لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۰۶

جدیدترین فهرست آمریکا از ناقضان آزادی‌ مذهبی در جهان؛ ایران همچنان «مورد نگرانی ویژه» قرار دارد


آنتونی بلینکن وزیر خارجه ایالات متحده روز پنج‌شنبه با انتشار اطلاعیه‌ای، جدیدترین فهرست کشورها یا نهادها و گروهایی در نقاط مختلف جهان را که یا ناقض آزادی مذهبی و پیشبرد آن هستند یا در روند نقض آن به نحوی نقش دارند اعلام کرد.

جمهوری اسلامی ایران، همراه با عربستان ‌سعودی، پاکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، جمهوری خلق چین، کره ‌شمالی، اریتره، کوبا، نیکاراگوئه، روسیه، و میانمار (برمه سابق)، کشورهای «مورد نگرانی ویژه» یا خاص معرفی شده‌اند.

الجزایر، جمهوری آذربایجان، جمهوری آفریقای‌ مرکزی، کومور، و ویتنام به دلیل مشارکت در نقض آزادی مذهبی یا تحمل کردن موارد نقض آزادی مذهبی و بی‌عملی در برابر آن، در فهرست کشورهای «مورد توجه ویژه» قرار گرفته‌اند.

در فهرست وزارت خارجه آمریکا گروه‌هایی که به‌ عنوان نهادهای «مورد توجه ویژه» مشخص شده‌اند عبارتند از الشباب، بوکوحرام، حیات تحریر‌الشام، حوثی‌های یمن، طالبان، داعش-ساحل، داعش-غرب‌آفریقا، جماعت نصر الاسلام و المسلمین (وابسته به القاعده).

وزیر خارجه آمریکا با تاکید بر این که موارد نقض آزادی مذهبی فراتر از این کشورها و نهادها در جریان است، از دولت‌های سراسر جهان خواست با مسائلی مانند حمله به جوامع و اقلیت‌های مذهبی، خشونت جمعی، حبس طولانی‌مدت برای بیان مسالمت‌آمیز عقیده، سرکوب فراملی، و دعوت به خشونت علیه گروه‌های مذهبی، برخورد کنند.

آنتونی بلینکن همچنین در ادامه این اطلاعیه ابراز خوش‌بینی کرده است که تعهد مستمر در برابر نفرت، عدم تحمل و آزار و اذیت، راه را برای آینده‌ای که در آن همه افراد بتوانند با کرامت انسانی و برابری زندگی کنند، هموار خواهد کرد.

او ضمن تاکید بر «تعهد ادامه‌دار آمریکا» به پیشبرد آزادی مذهبی در جهان، نوشته است انتشار این فهرست‌ها نشان‌دهنده موضع مستمر ایالات متحده در برابر نقض آزادی مذهبی و تعهد آن به ایجاد «جهانی عاری از تبعیض و آزار و اذیت مبتنی بر عقاید» است.

کمیسیون ایالات متحده در امور آزادی مذهبی بین‌المللی در اردیبهشت ماه با انتشار گزارش سالانه خود درباره وضعیت آزادی‌های مذهبی در جهان، به دولت جو بایدن توصیه کرد بار دیگر جمهوری اسلامی را به عنوان یکی از «کشورهای مورد نگرانی ویژه» طبقه‌بندی کند.

XS
SM
MD
LG