لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۰۱

زیان ۷۷۳ میلیون دلاری ایران به دلیل محدودیت‌های اینترنتی حکومت در سال ۲۰۲۲ 


آرشیو
آرشیو

یک تارنمای مشهور فناوری در گزارش جدید خود به بررسی زیان‌های مالی ناشی از محدودیت‌های اینترنتی در کشورهای مختلف جهان در سال ۲۰۲۲ پرداخت.

این گزارش سالانه توسط تارنمای «تاپ‌تن وی‌پی‌ان» (به انگلیسی : Top10VPN) و بر اساس شاخص‌های گوناگونی تنظیم می‌شود.

این آمار شامل بخش‌های متنوعی است و بصورت کلی تأثیرات اقتصادی قطع یا محدودیت اینترنت و شبکه‌های اجتماعی توسط حکومت‌های خودکامه جهان را بازتاب می‌دهد.

در فهرست ارائه شده توسط این نویسندگان، روسیه، ایران، قزاقستان، میانمار، و ازبکستان در صدر کشورهایی هستند که به دلیل محدودیت‌های اینترنتی حکومت متحمل بیشترین زیان‌های اقتصادی در سال گذشته میلادی شدند.

هندوستان، اتیوپی، نیجریه، کوبا، ترکمنستان، ترکیه، سودان، بورکینافاسو، و سوریه در رده‌های بعدی قرار دارند.

قطع یا محدود کردن حکومتی اینترنت در سال ۲۰۲۲ در جهان باعث نزدیک به ۲۴ میلیارد دلار زیان مالی شد که نسبت به سال قبل ۳۲۳ درصد افزایش داشت.

آرشیو
آرشیو

. ایران

براساس این گزارش، در سال ۲۰۲۲ اینترنت در ایران ۲۱۷۹ ساعت قطع بود، شبکه‌های اجتماعی را ۴۸۶۳ ساعت بستند، و ۱۳۰ ساعت از سرعت اینترنت کاسته شد (در مجموعه ۷۱۷۲ ساعت).

این محدودیت‌های اعمال شده توسط حکومت ایران نزدیک به ۷۲ میلیون کاربر ایرانی را تحت تأثیر قرار داد و با ضرر مالی ۷۷۳ میلیون دلاری همراه بود.

این گزارش تأکید می‌کند که رویکرد حکومت ایران علاوه بر زیان مالی، ناقض حق آزادی تجمع مسالمت‌آمیز، و آزادی مطبوعات نیز است.

مقامات ایرانی در ماه مه یک روز کامل اینترنت را در سراسر کشور قطع کردند، و در ماه‌های مه، ژوئن، و ژوئیه اینترنت بسیاری از مناطق کشور را بصورت هدفمند قطع یا از سرعت آن کاستند. قطع عمدی اینترنت در ایران در پاسخ به اعتراضات گسترده‌ ضدحکومتی بود که به دلایل اقتصادی سراسر کشور را فرا گرفت.

آرشیو
آرشیو

حکومت ایران در جریان دور تازه اعتراضات در ماه سپتامبر که پس از کشته‌شدن مهسا امینی که در بازداشت پلیس اخلاق بود آغاز شد، مجددا دسترسی به اینترنت را محدود کرد و شبکه‌های اجتماعی اینستاگرم و واتس‌اپ را بصورت نامحدود بست.

علی‌رغم سرکوب مرگبار حکومت، اعتراضات سراسری در ایران همچنان ادامه دارد و علاوه بر محدودیت‌های گذشته، هنوز دسترسی به اینترنت از طریق گوشی‌های همراه با چالش‌های زیادی برای کاربران ایرانی همراه است.

در این مدت تقاضای برای استفاده از وی‌پی‌ان در ایران بیش از سه هزار درصد افزایش یافته است زیرا ایرانیان به دنبال دور زدن محدودیت‌های اینترنتی دولتی هستند.

این گزارش یادآور می‌شود که حکومت ایران تلاش می‌کند تا با سرکوب شدیدتر ترافیک ‌وی‌پی‌ان و دامنه‌ها، به‌عنوان بخشی از بلوک‌های گسترده‌تر در تمام ترافیک اینترنت بین‌المللی، در عین حال اینترنت داخلی را حفظ کند.

XS
SM
MD
LG