لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۲۳

افزایش تلفات «متروپل»؛ بنیاد شهید: جان‌باختگان «شهید» نیستند


سوگواری یک پدر پس از بیرون آمدن پیکر دو پسرش از زیر آوار متروپل، برگرفته از یک ویدیو.
سوگواری یک پدر پس از بیرون آمدن پیکر دو پسرش از زیر آوار متروپل، برگرفته از یک ویدیو.

شمار جان‌باختگان ریزش سازه «متروپل» با گذشت ۱۵ روز همچنان در حال افزایش است و بنا بر اعلام فرماندار ویژه آبادان، این رقم به ۴۱ تن رسیده است، هرچند روز گذشته برخی رسانه‌ها شمار جان‌باختگان را ۴۲ تن اعلام کرده بودند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، احسان عباس‌پور، فرماندار ویژه آبادان روز دوشنبه ۱۶ خرداد با بیان این که سه پیکر خارج شده از زیر آوار شناسایی شده‌اند، ضمن تأیید این که تاکنون پیکر ۴۱ تن از زیر آوار «متروپل» خارج شده است، ابراز امیدواری کرد که «آمار جان‌باختگان افزایش نیابد» و در عین حال گفت: جست‌وجو برای بیرون آوردن دیگر پیکرهای احتمالی از زیر آوار همچنان ادامه دارد.

این در حالی است که روز یک‌شنبه برخی رسانه‌ها از جمله روزنامه شرق شمار جان‌باختگان را ۴۲ تن اعلام کرده بود.

پیدا شدن سه جسد تازه و همچنین اعلام تلاش برای خارج کردن دیگر پیکرهای زیر آوار مانده در حالی است که سه روز پیش، احمد وحیدی وزیر کشور، گفته بود: «فعالیت جمع‌آوری جسدهای مدفون در زیر آوار ساختمان متروپل آبادان به پایان رسیده است.»

بر اساس برخی گزارش‌ها، هنوز شماری از شهروندان در زیر آوار مدفون مانده‌اند.

یک ویدئوی منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی مویه‌های نعمت بهبهانی، یکی از شهروندان آبادان را نشان می‌دهد که پیکر فرزندانش امیر و رحمان از زیر آوار بیرون کشیده شده است.

گریه و زاری پدری که گفته می‌شود دو فرزندش را در متروپل از دست داده است
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:59 0:00

بنا بر گزارش‌های غیررسمی، پیدا شدن پیکر این دو تن به بعد از اعلام آمار رسمی ۴۱ جان‌باخته است.

هم‌زمان، خبرگزاری کار ایران، ایلنا، به نقل از امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران نوشت، «مطابق قوانین فعلی» جان‌باختگان ریزش ساختمان «متروپل» در آبادان «شهید محسوب نمی‌شوند، چرا که قوانین فعلی دارای شرایط خاصی است.» اطلاق عنوان شهید از سوی این بنیاد معمولا با مزایای بسیاری برای بازماندگان همراه است. برخی معترضان در شعارهای خود و در سوگ جانباختگان «متروپل» از کلمه «شهید» استفاده کرده بودند.

در ادامه اخبار مرتبط با وقایع اخیر آبادان، خبرگزاری‌ها در ایران گزارش دادند که غلام‌رضا شریعتی، استاندار پیشین خوزستان که روز شنبه خبر خروج او از کشور منتشر شده بود، به ایران بازگشته است.

روز یک‌شنبه خبرگزاری ایرنا گزارش داده بود که غلام‌رضا شریعتی «به صورت قانونی» از کشور خارج شده و به امارات متحده عربی رفته است و تلفن او نیز در دسترس نیست. ساعاتی بعد ایرنا در گزارشی دیگر به نقل از همسر شریعتی نوشت، او «برای کارهای شخصی» به دبی سفر کرده و «قطعا فردا به تهران باز می‌گردد.»

از سویی، خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه، با بیان این که برخی رسانه‌ها ضمن اعلام خبر خروج غلام‌رضا شریعتی از کشور، او را «یکی از مقصران اصلی حادثه متروپل» خوانده‌اند، اعلام کرد: «تاکنون و بر اساس بررسی‌های دقیق صورت گرفته تا زمان تنظیم این گزارش هیچ یک از هیئت‌های اعزامی از سوی دولت، دادستانی کل کشور و مجلس شورای اسلامی گزارشی از قصور یا تقصیر احتمالی یا قطعی استاندار اسبق خوزستان را برای دادگستری استان خوزستان در مورد متروپل ارسال نکرده‌اند.»

فرو ریختن برج دوقلوی «متروپل» در مرکز شهر آبادان که به دلیل عدم رعایت ایمنی در ساخت آن روز دوم خرداد به وقوع پیوست، اعتراضات مردمی گسترده‌ای را در پی داشت. تخلفات و زد و بندهای گسترده‌ای در روند ساخت این ساختمان گزارش شده است.

برخی رسانه‌ها پیش از این از ارتباط بین علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی با حسین عبدالباقی مالک و سرمایه گذار متروپل پرده برداشتند. بر اساس اعلام رسانه‌ها، موعود شمخانی، برادرزاده علی شمخانی، معرف اصلی حسین عبدالباقی برای سرمایه‌گذاری در شهر آبادان بوده است.

از سویی، محمود عباس‌زاده مشکینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، روز گذشته ریزش ساختمان «متروپل» را «خراب‌کاری» توصیف کرد و خواستار مجازات عاملان آن شد.

عباس‌زاده با بیان این که «دشمن می‌خواهد این گونه خراب‌کاری‌ها بیشتر باشد»، گفت: «نقشه‌ها و اهداف آنها بسیار بزرگ‌تر از این گونه خراب‌کاری‌ها است.»

همچنین، محمد حسینی معاون پارلمانی دولت با بیان این که «دشمنان هر روز با شیوه‌های تبلیغاتی سعی دارند مردم ما را ناامید کنند»، عنوان کرد: «در همین موضوع متروپل شاهد بودیم که چه حجم تبلیغاتی مطرح می‌شد و آنها می‌خواستند این مسئله را به نظام و دولت جدید نسبت دهند. در حالی که حوادث در همه دنیا رخ می‌دهد.»

در روزهای گذشته گزارش‌ها از آبادان حاکی از ایجاد اختلال در اینترنت در آبادان و قطع برق و بستن «تمام مغازه‌ها» در خیابان‌های منتهی به بقایای «متروپل» است؛ شرایطی که شهروندان آن را به «حکومت نظامی» تعبیر کرده‌اند.

موج اعتراضات گسترده در ایران پس از وقوع این حادثه در آبادان از سر گرفته شد و به شهرهای دیگر نیز گسترش یافت. مطالبات معترضان ارکان جمهوری اسلامی را هدف گرفته و شعارهایی از جمله «ما اشتباه کردیم، که انقلاب کردیم»، «مرگ بر خامنه‌ای»، «آخوند باید گم بشه»، «رضا شاه روحت شاد»، «از رکس تا متروپل، بسه دیگه تحمل»، و «مرگ بر دیکتاتور» سر داده‌اند.

XS
SM
MD
LG