لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۵۱

فرانسه و ایرلند آزادی دو شهروند زندانی خود در ایران را تایید کردند


برنارد فیلان، شهروند فرانسوی-ایرلندی (راست) و بنجامین بریر، شهروند فرانسوی (چپ)
برنارد فیلان، شهروند فرانسوی-ایرلندی (راست) و بنجامین بریر، شهروند فرانسوی (چپ)

فرانسه و ایرلند روز جمعه آزادی بنجامین بریر و برنارد فیلان از زندان جمهوری اسلامی را تایید کردند.

امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، با انتشار توییتی ضمن استقبال از آزادی این دو شهروند فرانسوی، از تمام کسانی که به آزادی آنها کمک کردند، قدردانی کرد و وعده داد به تلاش‌های خود برای بازگرداندن دیگر هموطنان زندانی‌اش در ایران ادامه دهد.

وزیر امور خارجه فرانسه نیز با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد بنجامین بریر و برنارد فیلان در راه بازگشت به فرانسه هستند.

به گفته کاترین کولونا، این دو شهروند فرانسوی بلافاصله پس از آزاد شدن از زندان مراقبت‌های پزشکی لازم را دریافت کردند.

کولونا افزود در تماس تلفنی صبح جمعه با همتای ایرانی‌اش، حسین امیرعبداللهیان، از تمام کسانی که برای آزادی این دو شهروند فرانسوی کوشیده‌اند، قدردانی کرده است.

او در پایان بیانیه خود گفت دولت فرانسه به تلاش‌هایش برای آزادی دیگر شهروندان زندانی خود در ایران ادامه خواهد داد.

همچنین مایکل مارتین، وزیر امور خارجه ایرلند، با انتشار بیانیه‌ای نسبت به آزادی برنارد فیلان و بنجامین بریر ابراز خوشحالی کرد.

به گفته او، هفت ماه گذشته برای برنارد و خانواده‌اش با مشقت‌های فراوانی همراه بود.

مایکل مارتین از تلاش‌های دولت فرانسه و به‌‌ویژه کاترین کولونا برای آزادی این دو شهروند قدردانی کرد.

او همچنین به گفت‌وگوی تلفنی روز پنجشنبه خود با همتای ایرانی‌اش اشاره کرد و از تلاش وزارت امور خارجه ایران برای آزادی آقای فیلان قدردانی کرد.

ساعاتی پیشتر، منابع نزدیک به دولت جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده بودند برنارد فیلان تبعه فرانسوی - ایرلندی به خاطر «ملاحظات انسان‌دوستانه» آزاد شده است.

بامداد جمعه خبرگزاری ایرنا نوشت: «برنارد فیلان یک تبعه فرانسوی - ایرلندی که به جرم تهیه و ارسال اطلاعات امنیتی در اوج اغتشاشات ایران، دستگیر و محاکمه شده بود، به موجب حکم قضایی و با ملاحظات انسان‌دوستانه آزاد شد.»

برنارد فیلان، ۶۴ ساله، شهروند دوتابعیتی ایرلندی- فرانسوی که در صنعت گردشگری فعال بود، اوایل مهرماه با گسترش اعتراضات ضد‌حکومتی در مشهد بازداشت شد.

او در ابتدا برای چند هفته در سلول انفرادی نگهداری شد و سپس به زندان وکیل آباد مشهد منتقل شد. برنارد از ناراحتی قلبی و مشکل استخوانی مزمن رنج می‌برد.

بنجامین بریر نیز در اردیبهشت ١٣٩٩ به اتهام جاسوسی بازداشت و پس از آن به هشت سال زندان محکوم شد.

کشورهای غربی زندانی شدن شهروندان خود از سوی جمهوری اسلامی را «گروگانگیری سیاسی» خوانده و بارها از جمهوری اسلامی خواسته‌اند به این رویه «ظالمانه» خود پایان دهد.

اما جمهوری اسلامی با رد دیدگاه طرف‌های غربی و بدون ارائه هیچ سند و مدرکی، همچنان به بازداشت و زندانی‌کردن شهروندان غربی و دوتابعیتی بنا به اتهاماتی همچون «اقدام علیه امنیت ملی» ادامه می‌دهد.

در حال حاضر شماری از شهروندان دوتابعیتی نیز در ایران زندانی هستند که از آن جمله می‌توان به سیامک نمازی، مراد طاهباز، و عماد شرقی شهروندان ایرانی آمریکایی، کامران قادری و مسعود مصاحب شهروندان ایرانی اتریشی، ناهید تقوی شهروند ایرانی آلمانی، مهران رئوف شهروند ایرانی بریتانیایی، و احمدرضا جلالی شهروند ایرانی سوئدی اشاره کرد.

XS
SM
MD
LG