یک نماینده مجلس شورای اسلامی رویکرد دولت جمهوری اسلامی را مورد نقد قرار داده و با «حذفی» دانستن آن، گفته است در حال «پاکسازی» نهادهای دولتی هستند.
جلال محمودزاده، عضو مجلس شورای اسلامی به وبسایت «جماران» گفت: به دلیل تندرویهای بسیار زیاد، منیت در دولت و عدم پذیرش افکار منتقد؛ در بدنه دولت جمهوری اسلامی، تعداد زیادی از کسانی که او «دوست داران نظام» نامیده «کنارکشیده، گوشهنشینی کرده و اجازه ندارند در بحث اجرا و نوسازی کشور دخالت و یا حضور داشته باشند.»
نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی در این رابطه افزود: دولت جمهوری اسلامی به «پاکسازی» افراد منتقد در وزارتخانه و بدنههای کارشناسی دست زده و این موضوع به سطح دهیاریها نیز رسیده است و «حتی دهیار منتقد هم قبول نمیکنند.»
پاکسازی، اصطلاحی است که پس از روی کار آمدن انقلابیون در بهمن ۵۷ رواج یافت و به اخراج بسیاری از کارکنان، کارمندان، معلمان، کارگران و کارشناسان از شغلهای خود با دلایل واهی همچون «وابستگی به رژیم گذشته» انجامید.
در هفتههای اخیر برخی از اساتید دانشگاههای کشور نیز که دارای نگاه متفاوتی با دولت سیزدهم جمهوری اسلامی بوده یا از اعتراضات سراسری ماههای گذشته حمایت کردهاند، از اخراج خود توسط نهادهای «آموزشی» خبر دادهاند.
مرتضی فرخی، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص پایان همکاری دانشگاهها با برخی اساتید، بیست و چهارم بهمنماه در مصاحبه با خبرگزاری دولتی «ایسنا» مدعی شده بود: برخی دانشگاهها عذر برخی از اساتید حقالتدریس که «ظرفیتی برای آنها در دانشگاه وجود نداشته» را خواستهاند.
پیش از این محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران هم مدعی شده بود که هیچ استادی از این دانشگاه «اخراج» نشده و درنهایت صرفا با برخی از افراد «قطع همکاری» صورت گرفته است.
حالا یک نماینده مجلس هم تایید کرده که تغییرات در دولت فعلی تا دهیار ها هم گسترش پیدا کرده است. این در حالی است که ابراهیم رئیسی در ابتدای دوره ریاستاش بر دولت گفته بود که مبنای همکاریاش با همه مدیران دولتی «شایستگی» افراد است.