اندیشکده «واشنگتن برای سیاست خاورنزدیک» روز دوشنبه در یک کنفرانس مجازی برای بحث درباره چالشهای راهبردی پیشروی اسرائیل میزبان بنی گانتز، وزیر دفاع این کشور، بود.
آقای گانتز در سخنان خود با اشاره به «وجود پنج چالش راهبردی پیش روی اسرائیل» تمرکز سخنان خود را روی سه چالش بیرونی مربوط به سیاست جهانی، ایران، و روابط با فلسطینیان گذاشت.
در ارتباط با چالش ایران، وزیر دفاع اسرائیل با اشاره به تداوم غنیسازی توسط جمهوری اسلامی و نزدیکشدن تهران به تولید اورانیوم با غنای ٩٠ درصد هشدار داد دوره پس از توافق احتمالی با ایران «کاملا متفاوت» خواهد بود. به گفته اقای گانتز، چنین توافقی پول زیادی را در اختیار جمهوری اسلامی قرار خواهد داد و تاثیری منفی بر ثبات منطقه خواهد داشت.
آقای گانتز در ادامه افزود در صورت توافق قدرتهای جهان و ایران بر سر برنامه هستهای جمهوری اسلامی، چنین توافقی باید مستحکم باشد و تمام روزنهها مانند برنامه موشکی ایران را پُر کند.
او در ادامه تاکید کرد، باید طرح جایگزینی برای سناریوی عدم رسیدن به توافق وجود داشته باشد که جامعه بینالمللی حول آن به مقابله با برنامه هستهای جهموری اسلامی بپردازد، همانطور که جهان چنین اجماعی را درباره بحران اوکراین شاهد بوده است.تقویت تواناییهای تهاجمی و تدافعی اسرائیل، انهدام فعالیتهای منطقهای جمهوری اسلامی، و تلاش برای تقویت روابط با مردم ایران که به گفته وی تحت سلطه جمهوری اسلامی هستند، از اولویتهای اسرائیل در مقابله با دولت جمهوری اسلامی است.
تقویت تواناییهای تهاجمی و تدافعی اسرائیل، انهدام فعالیتهای منطقهای جمهوری اسلامی، و تلاش برای تقویت روابط با مردم ایران از اولویتهای اسرائیل در مقابله با حکومت ایران است.بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل
بنی گانتز از فشار اقتصادی، همکاری اطلاعاتی، فشار دیپلماتیک، نمایش قدرت، و اقدامات ضدتروریستی منطقهای به عنوان برخی از محورهای چنین طرح جایگزینی در صورت شکست مذاکرات نام برد. او از سپاه پاسداران و نیروی قدس به عنوان «بزرگترین صادرکنندگان تروریسم» در جهان یاد کرد.
وزیر دفاع اسرائیل در ادامه گفت تقویت تواناییهای تهاجمی و تدافعی اسرائیل، انهدام فعالیتهای منطقهای جمهوری اسلامی، و تلاش برای تقویت روابط با مردم ایران که به گفته وی تحت سلطه جمهوری اسلامی هستند، از اولویتهای اسرائیل در مقابله با دولت جمهوری اسلامی است.
او ضمن تایید حملات اسرائیل به اهداف ایران در سوریه و اشاره به تداوم این حملات در آینده گفت اگر بشار اسد میخواهد روابط خود با منطقه و همسایگانش را عادیسازی کند، باید به روابط نظامی خود با دولت ایران پایان دهد.
در ارتباط با چالش جهانی پیش روی اسرائیل، بنی گانتز با اشاره به اهمیت روابط بسیار نزدیک اسرائیل و ایالات متحده تاکید کرد اورشلیم باید روابط خود با جامعه جهانی تحت رهبری آمریکا را تقویت کند.
اهمیت تقویت روابط با همسایگان اسرائیل و لزوم همزیستی مسالمتآمیز با فلسطینیان از دیگر موارد مورد اشاره توسط آقای گانتز بود. او همچنین از تداوم تلاشهای میانجیگرانه اسرائیل برای پایان دادن به تهاجم روسیه به اوکراین خبر داد.
اگر بشار اسد میخواهد روابط خود با منطقه و همسایگانش را عادیسازی کند، باید به روابط نظامی خود با دولت ایران پایان دهدبنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل
در ارتباط با چالش روابط با فلسطینیان، بنی گانتز گفت اسرائیل باید یهودی و دموکراتیک باقی بماند. وزیر دفاع اسرائیل پیرامون موج جدید حملات مسلحانه ستیزهجویان فلسطینی علیه غیرنظامیان اسرائیلی گفت عملیاتهای بیشتری خنثی شدهاند و ارتش اسرائیل به هنگام مقابله با این تهدیدها با تمام توان خود تلاش خواهد کرد میان غیرنظامیان و ستیزهجویان فلسطینی تفکیک قائل شود.
بنی گانتز رهبر حزب آبی و سفید اسرائیل، ستونی کلیدی در دولت ائتلافی کنونی و رئیس سابق ستاد ارتش اسرائیل، است. او به عنوان وزیر دفاع اسرائیل با سفر به مراکش و بحرین، توافقهای امنیتی عمدهای به امضا رسانده و همچنین با ملک عبدالله دوم پادشاه اردن، محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، و لوید آستین وزیر دفاع ایالات متحده، دیدار و گفتوگو کرده است.