در شرایطی که پدر آرمیتا گراوند میگوید اطلاعی از وضعیت دخترش ندارد و در بیخبری چندروزه است، یک رسانه حکومتی ادعا کرد که اطلاعرسانیها درباره دختری که بر اثر برخورد مأموران حجاب اجباری در مترو به کما رفته، «پروژه مهسای ۲» است.
روزنامه اینترنتی «فراز دیلی» که در ایران فعالیت میکند، روز چهارشنبه ۱۲ مهر، به نقل از احمد گراوند، پدر آرمیتا، دختر ۱۶ سالهای که بر اثر ضربه مأموران حجاب اجباری در مترو تهران دچار آسیب مغزی شد، نوشت: «حقیقتا من اطلاع چندانی از وضعیت آرمیتا ندارم. در بیمارستان نیستم. سر کارم. چند روزی است که از آرمیتا خبری ندارم.»
احمد گراوند همچنین درباره وضعیت دخترش تأکید کرد: «من در جریان نیستم. تا جایی که خبر دارم در کما است. فقط همین را میدانم.»
همچنین وبسایت «دیدهبان ایران» روز چهارشنبه اعلام کرد که با هنرستان «عروهالوثقی»، محل تحصیل آرمیتا گراوند تماس گرفته، اما آنها «مایل به ارائه توضیحات درباره آرمیتا نبودند» و گفتهاند «خانواده این دانشآموز دچار حاشیه خواهد شد.»
بنا بر این گزارش، «معاونت آموزشی» محل تحصیل آرمیتا گراوند فقط عنوان کرده که «به ما گفتهاند آرمیتا گراوندی دچار ایست قلبی شده» است.
در همین حال، سازمان حقوق بشری «ههنگاو» اعلام کرد که «نیروهای حراست آموزش و پرورش با همراهی تیمی از مأموران سرکوب جمهوری اسلامی در هنرستان عروه الوثقی حضور یافتند و دوستان آرمیتا گراوند را تهدید» کردند که «هیچگونه اطلاعرسانی» درباره او نداشته باشند و اگر عکسی از او به اشتراک بگذارند، «بهشدت با آنها برخورد خواهد شد.»
در نبود رسانههای آزاد برای اطلاعرسانی درباره وضعیت آرمیتا گراوند، خبرگزاری حکومتی ایسنا وابسته به جهاد دانشگاهی، به کما رفتن این دختر نوجوان بر اثر برخورد مأموران حجاببان در مترو تهران را به «سوژه جدید» رسانههای آزاد فارسیزبان تقلیل داد و ادعا کرد که آنها «سعی دارند پروژه مهسای ۲ را کلید بزنند.»
این ادعا در شرایطی ابراز میشود که به کما رفتن آرمیتا گراوند بر اثر برخورد مأموران حجاببان در مترو، کمی پس از سالگرد کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد رخ داده است.
همچنین، خبرنگار روزنامه شرق که روز دوشنبه دهم مهر، برای تهیه گزارش درباره آرمیتا گراوند به بیمارستان رفته بود، برای ساعاتی بازداشت شد و گزارشها از استقرار نیروهای سرکوب حکومتی در اطراف بیمارستان حکایت دارند.
علاوه بر این، سازمان حقوق بشر ایران با بیان این که «در حال حاضر، خبررسانی تنها از طریق رسانههای امنیتی جمهوری اسلامی صورت میگیرد و والدین آرمیتا در برابر دوربین تلویزیون وادار به مصاحبه اجباری در مورد وضعیت دخترشان» شدهاند، خواستار تحقیقات مستقل بینالمللی درباره این واقعه شده است.
این نهاد حقوق بشری در بیانیهای با بیان اینکه واقعه «به کما رفتن آرمیتا گراوند» یک سال پس از کشته شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد رخ داده، خواستار آن شده است که جامعه بینالملل برای ورود یک هیئت تحقیق به ایران و بررسی مستقل حادثه به کما رفتن آرمیتا، بر جمهوری اسلامی فشار بیاورد.»
