لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۱۹

اختصاصی | ۱۷ روز اعتصاب غذای زهره سرو؛ تحصن چند زندانی سیاسی در دفتر رئیس بند زنان اوین


زهره سرو، زندانی سیاسی
زهره سرو، زندانی سیاسی

در هفدهمین روز از اعتصاب غذای زهره سرو، یک منبع نزدیک به این زندانی سیاسی به صدای آمریکا گفت که او روز یک‌شنبه ۱۹ آذر «حالش به هم خورده» و چند زندانی سیاسی «به نشانه اعتراض» در دفتر رئیس بند زنان اوین تحصن کرده‌اند.

این منبع مطلع با هشدار نسبت به وخامت حال جسمی زهره (ماهی) سرو، گفت که تحصن چند زندانی سیاسی در دفتر رئیس بند زنان زندان اوین، برای درخواست رسیدگی به وضعیت او است.

به گفته منبع آگاه، زهره سرو «اصلا حال خوبی ندارد»؛ در روز یک‌شنبه فشار خون این زندانی سیاسی مثل چند روز گذشته «هفت روی چهار» است و ضربان قلب او «بین ۵۰ تا ۶۰» است و این زندانی سیاسی امروز از تزریق سرم سر باز زده است.

منبع نزدیک به این زندانی سیاسی با تأکید بر این که «به شدت نگران» است، چرا که زهره سرو «خودش نتوانسته است زنگ بزند» و همبندی‌های او از وضعیت وخیم جسمی‌اش خبر داده‌اند، گفت که «موحد، رئیس بهداری اوین خودش وارد عمل شده و نگران است» که زهره سرو «به کما برود.»

زهره سرو، زندانی سیاسی مشروطه‌خواه در اوین، از روز پنج‌شنبه دوم آذر در اعتراض به تداوم پرونده‌سازی، جلوگیری از آزادی مشروط یا مرخصی، و محرومیت از حق درمان اعتصاب غذا کرده است.

بر اساس تشخیص پزشک، «رباط صلیبی و مینیسک پای راست» زهره سرو «پاره شده» به جراحی نیاز دارد.

بنا بر گزارش‌های پیشین، این زندانی سیاسی در سال ۱۴۰۰ «پس از گذراندن دو سال و نیم در زندان قرچک» ورامین، برای مدت «۴۵ روز آزاد شده بود»، اما دوباره بازداشت شد و «تقریبا سه سال است که در زندان اوین» به سر می‌برد. به گفته منبع، «پس از آتش‌سوزی سال ۱۴۰۱ در اوین، حکومتی‌ها به بهانه انتقال زهره سرو به بیمارستان برای مداوا، او را از زندان خارج کردند و برای مدت نزدیک به «پنج ماه به زندان قرچک تبعید شد.»

توضیح: در عنوان این مطلب تعداد روزهای اعتصاب غذا به اشتباه «۱۹ روز»‌ آمده بود که به «۱۷ روز»‌ تصحیح شد.

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG