رسانههای ایران میگویند ابراهیم رئیسی در «رواق دارالسلام حرم امام رضا» دفن خواهد شد. در وبسایت رسمی تشکیلات اداره آرامگاه امام هشتم شیعیان آمده که این مکان مجموعا ۲۲۷ متر مربع مساحت دارد و در ساخت آن از سنگ مرمر استفاده شده و در رواق نیز با «طلای نفیس» ساخته شده است.
بنا به اطلاعات همین وبسایت جد مادری علی خامنهای هم در این مکان دفن شده است.
یک روزنامه در تهران روایتهای رسمی از تماس امام جمعه تبریز پس از «برخورد بالگرد با کوه» را به باد انتقاد گرفت
نمازهای میت خامنهای بر پیکر منصوبانش؛ از «نیک خواندن» حلقه وفادار تا «طلب عفو» برای هاشمی رفسنجانی
رئیسی و همراهانش در نقطه پایان؛ خامنهای بر پیکر رئیس جمهوری «مغتنم» خود، نماز میت خواند
یکی از نمایندگان کارگران شرکت نیشکر هفتتپه در واکنش به ادعای نقش ابراهیم رئیسی در «آزاد شدن» این شرکت، آن را «نادیده گرفتن زحمات و زخمهای کارگران» دانست.
ادعای نقش ابراهیم رئیسی در این زمینه و همچنین تبلیغات رسانهها در ایران در مورد حمایت او از کارگران در شرایطی مطرح شد که برخورد با کارگران، معلمان و بازنشستگان و فعالان صنفی آنها در دوران ریاستش در دو قوه قضاییه و مجریه، افزایش یافت.
سازمان عفو بینالملل روز چهارشنبه دوم خرداد، اعلام کرد که مرگ ابراهیم رئیسی نباید مانع «حق مردم ایران برای دستیابی به عدالت، حقیقت و غرامت» به خاطر «جنایات متعددی که بر اساس قوانین بینالملل و نقض حقوق بشر که از دهه ۱۹۸۰ در دوران او در ردههای قدرت» صورت گرفت، شود.
شماری از شهروندان در شهرهای مختلف ایران به دلیل واکنش به خبر مرگ ابراهیم رئیسی بازداشت و یا به مراکز قضایی و نهادهای اطلاعاتی احضار شدهاند.
در این ارتباط، حسابهای بانکی شیرین نجفی، خواهر حدیث نجفی از کشتهشدگان اعتراضات به کشته شدن مهسا امینی در استان البرز، «به دستور مراجع قانونی» بسته شده است. مهسا امینی در شهریور دو سال پیش در بازداشت گشت ارشاد کشته شد.
واکنشهای متفاوت ورزشکاران و قهرمانان به کشته شدن ابراهیم رئیسی
علی خامنهای پس از سخنرانی اسماعیل هنیه بر پیکر رئیسی نماز خواند
مراسم مذهبی سیاسی نماز بر جسد ابراهیم رئیسی و دیگر کشته شدگان سانحه هوایی اوایل هفته جاری، توسط علی خامنهای و با حضور مقامات جمهوری اسلامی در دانشگاه تهران برگزار شد.
پیش از انجام این مراسم اسماعیل هنیه، عضو ارشد شبهنظامیان حماس که تحت حمایت جمهوری اسلامی است به سخنرانی پرداخت و از حمایتهای رئیسی و امیرعبداللهیان سخن گفت. شبهنظامیان حماس و دیگر گروههای فلسطینی در ۷ اکتبر سال گذشته حملات تروریستی به اسرائیل انجام دادند که طی آن به گفته مقامات اسرائیل ۱۲۰۰ نفر کشته و بیش از ۲۵۰ نفر به گروگان گرفته شدند. حملات تروریستی که سبب آغاز جنگ فعلی بین اسرائیل و حماس شد.
ابراهیم رئیسی، رئیس دولت و حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی به همراه هیات همراه عصر یکشنبه در سانحهای هوایی در آذربایجان شرقی کشته شدند. حادثهای که سبب شد تا محمد مخبر، معاون اول دولت مسئول «مدیریت قوه مجریه» را برعهده بگیرد و شورای «سران قوا» مسئولیت اداره امور اجرایی کشور تا زمان برگزاری انتخابات دوره چهاردهم ریاست جمهوری اسلامی که در ۸ تیر ماه برگزار خواهد شد را برعهده داشته باشد.
شورای نگهبان میگوید حضور قالیباف در شورای «سران قوا» تا ۶ خرداد مشکل «قانونی» ندارد
سخنگوی شورای نگهبان میگوید باقر قالیباف دستکم تا ۶ خرداد همچنان «رئیس مجلس» محسوب میشود و مشکلی برای عضویت در شورای «سران قوا» که پس از کشته شدن ابراهیم رئیسی برای اداره امور اجرایی کشور تشکیل شده است ندارد.
هادی طحان نظیف تاکید کرده با توجه به اینکه افتتاحیه دوره تازه مجلس ۷ خرداد برگزار میشود، قالیباف تا ۶ خرداد همچنان رئیس مجلس محسوب میشود.
پس از افتتاح دوره تازه مجلس شورای اسلامی، هیات رئیسه سنی اداره مجلس را برعهده خواهد گرفت تا مراسم «سوگند» برگزار شود و «اعتبارنامه» نمایندگان به تصویب برسد. پس از آن انتخابات هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی برگزار میشود.
مجلس دوره دوازدهم پس از برگزاری دو مرحله انتخابات در اسفند سال گذشته و اردیبهشت سال جاری تشکیل میشود که رکورد کمترین مشارکت تاریخ جمهوری اسلامی را ثبت کرده است.
در فاصله بین ۶ خرداد تا زمان تعیین رئیس مجلس شورای اسلامی، حضور قالیباف در جلسات شورای «سران قوا» با ابهام قانونی روبهرو است.