ساکنان یک مجتمع مسکونی در اهواز میگویند که محل سکونتشان «متروپل» دیگری است که هر لحظه ممکن است بر سر ساکنانش آوار شود.
ساکنان مجتمع «عدالت ۲» حالا از ترس خراب شدن ساختمان بر سرشان، در گرمای ۵۰ درجه، در کنار خیابان چادر زدهاند.
سه هفته پیش و در پی فروریختن ساختمان برج دوقلوی متروپل آبادان دستکم ۴۳ تن جان خود را در این حادثه از دست دادند، فاجعهای که رخداد آن توجه و حساسیت سایر شهروندان به بحث امنیت و ایمنی ساختمانها را افزایش داده است.
در این میان ۸۰ خانوار ساکن مجتمع ساختمانی «عدالت ۲» به دلیل شرایط بسیار خطرناک ساختمان، حالا چند روزی است که از ترس خراب شدن این ساختمان بر سرشان زندگیشان را در خیابان میگذرانند.
مجتمع «عدالت ۲» که بنا بر یافتهها متعلق به تعاونی بیمارستان ابوذر در منطقه ۳۰۰ دستگاه اهواز است، یکی از ساختمانهای بدون پایان کار و نیمهکاره است که به بهرهبرداری رسیده و حدود ۸۰ خانوار را در خود جای داده است.
گفته میشود این مجتمع مسکونی دچار نشست شده و دو روز پیش حکم تخلیه آن به دلیل وضعیت خطرناک صادر شده است.
ساکنان این ساختمان میگویند در بخشهایی از آن به جای میلگرد از توری مرغی استفاده شده است و پیمانکار نیز برخی از ترک خوردگیها را با پلاستر پوشانده است. در همین حال بخشی از راهپلههای ساختمان بدون حفاظ هستند.
سعید حافظی، روزنامه نگار از آلمان، در گفتوگو با صدای آمریکا با یادآوری اظهارات رئیس سازمان نظام مهندسی استان خوزستان از وضعیت اسفناک چندهزار ساختمان در این استان، از چندین مورد مشابه نام میبرد که نیاز به رسیدگی و اقدامات فوری دارد.
ایمنی ساختمانها در ایران پس از فرو ریختن سازه «متروپل» در آبادان بیش از پیش مورد توجه رسانهها قرار گرفته است. از جمله دو مقام مسئول در تهران نیز از وجود ۳۳ هزار ساختمان ناایمن از جمله ۵۰ بیمارستان در پایتخت خبر دادند.
در این میان اگرچه حوادثی نظیر فروریختن پلاسکو یا متروپل زنگ خطر ساختمان های ناایمن در کشور را بارها به صدا در آوردهاست، اما بسیاری از سازندگان ساختمانهای بزرگ با استفاده از ضعف قوانین و فساد سیستماتیک، پروژههای خود را به بهرهبرداری رساندهاند و ساختمانهایی نظیر متروپل در گوشه و کنار ایران قد برافراشتهاست.