با پایان گرفتن تعطیلات نوروزی، جانشین رئیس پلیس راهور فراجا از سهم خودروها در تصادفات مرگبار در نوروز امسال سخن گفت.
به گفته تیمور حسینی از اجرای طرح نوروزی که از ۲۴ اسفندماه آغاز و تا پایان ۱۴ فروردین ماه ادامه داشت دستکم ۸۷۱ تن جان خود را در تصادفات جادهای از دست دادند.
به گفته تیموری، ۲۷ درصد خودروهایی که در تصادفات فوتی نقش داشتند خودروی پژو و ۲۴ درصد نیز متوجه خودروی پراید بوده است.
آنگونه که این مقام انتظامی به خبرگزاری ایسنا گفته است در مدت زمان اجرا در ابتدای طرح نوروزی نیز یک و نیم ای طرح نوروزی، یک و نیم میلیون پیامک هشدار برای رانندگان پرخطر ارسال شده است.
تصادفات نوروزی در ایران، سالانه صدها کشته و مصدوم برجای میگذارد.
احمدرضا رادان، فرمانده نیروی انتظامی در جدیدترین اظهارات خود در نوروز ۱۴۰۲، عوامل عمده در بروز تصادفات را سرعت غیرمجاز، عدم رعایت حق تقدم و عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه ذکر کرده بود.
آمار سالانه کشتهشدگان ناشی از تصادفات در ایران حدود ۱۷ هزار تن برآورد میشود که به گفته برخی مسئولان راهنمایی و رانندگی ایران، آمار واقعی حتی بالاتر از ارقام رسمی اعلامشده، تخمین زده میشود.
طبق آمار پزشکی قانونی تلفات جادهای در روزهای نوروز در سالهای اخیر همواره رو به افزایش بوده است. طبق این آمارها از نوروز ۱۳۹۶ تا نوروز ۱۴۰۱ در مجموع ۵۵۸۲ نفر در حوادث جادهای جان خود را از دست دادهاند. کشته شدگان در نوروز ۱۳۹۶ طبق اعلام پزشکی قانونی ۸۷۴ نفر بود که در نوروز ۱۴۰۱ به ۱۱۴۶ نفر رسید. در این فاصله آمار تلفات در نوروز ۱۳۹۹ با ۵۳۴ نفر کمترین تلفات در این سالها بود که آن هم به دلیل محدودیتهای سفر در ایام کرونا بود.
پیش از آغاز رسمی تعطیلات نوروزی و در بیست و هشتم اسفندماه سال گذشته نیز کمال هادیانفر، رئیس پليس راهور ایران با اعلام اینکه امسال برای «كنترل ترددها و مديريت آن» از «بالگرد و پهپادهاى پليس» هم استفاده میشود، به «باشگاه خبرنگاران» وابسته به صداوسیمای جمهوری اسلامی گفته بود: «مركز كنترل پهپادها» بیست و چهار ساعته فعال است.
سازمان ملل متحد، در مهر سال ۱۴۰۰، در طرحی برای کمک به ایمنسازی جادههای در ایران، بودجهای به مبلغ ۲۳۰ هزار و ۴۴۰ دلار به ایران اعطا کرد.
بنا بر گزارش درج شده در سایت صندوق ایمنی جادهها در سازمان ملل، این پروژه با همیاری دانشگاه خوارزمی تا شهریور سال جاری ادامه خواهد یافت.