یک منبع وزارت خارجه آلمان روز دوشنبه گفت آلمان، فرانسه، دانمارک، اسپانیا، ایتالیا و جمهوری چک به دلیل سرکوب خشونتآمیز اعتراضها به حقوق زنان در ایران، ۱۶ پیشنهاد برای تحریمهای جدید اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی ایران ارائه دادند.
به نوشته رویترز این منبع گفت پیشنهادها برای تحریمها، افراد و نهادهایی را هدف قرار می دهد که مسئول اصلی سرکوب اعتراضات سراسری هستند.
اعتراضات در ایران پس از آن روی داد که مهسا امینی، دختر ۲۲ ساله، در حالی که در بازداشت گشت ارشاد بود کشته شد.
مجله اشپیگل که ابتدا خبر پیشنهاد برای تحریمهای جدید اتحادیه اروپا را گزارش کرد، گفته است کسانی که این تحریمها را پیشنهاد دادند می خواهند که وزیران خارجه اتحادیه اروپا در نشست ۱۷ اکتبر در مورد آن تصمیم بگیرند. اشپیگل نوشته است که انتظار نمیرود مخالفتی از سوی اعضای این اتحادیه اروپا برای اعمال تحریمها وجود داشته باشد.
این منبع گفت: «ما در حال حاضر برای اجرای سریع این پیشنهادات کار می کنیم.»
وزیر امور خارجه آلمان، آنالنا بربوک، روز دوشنبه اقدام جمهوری اسلامی ایران در سرکوب معترضان را نشان دهنده «ترس محض [حکومت] از یادگیری و قدرت آزادی» دانست و وعده تحریم داد.
سازمان حقوق بشر ایران، یک گروه مستقر در نروژ، گفته است که بیش از ۱۰۰ نفر در جریان سرکوب اعتراضات کشته شده اند. مقامات ایرانی آمار تلفات را اعلام نکرده اند.
مقامات جمهوری اسلامی از جمله علی خامنهای، اعتراضات در ایران را «توطئه» کشورهای خارجی عنوان کردهاند.
گشت ارشاد بارها در برخوردهایش با شهروندان دست به خشونت زدهاند و معترضان میگویند مهسا امینی نیز مورد ضرب و جرح قرار گرفت. اما مقامات حکومتی از جمله احمد وحیدی، وزیر کشور دولت رئیسی، این مسئله را تکذیب کردهاند. از سوی دیگر آنها پس از ادامه اعتراضات گفتند تحقیقات ادامه دارد.
اعتراضات ضد حکومتی در ایران که از مراسم تشییع جنازه مهسا امینی در شهر کردنشین سقز آغاز شد، به بزرگترین نمایش مخالفت با مقامات ایران در سالهای اخیر تبدیل شده است و بسیاری در این اعتراضات خواهان پایان بیش از چهار دهه حکومت روحانیت اسلامی بر ایران شدهاند.