فشارهای حکومتی در ایران برای ملزم کردن زنان به رعایت حجاب اجباری ادامه دارد و بنا بر گزارشها صدها واحد صنفی در روزهای اخیر به اتهام نقض «شئونات اسلامی» پلمب شدهاند، اما همچنان تصاویر زیادی از زنان بدون حجاب در نقاط مختلف ایران منتشر میشود.
به گزارش خبرگزاری ایرنا در روز دوشنبه ۱۴ فروردین، تنها در استان مازندران «۲۵۰ واحد صنفی» در «روزهای اخیر» پلمب شدهاند.
مسیب موسوی، معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت معدن و تجارت مازندران اعلام کرد که این واحدها از پانزدهم اسفند تاکنون به دلیل آنچه او «بیتوجهی به مسئله عفاف و حجاب» خواند پلمب شدهاند.
همچنین، روزنامه شرق در روز دوشنبه گزارش داد، با وجود تأکید حقوقدانها بر این که تعطیل کردن کسب و کارها «به دلیل تخلف رفتار» یک فرد، اقدامی «مغایر با قانون» است، اما در طول یک ماه گذشته همزمان با ایام نوروز «بیش از ۱۰۰ واحد صنفی به دلیل رعایت نکردن پوشش اسلامی» و «شئونات اسلامی» مهر و موم شدهاند.
این روزنامه چاپ تهران نوشته است که تعطیل کردن کسب و کارها در راستای مقابله با کسانی که به حجاب اجباری تن نمیدهند، با وجود «وضعیت نامناسب اقتصادی و معیشتی حاکم بر جامعه» صورت میگیرد.
با از سر گیری اعتراضات سراسری در شهریور ۱۴۰۱ پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت نیروی انتظامی، ماشینهای گشت ارشاد کمتر در خیابانها نمایان شدند، اما جمهوری اسلامی به روشهایی از جمله پلمب واحدهای صنفی و ارائه ندادن خدمات به کسانی که حجاب اجباری را رعایت نمیکنند، روی آورد.
همچنین برخی نهادهای حکومتی با راهکارهایی از جمله تأسیس «قرارگاه زیست عفیفانه» تلاش کردند زنان را به پوشش مد نظر جمهوری اسلامی مجبور کنند و طرحی در مجلس شورای اسلامی مطرح شد که بر اساس آن، برای کسانی که حجاب اجباری را رعایت نکنند مجازاتهایی مثل جریمه تا سه میلیارد تومان، ابطال گواهینامه رانندگی و پاسپورت و ممنوعیت استفاده از اینترنت درنظر گرفته میشود.
- حمله با چاقو به یک طلبه پس از تذکر حجاب
خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، گزارش داد که به یک «روحانی آمر به معروف و نهی از منکر» در محله «چمار سرای رشت» در روز نهم فروردین در پی «تذکر به کشف حجاب» یک زن به وسیله «چاقو» حمله شده است.
بر اساس این گزارش، فرد «آمر به معروف» در پی این حمله «از ناحیه کمر» صدمه دید و به بیمارستان انتقال یافت.
عزیزالله ملکی، فرمانده انتظامی استان گیلان حملهکنندگان را «اراذل و اوباش» و «گردنکشان» نامید و گفت که افرادی در ارتباط با این حادثه بازداشت شدهاند.
«اراذل و اوباش» خطاب کردن این افراد توسط این مقام انتظامی در حالی است که حمایت یک مغازهدار از زنانی که توسط یک «آمر به معروف» به آنها حمله شده بود، مورد قدردانی مردم قرار گرفته و گزارشها حاکی از آن است که مغازه او در شاندیز استان خراسان مملو از گل و شکلات و شیرینیهایی شده که مردم به او تقدیم کردهاند.
- نماینده مجلس: با «لختیگری» مخالفیم
کاظم دلخوش اباتری، نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان این که «با کسانی که لختیگری را اشاعه میدهند مخالف هستیم»، گفت: «کسانی که حجاب ضعیف دارند هم دختران خود ما هستند.»
به گزارش وبسایت «جماران»، سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس افزود، درباره «بحث حجاب» کار باید در «چارچوب» اظهارات علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی پیش برود.
دلخوش اباتری با تأکید بر «خدشه وارد نشدن به نظام» و «نیروهای مذهبی» اضافه کرد: «از طرفی نباید سختگیری در مورد آن افرادی که مراعات میکنند صورت گیرد.»
- نماینده سنقر: با بیحجابی «شوهر دزدی» باب میشود
همچنین، جواد حسینیکیا نماینده سنقر و کلیایی در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر این که «دشمن میداند روی چه موضوعی دست گذاشته»، ادعا کرد که اگر «بیحجابی» رواج یابد، «شوهر دزدی» باب میشود.
او با بیان این که «نمیشود مسلمان بود و حجاب را نپذیرفت»، افزود: «خانمی خود را آرایش میکند، دل یک خانوادهای را ویران کرده است و چهار روز دیگر شخصی دیگر کانون خانواده او را ویران میکند و کودکان طلاق و بزهکاری اجتماعی به وجود میآید و تبعات سنگینی خواهد داشت.»
حسینیکیا مدعی شد: «همان کسی که میگوید زن زندگی آزادی، نمیگذارد زن رنگ روسری خود را انتخاب کند. چرا نسل نو این را توجه نمیکند؟ چه کسی اینها را منتشر کرد؟ برای بردگی جنسی و کالایی است، دشمن میداند روی چه موضوعی دست گذاشته است.»
همزمان با خط و نشان کشیدن نیروهای جمهوری اسلامی، روز سیزدهبهدر مردم در شهرهای مختلف ایران به رقص و پایکوبی گروهی پرداختند در حالی که عده چشمگیری از زنان و دختران حجاب اجباری بر سر نداشتند.