لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۰۲

ادامه واکنش هنرمندان به محرومیت شغلی شماری از بازیگران مخالف حجاب اجباری


هنرمندان ممنوع‌ الکار
هنرمندان ممنوع‌ الکار

پس از آن که مقامات حکومت ایران شماری از زنان هنرمند را به دلیل حجاب اختیاری از بازیگری در آثار تازه محروم کردند، برخی از آنها در رسانه‌های اجتماعی به این ممنوعیت واکنش نشان دادند.

پانته‌آ بهرام، بازیگر سرشناس، در پستی اینستاگرامی با یادآوری حبس، کشتار و جراحت معترضان در جریان اعتراضات سال گذشته، این برخورد تنبیهی را بی‌اهمیت دانست.

او در پیامی اینستاگرامی نوشت: الهه و نیلوفر و توماج و فاطمه و ....در زندان و دختران و پسران قشنگی که چشم دادند، که جان دادند. ممنوع الکاری حتی آخرین دغدغه من هم نیست. تمام.»

پانته‌آ بهرام
پانته‌آ بهرام

روناک یونسی، هنرپیشه، با استقبال از تصمیم مسئولان جمهوری اسلامی در این باره نوشت: «چه سعادتی.»

روناک یونسی
روناک یونسی

شبنم فرشادجو و چکامه چمن‌ماه هم با بازنشر یک یادداشت درباره نقش تاریخی هنرمندان، به ممنوعیت شغلی خود واکنش نشان دادند. در این پست اینستاگرامی نوشته شده‌: حافظه سینما شاید نقش‌های آنها را از یاد ببرد اما نقش تاریخی آنها در تاریخ می‌‌ماند.

چکامه چمن‌ماه
چکامه چمن‌ماه

پیشتر کتایون ریاحی و هنگامه قاضیانی، هنرمندان حامی معترضان که مدتی هم در بازداشت به سر برده‌اند، در واکنش به اقدام حکومت ایران، کناره‌گیری از سینمای امروز ایران را ناشی از «شرافت» و «عزت نفس» خود ذکر کردند.

کتایون ریاحی که سال گذشته در حمایت از معترضان و «در سوگ زنان ایران زمین» حجاب از سر برداشت خطاب به مسئولان جمهوری اسلامی در یادداشتی اینستاگرامی نوشته بود: «شرافتم اجازه کار در سینمای امروز را نمی دهد... شما کی باشید؟»

هنگامه قاضیانی هم در استوری اینستاگرام خود با اشاره به اعلام خداحافظی‌‌اش از دنیای بازیگری در تیرماه سال جاری، این اقدامش را نشانه مهم شخصیت هنری‌ خود در حفظ عزت نفس و قدرت اراده توصیف کرد.

او با تاکید بر تصمیم خود برای کناره گیری از بازیگری که در دوران بازداشتش در سلول انفرادی در روز ۲۹ آبان ۱۴۰۱ گرفته بود نوشت: «در ۹ تیر ۱۴۰۲ در اینستاگرام نوشتم خداحافظ بازیگری؛ چرا حس این را دارید که شما مرا ممنوع الکار کرده اید؟ سال ها نشانه مهم شخصیت هنری من در حفظ عزت نفس و قدرت اراده من بوده . تمام»

پیشتر دنیا مدنی هم در صفحه ایکس (توئیتر سابق) «تحت نظارت حکومت» نبودن را باعث «افتخار و سربلندی» خود خواند.

واکنش‌ها به این اقدام مسئولان سینمایی حکومت ایران به زنان هنرپیشه محدود نمی‌شود و شماری از مردان عرصه سینما و تئاتر هم از این برخورد تنبیهی انتقاد کرده‌اند.

رضا کیانیان، بازیگر، بیشتر هنرمندان ممنوع از کار را ستاره‌هایی در آسمان هنر ایران توصیف کرده و نوشته است «سالها زمان لازم است که ستاره دیگر در این حد و اندازه طلوع کند.» او هنرمندان را سرمایه‌های ملی کشور خوانده و رویکرد دولت را سرمایه سوزری دانست.

این بازیگر شناخته‌شده پرسیده آیا «سرمایه‌سوزی برای کشور ما کار صحیحی است؟ به جای تعامل با این هنرمندان، تیغ کشیدن و بریدن رشته گفتگو صحیح است؟»
او خطاب به غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، پرسیده «من از آقای اژه‌ای می پرسم. آیا دستگاه قضا چنین حکمی صادر کرده است؟ چون کار کردن حق طبیعی هر کسی است.»

محمد رضایی‌راد، نمایشنامه‌نویس و کارگردان تئاتر، هم در واکنش به این دستور حکومتی در حساب اینستاگرام خود نوشت: «شرمم می‌آید از نگریستن به این فهرست که هیچ مردی در آن نیست. تا بازگشت همکارانم من با افتخار در کنار آنان خواهم بود.»

به تازگی حبیب ایل‌بیگی، معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی، از ممنوعیت شلغی زنان بازیگر مخالف حجاب اجباری خبر داده و اعلام کرد این بازیگران دیگر در «فیلم تازه ای بازی نخواهند کرد.»

پس از آن، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، هم حجاب اجباری را قانون خواند و گفت: «کار کردن برای کسانی که قانون را اجرا نمی کنند، امکان پذیر نیست.»

وب سایت «سینما دیلی»، رسانه آنلاین سینما و تلویزیون، اسامی بازیگران ممنوع‌الفعالیت شده را «باران کوثری، ویشکا آسایش، ترانه علیدوستی، کتایون ریاحی، پانته آ بهرام، هنگامه قاضیانی، پگاه آهنگرانی، مریم بوبانی، گلاب آدینه، فاطمه معتمدآریا، شقایق دهقان و افسانه بایگان» اعلام کرده است.

XS
SM
MD
LG