در ایران نان به صورت رسمی با چند نرخ مصوب متفاوت به فروش میرسد و در این بین برخی واحدهای صنفی برای خود لیست قیمتی مجزا هم دارند. در همین حال رسانههای ایران از فروش اینترنتی نان سنگک به قیمت ۳۵ هزار تومان خبر دادهاند.
وبسایت «تجارت نیوز» در گزارشی به بازار نان در بستر اینترنت پرداخته و نوشته است که در پلتفرمهای آنلاین یک عدد نان سنگک مغزدار به قیمت ۳۵ هزار تومان و مدل ساده آن به ۱۵ هزار تومان عرضه میشود. نان بربری نیز به عنوان یکی از محبوبترین نانهای مردم از ۱۴ هزار تا ۳۰ هزار تومان به دست مشتریان میرسد.
رییس اتحادیه نان سنگک تهران اما از افزایش قریبالوقوع قیمت نان در کشور خبر داده و گفته که درخواست افزایش قیمت به دولت ارسال شده است. محمد سلیمانی معتقد است که قیمت نان نیز باید متناسب با افزایش سایر هزینهها و تورم همسانسازی شود و روند فعلی قابل تداوم نیست.
سلیمانی در گفتگو با روزنامه «ایران» صنعت نان را بدون متولی دانسته و هشدار داده است که اگر «نرخ نان اصلاح نشود» کشور دچار «مشکلی جدی» در این بخش خواهد شد.
هرچند چندی پیش احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد، اعلام کرد که یارانه نان دو برابر شد اما یارانه نان تحت الشعاع عوامل مختلفی از جمله کاهش سطح زیر کشت گندم در کشور و افزایش نیاز به واردات، دائم در حال افزایش است و فعالان این حوزه بر این باورند که این روند ادامه دار نخواهد بود.
در این بین پایین بودن قیمت خرید تضمینی و جذابیت قیمتی در کشورهای همسایه باعث رواج قاچاق گندم شده است و این موضوع به حدی افزایش یافته که به نوشته خبرگزاری «فارس» خرید تضمینی دولت را تاثیر پذیر کرده و کشاورزان بسیاری گندم خود را به دولت نمیفروشند.
دولت اما به دنبال افزایش قیمت خرید تضمینی تا ۱۷ هزار تومان است و در طرف مقابل بنیاد ملی گندمکاران اعلام کرده که قاچاقچیان گندم داخلی را از ۲۴ تا ۳۰ هزار تومان در هر کیلو خریداری کرده و به صورت نقدی تسویه میکنند.
جنگ روسیه و اوکراین و خودداری اوکراین از فروش گندم به ایران در کنار افزایش جهانی قیمت گندم و هزینههای جهانی حمل و نقل در کنار تورم داخلی از جمله نکاتی است که در چرخه گندم آرد و نان خودنمایی میکند و نگرانیها برای مصرف کنندگان را دامن زده است.