وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی از احضار سفیران بریتانیا، فرانسه، و آلمان در پی آنچه «مواضع غیرمسئولانه برخی مقامات» این کشورها در واکنش به حملات حکومت ایران به اسرائیل نامیده خبر داد.
طبق بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، مدیرکل غرب اروپا رویکردهای این سه کشور در قبال حمله اسرائیل به کنسولگری حکومت ایران در دمشق و حملات جمهوری اسلامی به اسرائیل را «تقبیح» کرد.
حملات بیسابقه جمهوری اسلامی به اسرائیل با موجی از محکومیتهای جهانی روبهرو شده و علاوه بر این سه کشور اروپایی، رهبران بسیاری از دیگر کشورهای جهان ضمن تاکید بر لزوم کاهش تنشها خواستار پاسخگو کردن حکومت ایران شدهاند.
شب گذشته، جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده با انتشار پستی در ایکس نوشت: «من با تیم امنیت ملی خود ملاقات کردم و آخرین تحولات حمله جمهوری اسلامی علیه اسرائیل را بررسی کردیم.» او بار دیگر تاکید کرد: «تعهد ما به امنیت اسرائیل در برابر تهدیدات ایران و نیروهای نیابتی آن آهنین است.»
نخستوزیر بریتانیا حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل را شدیدا محکوم کرد و گفت این حملات، خطر تشدید تنش و بیثباتی در منطقه را به همراه خواهد داشت. ریشی سوناک در این پیام افزود: «جمهوری اسلامی ایران بار دیگر نشان داد که قصد دارد در حیاط خلوت خود آشوب بهپا کند.»
همزمان آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد با محکوم کردن شدید حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل گفت: «از خطر واقعی تشدید تنش ویرانگر در سطح منطقه عمیقاً نگران هستم. از همه طرفها میخواهم که برای اجتناب از هرگونه اقدامی که میتواند منجر به درگیریهای نظامی بزرگ در چند جبهه در خاورمیانه شود، خویشتنداری کنند.»
جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم حمله تلافیجویانه جمهوری اسلامی به اسرائیل را محکوم کرد و در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «این اقدام ایران غیرقابل قبول و نقض آشکار قوانین بینالمللی است. این حمله تنشها در منطقه را به طور قابل توجهی افزایش میدهد و ثبات و امنیت منطقه را به خطر میاندازد.»
وزیر امور خارجه فرانسه نیز روز شنبه حملات پهپادی جمهوری اسلامی به اسرائیل را «سطح جدیدی» در تهدید امنیت جهانی دانست و آنرا به شدت محکوم کرد. استفان سژورن، در رسانه اجتماعی ایکس با تاکید بر تعهد فرانسه به امنیت اسرائیل افزود: «با تصمیمگیری برای انجام این اقدام بیسابقه، ایران اکنون به سطح جدیدی از بیثباتی رسیده و منطقه در معرض خطر تشدید تنش نظامی است.»
همچنین آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان در پستی در شبکه اجتماعی ایکس حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل را محکوم کرد و گفت که این حمله کل منطقه را در معرض خطر فرو بردن در «هرج و مرج» قرار میدهد.
جاستین ترودو نخست وزیر کانادا نیز در ادامه موج محکومیتهای سران کشورها، حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل را محکوم کرد و گفت که به طور منظم در جریان اخبار تحولات این حمله قرار میگیرد.
پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا هم پس از حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل ضمن ابراز نگرانی عمیق از این اقدام در ایکس نوشت: «باید از تشدید تنش منطقهای به هر قیمتی اجتناب شود.»
لوئیس مونتهنگرو، نخستوزیر پرتغال، هم خواستار خویشتنداری طرفین و جلوگیری از تشدید خشونتها شد.
چندین کشور آمریکای لاتین هم نسبت به حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل و وضعیت کلی خاورمیانه ابراز نگرانی کردند.
شیلی نگرانی خود را از تشدید جدی تنشها در خاورمیانه و حملات ایران علیه اسرائیل ابراز و استفاده جمهوری اسلامی از زور را محکوم کرد.
مکزیک گفت که این حمله میتواند بر زندگی هزاران نفر تأثیری مخرب داشته باشد.
خاویر مایلی رئیس جمهور آرژانتین هم که به دانمارک سفر کرده گفت روز یکشنبه به آرژانتین بازخواهد گشت تا یک کمیته بحران را با توجه به آخرین وقایع اسرائیل تشکیل دهد.
وزارت امور خارجه مصر نیز با صدور بیانیهای «نگرانی عمیق» خود را در مورد حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل ابراز کرد و از طرفها خواست که «حداکثر خویشتنداری» را به کار گیرند.
همچنین وزارت امور خارجه عربستان سعودی ضمن ابراز نگرانی درباره تشدید تنشهای نظامی در منطقه و هشدار درباره خطرات پیامدهای آن، همه طرفها را به حفظ بالاترین سطح خویشتنداری و دور کردن خطر جنگ از منطقه و مردمان آن فرا خواند.