لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۵۴

انتقاد کاربران شبکه‌های اجتماعی از عملکرد جمهوری اسلامی؛ احمد مسعود: نگفتمت مرو آنجا؟


احمد مسعود. آرشیو
احمد مسعود. آرشیو

درگیری مرزی روز شنبه ۶ خرداد میان نیروهای طالبان و جمهوری اسلامی که موجب جان‌باختن دست کم دو‌ مرزبان ایرانی و یک نظامی افغانستانی شد، واکنش‌های گسترده‌ای را در شبکه‌های اجتماعی به همراه داشته است.

در این حال، احمد مسعود که «جبهه مقاومت ملی افغانستان» را علیه طالبان رهبری می‌کند، در توییتی نوشت: «نگفتمت مرو آنجا که آشنات منم؟»

بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی و برخی از رسانه‌های ایران مانند وب سایت انتخاب، این مصرع از شعر مولانا جلال‌الدین محمد بلخی را اشاره‌ای طعنه‌آمیز از سوی احمد مسعود خطاب به مقامات جمهوری اسلامی دانسته اند.

جمهوری اسلامی در جریان پیشروی های طالبان در افغانستان و به دست گرفتن کنترل آن کشور در حدود دو سال پیش، کمکی به دولت مرکزی و یا سپس، به جبهه مقاومت ملی افغانستان نکرد.

در درگیری روز شنبه، دست کم ۲ نیروی مرزبان ایران کشته و ۲ شهروند ایرانی زخمی شدند و به گفته سخنگوی وزارت کشور طالبان یک نفر هم از این گروه کشته شد.

با این حال، پایگاه خبری «حال وش» که برخی اخبار و رویدادهای سیستان و بلوچستان را بازتاب می‌دهد، به نقل از «منابع محلی» خود، از «کشته و زخمی شدن غیرنظامیان» در دو طرف مرز طی این درگیری مرزی خبر داد.

این درگیری مرزی که چندمین درگیری از نوع خود در ماه‌های اخیر و همزمان با چالش آبی دو کشور بر سر «حق‌آبه رود هیرمند» است، با واکنش گسترده و تند کاربران شبکه‌های اجتماعی نیز روبرو شده است.

احسان بداغی، روزنامه‌نگار با انتشار تصویر پیراهن خونین یکی از مرزبانان کشته شده ایرانی، در توییتی نوشت: ‏«آیا عاملان و عمله‌های سفیدشویی طالبان در ایران وجودش را دارند فقط یک لحظه با مادر سرباز وظیفه شهید، ‎#محمد_مهدی_احمدی نگاه در نگاه شوند؟»

احمد نادری، نماینده مجلس شورای اسلامی روز ۱۲ آذر ۹۹، طالبان را یکی از «جنبش های اصیل منطقه» دانسته و گفته بود: همکاری با طالبان می تواند به «گسترش ثبات» در جامعه افغانستان و «جلوگیری از نفوذ گروه‌هایی همچون داعش [به ایران] منجر شود.»

محمدرضا مهاجر، یکی از دیگر کاربران شبکه‌های اجتماعی، خطاب به مقامات جمهوری اسلامی و حامیان شان نوشت: «نه کسی میخواد با طالبان بجنگه نه کسی گفته حمله کنید به افغانستان! اینو خودتون هم می‌دونید. همه حرف ما اینه که وقتی میگید "طالبان عوض شده"، "جنبش اصیل منطقه"، "حسینیه شیعه ها چند تا در فاصله داره با خونه رییس طالبان" ما یادمون نمیره...»

چند تن از کاربران نیز سخنان چندی پیش برخی چهره‌های ایرانی حامی روی کار آمدن طالبان در تابستان ۱۴۰۰ از جمله علی علیزاده، پژوهشگر حامی جمهوری اسلامی ساکن لندن، علی‌اکبر رائفی‌پور، سخنران حاکی حامی حکومت، و عطاءالله مهاجرانی، وزیر ارشاد دولت محمد خاتمی، را بازنشر کردند و مورد نقد جدی قرار دادند.

از سوی دیگر، کاربرانی همچون بهنام صمدی، خبرنگار اقتصادی نیز به تبعات جانبی این اتفاق پرداختند و نوشتند: «تابلوی بورس گنده گوی بزرگ منطقه با ترقه‌بازی جنبش اصیل منطقه قرمز و صف فروش شد؛ البته که طالبان اصلی اونایی بودن که دو سه هفته پیش به تابلوی بورس حمله کردن.»

همچنین حساب کاربری «فلات ایران» هم در ارتباط با این حوادث نوشت: «حساب افغان‌های عزیز از طالبان تروریست جداست.»

از سوی دیگر، «وزارت دفاع حکومت طالبان» افغانستان شب گذشته ۶ خرداد با انتشار بیانیه‌ای در توضیح درگیری مرزی روز شنبه، مدعی شد که طرف ایرانی «عامل شروع درگیری مرزی» روز شنبه بین دو کشور بوده است. مقام های جمهوری اسلامی نیز طالبان را آغازکننده درگیری دانسته‌اند.

XS
SM
MD
LG