لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۰۵

اخبار ضد و نقیض درباره کشته شدن یک سرباز وظیفه در «پل ابریشم»؛ ابهام در مورد درگیری دوباره مرزی


آرشیو
آرشیو

در پی انتشار خبری در مورد کشته شدن یک سرباز وظیفه مرزبانی ایران در نقطه مشترک «پل ابریشم» با افغانستان، مقامات جمهوری اسلامی خواستار «روشن شدن ابعاد موضوع» شدند و این درحالی‌است که طالبان «درگیری مرزی با ایران» را تکذیب کرده است.

خبرگزاری «فارس» وابسته به سپاه پاسداران ابتدا نوشت که «در پی درگیری مرزبانان با اشرار مسلح در مرز افغانستان» یکی از مأموران پلیس کشته شده است اما اندکی بعد این خبر را از خروجی خود حذف و در خبری دیگر آن را به نقل از یک «مقام امنیتی» طالبان، تکذیب کرد.

در بخشی از این روایت آمده بود که «مرزبانان استان سیستان و بلوچستان» در ساعات پایانی روز گذشته هفتم خردادماه در حین «دیده‌بانی و پایش نوار مرزی»، نیروهای نظامی ایران با «اشرار مسلح» که از سمت خاک کشور افغانستان «قصد تعرض به مرزهای کشور را داشتند» درگیر شده و باعث «فرار» آنها شدند که این «درگیری مسلحانه» یکی از نیروهای مرزبانی به نام « محمد صیاد» بر اثر «اصابت گلوله» کشته شده است.

اما از سوی دیگر، وب‌سایت روزنامه «هشت صبح» به نقل از منابع خود گزارش داد که «یکی از مرزبانان ایرانی» در مرز مشترک افغانستان و ایران، بر اثر «درگیری با طالبان» کشته شده است.

این رسانه افغانستانی در ادامه آورده است که گروه اسلامگرای طالبان به دنبال «کشته و زخمی شدن دو پسربچه افغان توسط مرزبانانی ایرانی»، روز سه‌شنبه هفتم خردادماه «به خاک ایران وارد شده» و برای ساعتی با مرزبانانی ایرانی «درگیر» شده‌اند.

هر چند اندکی بعد و ظهر امروز هشتم خردادماه، خبرگزاری «فارس» به نقل از مفتی الهام، رئیس اطلاعات و فرهنگ ولایت نیمروز افغانستان نوشت که «هیچ تنش مرزی» میان دو کشور رخ نداده و خبرها مبنی بر «درگیری مرزبانان ایرانی با یک گروه خاص»، کاملا «شایعه» است.

در همین ارتباط، مریم شکرانی، روزنامه‌نگار با انتشار توییتی درباره «محمد صیادی» مرزبان هنگ مرزی زابل که شب گذشته کشته شد، نوشت: «مهاجمان از سمت افغانستان بوده‌اند» و افزود که برخی از «بازداشت ۲ مرزبان ایرانی توسط طالبان» خبر داده‌اند که «فرمانداری هیرمند» این موضوع را تکذیب و فقط «کشته شدن مرزبان» را تایید کرده است.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز با بیان اینکه «ابعاد» این حادثه در منطقه مرزی «میلک» توسط «نهادهای مسئول» در دست بررسی قرار دارد، از «مقامات مسئول حکومت سرپرستی افغانستان» خواسته است جهت «روشن شدن ابعاد موضوع، مجازات عاملین و اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از وقوع حوادث مشابه» اقدام «جدی» انجام دهند.

این اتفاقات همزمان با آن روی می‌دهد که یک هیات از سوی طالبان به ریاست «مولوی سعدالله بلوچ» رئیس اداره همکاری‌های امنیتی و امور مرزی این گروه جهت حضور در «هفتمین اجلاس کمیسیون عالی مرزی میان ایران و افغانستان» در تهران به‌سر می‌برد.

هفتمین اجلاس کمیسیون عالی مرزی میان ایران و افغانستان در تهران
هفتمین اجلاس کمیسیون عالی مرزی میان ایران و افغانستان در تهران

از مردادماه سال گذشته و پس از روی کار آمدن اسلامگرایان طالبان در کابل، بارها از جمله در آذرماه ۱۴۰۰ و اردیبهشت‌ماه امسال میان نیروهای مرزبانی ایران و افغانستان درگیری‌های مرزی و تبادل آتش صورت گرفته اما این تنش‌ها ادامه نیافته و پس از چند ساعت، پایان یافته‌اند.

XS
SM
MD
LG