لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۴۹

حمله به مدارس و مسمومیت دانش‌آموزان در شهرهای مختلف ایران روز یکشنبه هم ادامه یافت


مسمومیت سریالی دختران دانش‌آموز - طرح از اکانت توییتری قلمفرسا
مسمومیت سریالی دختران دانش‌آموز - طرح از اکانت توییتری قلمفرسا

منابع خبری می‌گویند که مسمومیت‌های سریالی در مدارس شهر‌های مختلف ایران رو به افزایش است. گزارش و تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی از ابتدای روز یکشنبه ۱۴ اسفند حکایت از آن دارد که حمله‌هایی که از آن با عنوان «حمله‌های شیمیایی» به مدارس دخترانه یاد شده دیگر مختص به استان خاصی نیست و در حال حاضر بیشتر شهر‌های ایران را در برگرفته است.

«اعتماد آنلاین» در گزارشی اعلام کرده است که از ابتدای ماه آذر که روز‌های آغازین مسمومیت‌های سریالی بوده تاکنون بیش از ۹۰ مدرسه دچار مسمومیت شدند که این آمار «با شدت نگران‌کننده‌ای» رو به افزایش است.

در تازه‌ترین اخبار منتشر شده در رسانه‌های ایران روز یکشنبه مدارس دخترانه در شهر‌های شیراز، اسفراین، گنبدکاووس، مشهد و کاشان، ارومیه، تبریز، زنجان و اهواز «مورد حمله» قرار گرفتند که تعداد زیادی از دانش‌آموزان به دلیل مسمومیت به مراکز درمانی منتقل شدند.

حساب «۱۵۰۰ تصویر» نیز با انتشار ویدئویی از جو «ملتهب و نگران» در اطراف مدرسه دخترانه سرداران در تبریز به نقل از منابع محلی خبر داده که دانش‌آموزان این مدرسه دچار مسمومیت شده‌اند. همچنین از دیگر شهر‌هایی که نامشان در آمار این حملات قرار گرفته می‌توان به آبادان، بوشهر و نیشابور اشاره کرد.

گستردگی «حملات شیمیایی» به مدارس دخترانه و در برخی از شهر‌ها، مدارس پسرانه روز یکشنبه ۱۴ اسفند نسبت به روز‌های گذشته از گستردگی بیشتری برخوردار بوده است. براساس گزارش‌ها تا لحظه تنظیم این گزارش دست کم دانش‌آموزان در ۲۰ شهر دچار مسمومیت شده‌اند.

ابوطالب جوان فرماندار نیشابور از مسمومیت ۵۰ دانش‌آموز در این شهرستان خبر داد و گفته است که ۱۰ نفر از این دانش‌آموزان به اورژانس منتقل شده‌اند.

تا کنون هیچ نهاد رسمی در جمهوری اسلامی نسبت به مسمومیت سریالی دانش‌آموزان دختر پاسخی قانع‌کننده ارائه نداده است. یوسف نوری وزیر آموزش پرورش که چند هفته پیش این حملات را «شایعه» توصیف کرده بود، در تازه‌ترین واکنش خود در روز یکشنبه از والدین «عذرخواهی» کرده و گفته است که به دنبال چرایی ماجراست.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه نیز خواستار شناسایی فوری عاملان مسمومیت دانش‌آموزان شد. کاظم غریب آبادی با انتشار توییتی گفته است که «اجازه نخواهند داد که حق آموزش و آرامش از دانش‌آموزان و خانواده‌های آن‌ها سلب شود.»

از آنجایی که بسیاری پزشکان و متخصصان مسمومیت دانش‌آموزان را ناشی از استنشاق بوی گاز می‌دانند اما مقام‌های جمهوری اسلامی با نسبت دادن این مسأله به معترضان و کشورهای اروپایی آن را یک «هراس اجتماعی» عنوان کردند.

غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفته است که «دشمن» در تلاش است امنیت کشور را برهم بزند و مدارس درگیر پدیده‌ای به نام «هراس اجتماعی» شده‌اند.

خبرگزاری« ایسنا» نیز امروز یکشنبه، به نقل از مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران عامل مسمومیت‌ها را متوجه «انگلستان» دانست. به گفته چمران، «تجربه دلسوزی کشورهایی مثل انگلیس» نشان داده «ریشه این کارها خودشان هستند‌.»

همزمان با گسترش مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان، یکشنبه چهاردهم اسفند، شماری از خانواده‌های دانش آموزان همچون روز گذشته، در اعتراض به مسمومیت کودکانشان در مدارس، در مقابل اداره آموزش و پرورش شهرستان خود دست به تجمع زدند.

XS
SM
MD
LG