لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۵۹

 مایکروسافت: هکرهای جمهوری اسلامی، چین، روسیه و کره‌شمالی را به دام انداختیم


شرکت مایکروسافت در گزارشی اعلام کرد که هکرهای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران، روسیه، چین و کره‌شمالی از ابزارهای «اوپن اِی‌آی» تحت حمایت این شرکت برای تقویت مهارت‌های خود و فریب دادن در مورد اهداف خود بهره می‌برند.

مایکروسافت گفت که گروه‌های هکری وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اطلاعات نظامی روسیه و دولت‌های چین و کره شمالی را در حالی ردیابی و شناسایی کرده‌اند که تلاش می‌کردند با بهره‌گیری از این ابزار، کارزار هکری خود را تقویت کنند.

این برنامه‌های رایانه‌ای که اغلب هوش مصنوعی نامیده می‌شوند، از مقادیر انبوهی از متن استفاده می‌کنند تا پاسخ‌هایی با صدای انسان تولید کنند.

مایکروسافت می‌گوید هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی برای نگارش ایمیل‌های قانع‌کننده‌تر به مدل‌های زبان بزرگ (سیستم‌های هوش مصنوعی برای درک، تولید و پاسخگویی به زبان انسان) تکیه کرده‌اند و در مقطعی نیز از آن‌ها برای پیش‌نویس پیامی استفاده می‌کردند که تلاش داشت «فمینیست‌های شناخته‌شده» را با کشاندن به یک وب‌سایت به دام اندازد.

مایکروسافت همچنین از ممنوعیت استفاده از محصولات هوش مصنوعی خود برای گروه‌های هکری تحت حمایت دولتی خبر داده است.

تام برت، معاون رئیس مایکروسافت در بخش امنیت مشتری، به خبرگزاری رویترز گفت که فارغ از اینکه آیا نقض قانون یا نقض شرایط خدمات صورت گرفته باشد، مایکروسافت نمی‌خواهد گروه‌های شناسایی‌شده که تهدید‌های مختلفی را به همراه می‌آورند، به این فن‌آوری‌ها دسترسی داشته باشند.

لیو پنگیو، سخنگوی سفارت چین در آمریکا، در واکنش به رویترز گفت که این کشور با «تهمت‌ها و اتهامات بی‌اساس» مخالف است و از استفاده «ایمن، قابل اعتماد و قابل کنترل» فن‌آوری‌های هوش مصنوعی به منظور «بهبود رفاه عمومی» حمایت می‌کند.

به نوشته رویترز، این یافته که هکرهای تحت حمایت دولت‌ها با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی قابلیت‌های جاسوسی خود را تقویت می‌کنند، به نگرانی‌ها در مورد گسترش سریع این فن‌آوری و احتمال سوء استفاده از آن دامن می‌زند.

مقامات امنیت سایبری در غرب از سال گذشته نسبت به سوء استفاده از این فن‌آوری‌ها هشدار داده‌اند.

باب روتسد، مدیر اطلاعات تهدیدات امنیت سایبری در «اوپن اِی‌آی»، به رویترز‌ گفت که این یکی از نخستین نمونه‌هایی است که یک شرکت هوش مصنوعی در گزارشی، تهدیدهای بالقوه این فن‌آوری برای امنیت سایبری را به صورت عمومی به بحث می‌گذارد.

«اوپن اِی‌آی» و مایکروسافت، استفاده هکرها از ابزارهای هوش مصنوعی خود را در «مرحله اولیه» توصیف کرده‌اند.

تام برت گفت: جاسوسان سایبری مانند هر کاربر عادی دیگر از این فن‌آوری استفاده می‌کنند.

مایکروسافت می‌گوید هکرهای وابسته به آژانس جاسوسی نظامی روسیه، از مدل‌های‌ زبانی بزرگ برای تحقیق در مورد «فن‌آوری‌های ماهواره‌ای و راداری مرتبط با عملیات نظامی متعارف در اوکراین استفاده کردند».

XS
SM
MD
LG