لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۳۰

بازداشت «موقت» نیلوفر حامدی از «۲۰۰ روز» هم گذشت


 نیلوفر حامدی، خبرنگار روزنامه شرق
نیلوفر حامدی، خبرنگار روزنامه شرق

نیلوفر حامدی روزنامه‌نگار بازداشت شده در اعتراضات سراسری، با گذشت ۲۰۰ روز همچنان در بازداشت «موقت‌» بسر می‌برد و پرونده او در بلاتکلیفی است.

محمدحسین آجورلو، همسر او، روز یکشنبه با انتشار توییتی از بلاتکلیفی پرونده او با گذشته ۲۰۰ روز از بازداشت خبر داد. بنابر نوشته آجورلو، نیلوفر حامدی تاکنون ۷۸ روز را در زندان اوین و ۱۱۳ روز را در زندان قرچک گذرانده است.

براساس همین توئیت پرونده این روزنامه نگار «مدت‌هاست» که «به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی» ارسال شده «اما تاریخ رسیدگی به پرونده مشخص نیست، وثیقه برای آزادی موقت تعیین نمی‌شود و وکیل هم هنوز نتوانسته پرونده را بخواند.»

بر اساس نوشته‌ همسر نیلوفر حامدی، او در حال حاضر در بند هشت زندان قرچک در بازداشت است.

نیلوفر حامدی، یکی از نخستین خبرنگارانی بود که در جریان بستری‌شدن و جان‌باختن مهسا امینی در بیمارستان کسری تهران و همچنین درباره شیوه برخورد نیروهای امنیتی با معترضان اعتراضات سراسری سال گذشته اطلاع‌رسانی کرد.

چندی پیش، اعضای بنیاد روزنامه‌نگاری «نیمن» در دانشگاه هاروارد، جایزه لیون ۲۰۲۳ برای وجدان و صداقت در روزنامه‌نگاری را به نیلوفر حامدی و الهه محمدی اختصاص دادند.

خانم‌ها حامدی «خبرنگار روزنامه شرق» و محمدی «خبرنگار روزنامه هم‌میهن» از اولین خبرنگارانی بودند که پس از بازداشت مهسا امینی توسط «پلیس اخلاق» جمهوری اسلامی، خبر کشته شدن او را پوشش دادند. گزارش‌ها و عکس‌های این دو روزنامه‌نگار منجر به دستگیری آنها شد و حالا ۲۰۰ روز است که همچنان در زندان هستند.

بنیاد روزنامه‌نگاری نیمن از نیلوفر حامدی و الهه محمدی دعوت کرده است تا پس از آزادی از زندان شخصاً در مراسمی در هاروارد شرکت کنند و جایزه خود را دریافت کنند.

ایران یکی از ده کشور «بد» جهان از نظر آزادی مطبوعات است و در رتبه ۱۷۸ از میان ۱۸۰ کشوری که در ارزیابی‌های جهانی آزادی مطبوعات در رتبه‌بندی قرار دارند، قرار دارد.

سازمان گزارشگران بدون مرز گزارش داده است که روزنامه‌نگاران در ایران «به‌ طور مداوم با دستگیری‌های خودسرانه و احکام سنگین پس از محاکمه‌های ناعادلانه در دادگاه‌های انقلاب روبه‌رو می‌شوند.»

گروه آزادی مطبوعات نیز می‌گوید: «جمهوری اسلامی، کنترل بسیاری از رسانه های کشور را در دست دارد و رهبری آن علی خامنه‌ای اغلب رسانه‌های مستقل را به عوامل نیروهای خارجی متهم می‌کند.»

پیشتر، انجمن «روزنامه‌نگاران کانادایی حامی آزادی بیان» جایزه بین‌المللی مطبوعات را «به دلیل شجاعت و حقیقت‌گویی در گزارش‌دهی» به طور مشترک به نیلوفر حامدی و الهه محمدی، دو روزنامه‌نگار زندانی در ایران اعطا کرده بود.

XS
SM
MD
LG