یائير لاپید، نخست وزیر اسرائيل، میگوید که «اعلامیه اورشلیم» که او و رئیس جمهوری آمریکا طی سفر جو بایدن به اسرائیل امضا کردهاند «مزیت کیفی تشکیلات امنیتی اسرائیل» را تضمین میکند.
لاپید روز یکشنبه تاکید کرد که «برای رئیس جمهوری (آمریکا) و کارکنانش روشن کردم که اسرائیل مخالف توافق هستهای» با ایران است و در مواجهه با برنامه هسته ای ایران حق کامل اقدام سیاسی و آزادی عملیاتی را برای خود محفوظ میدارد.
در تحولی دیگر، کمال خرازی رییس شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه ۲۶ تیر در گفتوگو با شبکه قطری الجزیره گفت ایران «توانایی فنی ساخت بمب هستهای» را دارد و تهدید کرد «اگر تاسیسات حساس ایران هدف حمله قرار بگیرد»، آنگاه تهران به «عمق اسرائیل» ضربه خواهد زد.
مشاور رهبر جمهوری اسلامی و وزیر اسبق امور خارجه گفت: «تنها در چند روز سطح غنیسازی اورانیوم را از ۲۰ درصد به ۶۰ درصد رساندیم و به سادگی میتوان آن را به ۹۰ درصد رساند.»
جمهوری اسلامی ایران هماکنون در حال غنیسازی اورانیوم با خلوص ۶٠ درصد است و برای ساخت بمب اتمی نیاز دارد اورانیوم را تا ٩٠ درصد غنی کند.
آمریکا و کشورهای اروپایی ضمن ابراز نگرانی نسبت به توسعه برنامه هستهای ایران میگویند فاصله تهران تا ساخت بمب اتمی کاهش یافته است.
جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، و یائیر لاپید، نخستوزیر اسرائیل، روز پنجشنبه گذشته متعهد شدند که از دستیابی ایران به سلاح هستهای جلوگیری کنند. این تعهد نوعی نمایش اتحاد میان این دو کشوری است که مدتها بر سر رویکرد دیپلماتیک با تهران اختلاف داشتند.
بایدن پیش از این اقدام که از آن به عنوان «اعلامیه اورشلیم» یاد شده است، در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی اسرائيلی گفت استفاده از زور علیه برای بازداشتن ایران از رسیدن به سلاح هستهای «آخرین راه حل» است. اسرائیل بارها خواستار «تهدید نظامی معتبر» قدرتهای جهانی علیه ایران شده است سخنان آقای بایدن اقدامی آشکار در جهت انطباق با آن درخواستها است.
اظهارات لاپید در مورد عربستان و راکتپراکنیها
به نوشته تایمز اسرائيل، لاپید همچنین به بیانیه عربستان سعودی که ریاض حریم هوایی خود بر روی تمامی پروازهای غیرنظامی اسرائيل باز میکند اشاره کرد و گفت که این امر باعث صرفه جویی در هزینه و وقت شهروندان اسرائیلی در سفر به شرق می شود.
لاپید که روز یکشنبه پس از پرتاب چهار راکت از غزه به اسرائیل صحبت میکرد گفت که اسرائیل به هرگونه حمله از نوار غزه «به سرعت و با قدرت» پاسخ خواهد داد.
در پی پرتاب راکتها از نوار غزه در یک روز قبل، اسرائيل به اهدافی در آنجا حمله کرد. غزه در کنترل شبه نظامیان حماس است که مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران قرار دارد. اسرائيل گفت یکی از مراکزی که مورد حمله قرار داد یک زیرزمینی حماس را که برای تولید مواد موشکی بود است. در حملات راکتی به کسی در اسرائيل آسیبی وارد نشد.