لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۶ تیر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۴۱

نیلوفر حامدی در دادگاه: به عملکردم به عنوان روزنامه‌نگار، افتخار می‌کنم


نیلوفر حامدی
نیلوفر حامدی

با ادامه برخوردهای امنیتی و قضایی با روزنامه‌نگاران در ایران، دومین جلسه دادگاه نیلوفر حامدی، روزنامه‌نگار زندانی، برگزار شد و مرضیه محمودی، سردبیر وبسایت تجارت‌نیوز، به پرداخت جریمه نقدی و تبعید محکوم شد.

یک شاهد عینی نیز از تجربه هم‌بند بودن با چند روزنامه‌نگار زندانی از جمله خانم حامدی در بند ۲۰۹ زندان اوین به صدای آمریکا گفت.

همسر نیلوفر حامدی روز سه‌شنبه سوم مرداد، در توئیتی از برگزاری دومین جلسه دادگاه او خبر داد و گفت در این جلسه آخرین دفاع از همسرش گرفته شد.

محمدحسین آجورلو نوشت که نیلوفر حامدی در دادگاه تأکید کرد که «به عملکردش به عنوان یک روزنامه‌نگار افتخار می‌کند.»

آقای آجورلو اضافه کرد: «در پایان دادگاه، وکلا دقایقی فرصت ارائه دفاعیات را داشتند. با توجه به پایان رسیدگی به این پرونده، منتظر صدور حکم در روزهای آینده هستیم.»
https://twitter.com/mohamadhosein_2/status/1683783094837338112

شاهد عینی به صدای آمریکا: بازجو گفت تک‌تک خبرنگاران را کنترل می‌کنیم

یک زندانی سیاسی که در پاییز سال ۱۴۰۱ مدتی با نیلوفر حامدی در بند ۲۰۹ زندان اوین هم‌بند بود، بخشی از خاطرات خود را در اختیار صدای آمریکا گذاشت.

این شاهد عینی گفت که وقتی به اتاق نیلوفر حامدی منتقل شد، او «منتظر بود که نامه آزادی‌اش را بفرستند» و پس از یک ماه بازجویی که در ۱۵ روز نخست، «هر روز» بود و گاهی «تا پنج ساعت بازجویی» می‌شد، اما «خوشحال بود که بازجوها مطمئن شدند که نیلوفر عکس مربوط به ژینا (مهسا امینی) روی تخت بیمارستان را منتشر نکرده است.»

شاهد عینی به نقل از نیلوفر حامدی گفت که «خودشان (بازجوها) هم از این‌که من این‌جا هستم، ناراحت هستند» و «آخرین روزی که بازجویی رفته بود، یک خانم که همیشه همراه بازجوها بوده و گفته بود کارشناس است، ازش خداحافظی کرده بود. نیلوفر ازش پرسیده بود چقدر دیگه می‌مانم، خانم گفته بود خیلی کم! ما پرونده را برای دادگاه ارسال می‌کنیم و احتمالا با وثیقه آزاد بشوید، اما تصمیم را قاضی می‌گیرد.»

به گفته او «حتی نیلوفر پرسیده بود آیا قاضی ممکن است مثلا به من پنج سال زندان بدهد؟ آن خانم خندیده بود و گفته بود نه! مگر تو چه کار کردی؟»

به گفته این شاهد عینی، «اما روزهای بعد هر چقدر نیلوفر منتظر شد، خبری نشد و حتی چند بار درخواست دیدار با بازجو و کارشناس را داد، اما قبول نکردند.»

او با اشاره به صدور بیانیه مشترک وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه درباره نیلوفر حامدی و الهه محمدی، گفت: «ما با تلویزیون کوچکی که داشتیم شنیدیم. نیلوفر شوکه شده بود تا مدتی نمی‌توانست حرف بزند ... بیش از هر چیز اعتمادش از دست رفته بود. باورش نمی‌شد به او دروغ گفته‌اند.»

وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران با انتشار بیانیه‌ای مشترک نیلوفر حامدی، خبرنگار شرق، و الهه محمدی، خبرنگار روزنامه هم‌میهن را افراد آموزش‌دیده در دوره‌های به گفته آن‌ها «رژیم مافیایی آمریکا» معرفی و آن‌ها را متهم کرده‌اند که نقش منابع اولیه خبرسازی برای «رسانه‌های بیگانه» را ایفا کرده‌اند.

یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به این ادعا و در پاسخ اختصاصی به بخش فارسی صدای آمریکا، اتهامات وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه مبنی بر دوره‌ دیدن دو روزنامه‌نگار در آمریکا را از اساس رد کرده است.

این شاهد عینی همچنین اضافه کرد که نیلوفر حامدی «از اتهام جاسوس و مرتبط با شبکه‌های جاسوسی ناراحت» بود و می‌گفت «تمام عمرم را وقف ایران کرده بودم و «هیچ‌وقت دروغ و نیرنگی که اطلاعات به کار برد رو فراموش نمی‌کنم.»

شاهد عینی همچنین با اشاره به درگیر شدن یک مأمور زن با یکی از روزنامه‌نگاران زندانی، گفت که «مأمور بلند گفت ما آرزو داریم صندلی را از زیر پای تک تک شما بکشیم» و نیلوفر حامدی «می‌گفت این‌ها دقیقا آرزوی‌شان درباره من همین است.»

او همچنین با بیان این که در آن شب پس تهدید آن مأمور، یکی دیگر از زندانیان سیاسی «دچار حمله عصبی شده بود» و «به او توجه نمی کردند»، گفت که در پی این واقعه، «بچه‌ها شروع به اعتراض و کوبیدن در کردند» و زندانبان‌ها «مجبور شدند رئیس بازداشتگاه را بیاورند» و «چهل نفر با هم اعتراض کردیم» و نیلوفر حامدی به رئیس گفت که «این جا مأمورهای شما توهم‌های خودشان را به عنوان اتهام مطرح می‌کنند؟» و «مأمور به او گفت ساکت باش. تو حالا حالاها مهمان ما هستی.»

شاهد عینی به نقل از نیلوفر حامدی گفت که بازجوها درباره جزئیات زندگی او حرف زده بودند و بازجو به او گفته بود «ما تک‌تک خبرنگارها را همیشه کنترل می‌کنیم.»

  • جریمه نقدی و تبعید به تربت جام برای مرضیه محمودی


در ادامه فشارها بر روزنامه‌نگاران، مرضیه محمودی، سردبیر تجارت‌نیوز، اعلام کرد که برای دومین بار به دلیل شکایت حمید رسایی، از چهره‌های تندرو جمهوری اسلامی و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، در دادگاه محکوم شده است.

این روزنامه‌نگار که بر اساس حکم صادر شده برای شکایت پیشین رسایی، شش میلیون تومان جریمه نقدی پرداخت کرده بود، این بار به پرداخت ۲۴ میلیون تومان جریمه نقدی و همچنین یک سال تبعید به تربت جام محکوم شده است.
https://twitter.com/marziyemahmoodi/status/1683726871517691905

حمله حمید رسایی به معترضان و فعالان فرهنگی و رسانه‌ای پیش از این نیز سابقه داشته و موجب محکومیت قضایی برای آنان شده است.

در هفته های اخیر، برخوردهای امنیتی و قضایی با روزنامه‌نگاران در ایران افزایش یافته است.

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG