لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۱۹

اختصاصی | پنجمین روز اعتصاب غذای زهره سرو در اوین با درخواست «اتمام پرونده‌سازی» و آزادی مشروط


زهره سرو، زندانی سیاسی
زهره سرو، زندانی سیاسی

در پی انتشار گزارش‌هایی از اعتصاب غذای زهره سرو، زندانی سیاسی مشروطه‌خواه، یک منبع آگاه به صدای آمریکا گفت که در پنجمین روز از اعتصاب غذا «قند خون او به ۷۴ و فشار خون او به ۷۵ روی ۵۰» کاهش یافته است.

منبع مطلع در روز دوشنبه ششم آذر به صدای آمریکا گفت که زهره سرو که اعتصاب غذای خود را از روز پنج‌شنبه دوم آذر آغاز کرده است، قصد دارد در صورت رسیدگی نشدن به خواسته‌هایش از روز سه‌شنبه ۷ آذر از پذیرش سرم قندی و نمکی نیز امتناع کند.

بنا بر این گزارش، این زندانی سیاسی مشروطه‌خواه که در زندان اوین نگهداری می‌شود، پنج روز است که «به خاطر عدم رسیدگی پزشکی به مشکلاتی که دارد» اعتصاب غذا کرده است.

این منبع مطلع با اعلام این که از مدتی پیش زهره سرو از درد ناحیه «زانوی راست» رنج می‌برد، گفت که «اگر زودتر از این رسیدگی می‌کردند، احتمالا با فیزیوتراپی درمان می‌شد» اما «چند وقت پیش مینیسک زانوی راست او و رباط صلیبی‌اش پاره شده» و «این قدر که پیگیری نکردند و بیمارستان نفرستادند، الآن مجبور است که عمل کند.»

به گفته این منبع نزدیک به زهره سرو، خواسته این زندانی سیاسی «اتمام پرونده‌سازی علیه او» و «رسیدگی به درخواست آزادی مشروط» است و قصد دارد تا وقتی به این خواسته‌ها رسیدگی شود،‌ به اعتصاب غذا ادامه دهد.

بر اساس این گزارش، زهره سرو که پیش از این نیز سابقه زندان داشته، در حال حاضر دوران محکومیت خود را «بدون ملاقاتی و مرخصی» در زندان اوین سپری می‌کند.

او در دور پیشین بازداشت نیز با «عفونت شدید سینوسی» درگیر بود و «پیگیری‌های پزشکی‌اش آن موقع هم هر بار به تعویق می‌افتاد.»

زهره سرو که متولد سال ۱۳۶۵ است، اوایل مهر ۱۴۰۰ به دست عوامل حکومتی جمهوری اسلامی بازداشت شد و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه انتقال داده شد. او در ماه آبان به بند زنان زندان اوین و پس از آن به زندان قرچک ورامین که ویژه زنان است، برده شد.

این زندانی سیاسی با اتهام «اجتماع و تبانی» و «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به هفت سال حبس تعزیری محکوم شده که شش سال آن قابل اجرا است.

پیش از این،‌ زهره سرو در تجمع زنان زندانی در مخالفت با مجازات اعدام در اوین «عملکرد حکومت دیکتاتوری» را «یک بام و دو هوا» دانسته، و گفته بود که «حکومت اشغالگر ضحاک» باز هم «بهترین دفاع را حمله دانسته و با اعدام قصد ارعاب و عقب نشاندن مردم را دارد.»

او با تأکید بر این که «اعدام نه‌تنها بازدارنده نیست، بلکه نتیجه عکس خواهد داشت»، خطاب به سران جمهوری اسلامی گفته بود: «به‌زودی شاهد خیزش سراسری مردم خواهید بود و سرنگونی از رگ گردن به شما نزدیکتر است. ما قاطعانه به این حکومت خون‌خوار و زن‌ستیز پایان خواهیم داد.»

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG