لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۱۲

انتقادها از برخورد خشونت‌آمیز پلیس با زنان مقابل ورزشگاه مشهد ادامه دارد


جلوگیری از ورود زنان به استادیوم در مشهد
جلوگیری از ورود زنان به استادیوم در مشهد

با گذشت حدود یک هفته از برخورد خشونت‌بار با زنان در مشهد و در حاشیه مسابقه فوتبال میان تیم‌های ایران و لبنان، واکنش‌ها به این اتفاق ادامه دارد در حالیکه علیرغم تمامی وعده‌ها هنوز هیچ گزارشی از علل این حادثه منتشر نشده است.

در تازه ترین واکنش نصرالله پژمان‌فر، نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس روز دوشنبه ۱۵ فرودین‌ از پیگیری جدی اتفاقات مشهد و پیگرد مقصران این حادثه توسط این کمیسیون خبر داد.

این درحالی است که ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری ایران، نیز روز یکشنبه ۱۴ فروردین‌ماه بر لزوم برخورد قاطع با مقصران این واقعه تاکید کرد.برخی دیگر از مقام‌های جمهوری اسلامی از جمله انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رییس‌ جمهور و محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور، نیز طی روزهای گذشته از پیگیری ماجرا خبر داده بودند.

با وجود همه این وعده‌ها مبنی بر پیگیری اتفاقات مشهد، با گذشت یک هفته اما هنوز هیچ گزارشی در این‌باره منتشر نشده است و اقدامات در حد اظهارنظر و واکنش باقی مانده‌است.

با این حال احمد وحیدی، وزیر کشور ایران‌ مدعی است که نیروی انتظامی مرتکب خطایی نشده و تنها وظیفه خود را انجام داده است. به باور وحیدی، نیروی انتظامی باید از ورود افرادی که قصد داشتند بیش از حد ظرفیت وارد ورزشگاه شوند، جلوگیری می‌کرد. وحیدی اما در این اظهارنظر هیچ اشاره‌ای به برخورد خشونت‌آمیز پلیس و استفاده از اسپری فلفل توسط این نیروها نکرد.

واکنش به این اتفاق در میان چهره‌های ورزشی نیز همچنان ادامه دارد.

در تازه ترین واکنش، علی دایی، چهره برجسته فوتبال ایران که برای شرکت در مراسم قرعه‌کشی جام جهانی ۲۰۲۲ به قطر سفر کرده بود، روز یک‌شنبه ۱۴ فروردین‌ماه برخورد خشونت‌آمیز با زنان مقابل ورزشگاه مشهد را «شرم‌آور» توصیف کرد.

وی با انتشار مطلبی روی صفحه اینستاگرام خود نوشت: «اتفاقات شرم‌آور و رفتارهای غیرانسانی صورت گرفته در ورزشگاه مشهد در برابر بانوان فوتبال دوست کشورمان در هیاهوی قرعه کشی جام جهانی هرگز فراموش نخواهد شد.»

علی دایی در ابراز این واکنش اما تنها نبود. دیگر ورزشکارانی از جمله مجتبی جباری، وریا غفوری و امیرحسین صادقی نیز از برخورد با زنان مقابل ورزشگاه مشهد انتقاد کردند و برخی از آنان اعلام کردند که در اعتراض به ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه از این پس به استادیوم نخواهند رفت.

برخورد شدید و تند با زنان در مشهد به قدری زننده بود که واکنش سازمان‌های بین ‌المللی حقوق بشری را نیز در پی داشت.

دیدبان حقوق بشر ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه‌ها در ایران را «تبعیض‌آمیز و ظالمانه» توصیف کرد و با انتشار بیانیه‌ای از فدراسیون بین‌المللی فوتبال،‌ فیفا، خواست مقام‌های جمهوری اسلامی را مجبور کند که به این ممنوعیت پایان دهند.

کمپین حقوق بشر در ایران نیز تفکرات حاکمان جمهوری اسلامی را «طالبانی» توصیف کرد و راه مقابله با این قبیل اقدامات را نافرمانی مدنی و همدلی مردان با این محرومیت چهار دهه‌ای زنان دانست.

بر اساس ویدئوهایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، شماری از زنانی که روز سه‌شنبه ۹ فروردین‌ماه قصد داشتند وارد ورزشگاه مشهد شوند و بازی تیم‌های ملی ایران و لبنان را تماشا کنند، با ممانعت نیروی انتظامی، برخورد خشونت‌آمیز پلیس و پاشیده‌شدن اسپری فلفل به صورت و چشمانشان مواجه شدند.

فدراسیون فوتبال ایران پیشتر به فیفا تعهد داده بود که طبق قوانین این نهاد، زنان از حق ورود به ورزشگاه برخوردار باشند، اما از آن زمان فقط در موارد معدودی آن هم به صورت گزینشی و محدود، به زنان اجازه حضور در ورزشگاه‌ها داده شده است.

XS
SM
MD
LG