لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۲۶

متوسط قیمت هر متر خانه در تهران «۴۰ میلیون تومان»؛‌ اجاره‌بها در خردادماه رشدی «۵۰ درصدی» را تجربه کرد


جدیدترین گزارش بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از «تحولات بازار مسکن در شهر تهران» بیانگر آن است که در خردادماه امسال متوسط قیمت «یک مترمربع» به مرز «۴۰ میلیون تومان» رسیده است.

به گزارش خبرگزاری «ایسنا»، در این گزارش آمده است که متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی تهران «۳۹ میلیون و ۴۱۴ هزار تومان» بوده که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال گذشته، به ترتیب «۸.۴» و «۳۲.۸» درصد افزایش نشان می‌دهد.

تعداد «معاملات انجام شده» در این ماه نیز حدود «۱۳.۹ هزار» فقره گزارش شده است که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه در سال ۱۴۰۰ معادل «۳۲.۳» و «۱۷۱.۹» درصد افزایش را نشان می‌دهد. بررسی «توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده» در شهر تهران به تفکیک «عمر بنا» حاکی از آن است که واحدهای «تا پنج سال ساخت» با سهم «۳۰.۱» درصد بیشترین سهم معاملات را به خود اختصاص داده‌اند.

حمیدرضا صارمی، معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران بیست و سوم بهمن‌ماه ۱۴۰۰ گفته بود: «۵۰ درصد» جمعیت تهران «زیر خط فقر مسکن» زندگی می‌کنند و افرادی که زیر این خط فقر هستند، «توانایی ساخت را ندارند.»

در حوزه «اجاره‌بها» نیز آمارها حاکی از آن است که در دو ماهه نخست امسال، اجاره مسکن در تهران «۵۰ درصد» رشد داشته و میانگین اجاره تهرانی‌ها به «۹.۵ میلیون تومان» رسیده است.

براساس گزارش منتشر شده نیمه خردادماه از سوی معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی که داده‌های آن از سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور استخراج شده، متوسط «اجاره‌بهای یک مترمربع واحد مسکونی در تهران» در اردیبهشت امسال به «۱۲۶ هزار و ۹۰۰ تومان» رسیده که در مقایسه با رقم «۸۴ هزار و ۸۰۰ تومان» پایان سال ۱۴۰۰، رشد «نزدیک به ۵۰ درصدی» داشته است.

بانک مرکزی ایران در گزارش روز چهارشنبه ۸ تیرماه ۱۴۰۱، در بخش بررسی وضعیت «اجاره مسکن» نوشته است که در خردادماه امسال توزیع فراوانی تعداد «واحدهای مسکونی معامله شده بر اساس ارزش هر واحد» نشان دهنده آن است که واحدهای مسکونی با ارزش «یک میلیارد تا یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان» با اختصاص سهم «۱۶.۴ درصد» بیشترین سهم از معاملات انجام شده را داشته‌اند.

همچنین، توزیع معاملات انجام شده مسکن بر اساس «مناطق شهری» در تهران، حاکی از آن است که «منطقه ۵» با میزان «۱۴.۴ درصد» از کل معاملات، بیشترین سهم معاملات شهر تهران را به خود اختصاص داده است. بررسی شاخص «کرایه مسکن اجاری» در شهر تهران و در کل مناطق شهری در خردادماه امسال، نشان دهنده رشدی معادل «۴۶.۵» و «۵۱.۲» درصد نسبت به ماه مشابه سال گذشته است.

هر چند بانک مرکزی ایران اشاره‌ای به تغییرات مبلغی نکرده اما عبدالله اوتادی، عضو هیات مدیره اتحادیه مشاوران املاک تهران بیست و یکم اردیبهشت‌ماه با اعلام اینکه دولت جمهوری اسلامی سه سال است «سقف افزایش» اجاره‌بها را به «۲۵ درصد» رسانده که مجموع آن بطور رسمی به «۷۵ درصد» بالغ شده، به خبرگزاری «ایلنا» گفته بود: «اما در واقعیت ماجرا و بیرون از آمارهای رسمی»، این نرخ در برخی از مناطق تهران تا «۳۰۰ درصد» هم افزایش پیدا کرده ‌است.»

دولت سیزدهم جمهوری اسلامی که در آستانه نخستین سال استقرار خود اگرچه وعده داده بود که با «ساخت یک میلیون مسکن در سال» کنترل این بازار را مهار می‌کند اما ابراهیم رئیسی به صراحت در شامگاه چهارم تیرماه در گفتگویی تلویزیونی با صداوسیمای ایران، اعلام کرد که تحقق این وعده انتخاباتی، امسال میسر نخواهد شد و اجرای آن را به آینده موکول کرد.

XS
SM
MD
LG