سازمان حقوق بشر ایران تاکید کرد که «در غیر این صورت، لاپوشانی یک جنایت دیگر و گریز مرتکبان آن از مسئولیت، بار دیگر تکرار خواهد شد.»
محمود امیریمقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران، گفت که «جمهوریاسلامی همچنان به سرکوب و آزار زنان تحت عنوان مبارزه با بیحجابی ادامه میدهد» و «جامعه جهانی نباید سیستم آپارتاید جنسیتی جمهوریاسلامی را برتابد.»
در همین حال، کانال تلگرامی «شهر ما» روز چهارشنبه از آنچه «جمعآوری عوامل حجاببان از ایستگاههای مترو» در تهران نامید، خبر داد و نوشت: «از روز دوشنبه تقریبا در هیچ یک از ایستگاهها و خطوط مترو نیروهای انتظاماتی که در افکار عمومی به عنوان حجاببان شناخته میشوند، حضور ندارند.»
مقامات مترو تهران هنوز درباره این خبر واکنشی نشان ندادهاند.
همچنین، واکنشها به این واقعه در رسانههای اجتماعی ادامه دارد و کاربران در پلتفرمهای مختلف از جمله پیامرسان «ایکس»، با هشتگ «آرمیتا گراوند» درباره او مینویسند.
شهریار شمس، فعال مدنی در ایران، نوشته است «مادر، خواهر، دختر یا هر کدام از خانمهای آزادیخواه اطرافمان یک آرمیتا گراوند یا مهسا امينی دیگر» هستند «که فقط هنوز نوبتشان نرسیده» است.
پیش از این، شاهزاده رضا پهلوی با بیان این که «ملت ایران همچنان داغدار و دادخواه قتل مهسا امینی است»، گفته است: «خبر به کما رفتن آرمیتا گراوند به دست اوباش حجاببان جمهوری اسلامی تایید دگربارهای است بر اینکه با وجود این رژیم ضدایرانی، جان فرزندان ایران هر روز و هر لحظه در خطر است.»
او با تأکید بر این که «جمهوری اسلامی این بار نیز چون قتل مهسا مشغول دروغپراکنی و پنهانکاری است»، گفت که «آرمیتا چون مهسا دختر ایران است» و از مردم خواست «در این موقعیت دشوار از خانوادهاش» حمایت کنند.
شاهزاده رضا پهلوی افزود: «یک سال پیش، روزنامهنگارانی شجاع با پیگیری و گزارش، و مردمی دلیر با گردآمدن جلوی بیمارستان کسرا مانع از سرپوش گذاشتن جمهوری اسلامی بر آن جنایت شدند. اکنون نیز نباید به این رژیم اجازه لاپوشانی خشونت و جنایت را داد.»
گزارشهای شهروندی در روز دوشنبه، حاکی از این بود که یک دختر نوجوان همراه با دوستانش روز یکشنبه ۹ مهر، در حالی که حجاب اجباری بر سر نداشت، در ایستگاه «میدان شهدا» وارد خط چهار مترو شد و در پی «هل دادن مأمورها سرش به آهنی برخورد» کرد و بیهوش شد.
مسعود درستی، مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو، ادعا کرد که بیهوش شدن این دختر ۱۶ ساله «احتمالا به دلیل افت فشار» بوده است و گفت که تصویری از هل داده شدن او توسط کسی از جمله عوامل اجرایی مترو «ثبت نشده است.»
در ویدئوی منتشر شده در خبرگزاری حکومتی جمهوری اسلامی، ایرنا، صحنهای از داخل مترو و لحظه بیهوش شدن دختر نوجوان وجود ندارد، اما لحظه ورود او به مترو در شرایطی که وضع سلامت او عادی است، ثبت شده است.