعتراضات: «ما آتش زیر خاکستریم»
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:01:17 0:00

XS
SM
MD
LG