لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۵۵

اختصاصی| بی‌خبری از خالد پیرزاده؛ منبع آگاه: هنوز با خانواده تماس نگرفته است


خالد پیرزاده، در بیمارستان پس از آزادی پیشین از زندان - آرشیو
خالد پیرزاده، در بیمارستان پس از آزادی پیشین از زندان - آرشیو

یک منبع مطلع به صدای آمریکا گفت که با گذشت هفت روز از بازداشت خالد پیرزاده، این فعال سیاسی مشروطه‌خواه هنوز با خانواده تماس نگرفته و از او خبری در دست نیست.

خالد پیرزاده یک هفته قبل در روز سه‌شنبه ۲۸ شهریور پس از بازداشت در فرودگاه اهواز به مکان نامعلومی انتقال یافت.

یک منبع نزدیک به این فعال سیاسی مشروطه‌خواه سه‌شنبه چهارم مهر به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که «هنوز هیچ خبری پس از بازداشت او در دست نیست و با خانواده نیز تماس نگرفته است.»

به گفته این منبع نزدیک به خانواده پیرزاده، این زندانی سیاسی پیشین سه‌شنبه هفته قبل «ساعت ۴:۳۰» بعدازظهر بازداشت شد و سپس «ساعت ۶ عصر همسر او را در اداره اطلاعات خواستند و پس از بازجویی کوتاه آزادش کردند و اکنون در خانه است.»

بر اساس این گزارش، تاکنون «از نهاد بازداشت‌کننده خالد و این که کجا نگهداری می‌شود هیچ خبری در دست نیست.»

منبع نزدیک به خالد پیرزاده همچنین به صدای آمریکا گفت ، «جز دردی که در زانوی سمت چپ احساس می‌کرد و ضعفی که در راه رفتن داشت»، حال او «نسبتا خوب بود» و «در حال مداوا بود و یکی از علل اصلی» قصد خالد «برای سفر به ترکیه همین بود» علاوه بر این که «قصد شرکت در مسابقات پرورش اندام پس از بهبودی را نیز داشت.»

به گفته این منبع مطلع، «نگرانی خانواده بسیار است»، به‌ویژه «دختر ۱۲ ساله» خالد پیرزاده به دلیل «سردردهای شدید و تب و لرز و شوک عصبی» در چند روز گذشته «دو بار به بیمارستان منتقل شده است.»

خالد (کوشان) پیرزاده قهرمان سابق بدن‌سازی ایران، خرداد ۱۳۹۸ توسط نیروهای حکومتی بازداشت شد. او بهمن‌ همان سال در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست «محمد مقیسه»، به اتهام «اجتماع و تبانی» و «توهین به رهبری»، به هفت سال حبس تعزیری محکوم شد.

این ورزشکار که در سال ۲۰۱۸ (۱۳۹۹) در مسابقات «فدراسیون جهانی بدن‌سازی و تناسب‌اندام» سنگاپور، مقام سوم را کسب کرده بود، در طول دوران زندان بارها اعتصاب غذا کرد و در دی ۱۴۰۰ در اعتراض به وضعیتش پلک چشم خود را دوخت.

این زندانی سیاسی، بهمن ۱۴۰۱ در حالی که توانایی راه رفتن نداشت و وضعیت جسمانی‌اش به دلیل آسیب نخاعی ناشی از شکستگی مهره‌های کمر و همچنین اختلال اضطراب، وخیم گزارش شده بود، از زندان آزاد شده بود و پس از آن با برخورداری مداوم از خدمات درمانی بخش قابل توجهی از سلامت خود را به دست آورده بود.

خالد پیرزاده به همراه شماری دیگر از فعالان سیاسی و مدنی از جمله یاشار تبریزی، مهدی مسکین‌نواز، و محمد سلطانی که اکنون در بازداشت به سر می‌برند، در آستانه آغاز سال ۱۴۰۲ در پیامی نوروزی قانون اساسی مشروطه را مبنایی برای رسیدن به یک سامانه سیاسی کارآمد دمکراتیک سکولار در ایران معرفی کردند.

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG