انتشار یک تحقیق از سوی دانشگاه لایپزیگ آلمان نشانگر آن است که ماه ژوئیه امسال با ثبت دمای متوسطی به میزان یک و نیم درجه سلسیوس، بالاتر از میانگین دوره پیشاصنعتی، به منزله گرمترین ماه در تاریخ ثبتشده کره زمین خواهد بود.
میانگین دمای هوای کره زمین در ژوئیه امسال، نزدیک به ١٧ درجه سلسیوس است که حدود دو دهم درجه از رکورد پیشین که در ژوئیه سال ۲۰۱۹ ثبت شد، گرمتر است.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در توییتی با اشاره به این موضوع گفت: «پیامدها غمانگیز است: کودکان با بارانهای موسمی از بین رفتند. خانوادهها از شعلههای آتش فرار میکنند. کارگران در گرمای سوزان از حال میروند.»
او در ادامه توییت خود تصریح کرد: «دیگر تعلل و بهانه، بس است.»
اگرچه سازمان جهانی هواشناسی تا زمان دسترسی به دادههای نهایی در ماه اوت، این خبر را تایید نمیکند، کارستن هاستین، دانشمند هواشناسی در دانشگاه لایپزیگ، گفت که حاشیه تفاوت میان ژوئیه امسال و ژوئیه ۲۰۱۹ آنقدر زیاد است که با قطعیت، میتوان ماه جاری میلادی را گرمترین ماه در تاریخ ثبتشده کره زمین دانست.
سازمان جهانی هواشناسی تایید کرده که سه هفته نخست ژوئیه امسال، گرمترین در تاریخ بوده است.
در حالی که شبها معمولا دمای هوا در بیابانها پایین است، «دره مرگ» در کالیفرنیا شاهد گرمترین شب ثبتشده در تاریخ این ماه بود.
آتشسوزیها در کانادا با سرعت بیسابقهای گسترش یافت، در آن سوی اقیانوس اطلس، موج بیسابقهای از گرما کشورهای فرانسه، اسپانیا، آلمان، و لهستان را فراگرفت و جزیره سیسیل ایتالیا نیز گرمای ۴۰ درجه را تجربه کرد و بخشهایی از آن طعمه آتش شد.
موج گرمای در دریا در امتداد خطوط ساحلی از فلوریدا تا استرالیا را فراگرفته و موجب افزایش نگرانیها درباره مرگ صخرههای مرجانی شده است.
گرمای بیسابقه هوا قطب جنوب را نیز از خود متاثر کرده و یخهای نیمکره جنوبی در زمستان کنونی به میزان بیسابقهای کاهش یافته است.
این در شرایطی است که بارندگی و سیلابهای بیسابقه کشورهای کرهجنوبی، ژاپن، هندوستان، و پاکستان را در بر گرفته است.
ژوئیه به طور سنتی گرمترین ماه سال است و دانشمندان گفتهاند ماه آینده سال جاری، از ژوئیه گرمتر نخواهد بود.