لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۰۹

کرونا در ایران | افزایش موارد مرگ؛ وزیر بهداشت می‌گوید برکت «کمترین عوارض» را دارد


در حالی که موارد مرگ ناشی از کرونا در آمار رسمی ایران اندکی بالاتر رفته است و در شبانه‌روز گذشته ۱۷۳ نفر جان باخته‌اند، بسیاری نسبت به آغاز موج جدید کرونا پس از تعطیلات نوروزی به ویژه در شرایطی که محدودیتی نیز اعمال نشده است، ابراز نگرانی کرده‌اند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نسبت به وقوع پیک جدید کرونا پس از نوروز هشدار داده است. محمد‌حسین سرمست می‌گوید سال گذشته نیز کرونا روندی کاهشی داشت اما به دلیل عدم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی پس از تعطیلات نوروز، موارد ابتلا افزایش پیدا کرد.

دیر اقدام کردن نسبت به اعمال محدودیت‌ در ایران، بارها مورد انتقاد قرار گرفته است.

پیشتر، رئیس بخش اورژانس بیمارستان سینا، گفته بود چه دولت گذشته و چه دولت فعلی زمانی تصمیم می‌گیرند که «دیر شده است.» حسین کرمانپور گفت آمار بستری در حال افزایش است و افرادی که فوت می‌کنند از میان بستری‌های بخش مراقبت‌های ویژه هستند.

او می‌گوید هر زمان تعداد بستری‌های آی‌سی‌یو به هزار و زیر هزار نفر در کشور رسید، تعداد مرگ‌ومیرها دو رقمی خواهد شد.

در حال حاضر، ۳۲۶۵ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.

استقبال از واکسیناسیون در ایران نیز در هفته‌های گذشته کاهش یافته است.

احمد مهری، اپیدمیولوژیست و‌ کارشناس بهداشت عمومی، گفته است دلیل کاهش استقبال، عدم ارائه «گزارش‌های مکتوب» در مورد اثر بخشی واکسن‌ها و عوارض آنها است.

در همین حال، وزیر بهداشت ایران بار دیگر تأکید کرد که واکسن برکت، با موفقیت از «انواع و اقسام آزمایشات» عبور کرده و به عنوان یک واکسن «بسیار مؤثر» با «کمترین عوارض» شناخته می‌شود.

این در حالی است که تاکنون پژوهشی از مقایسه این واکسن با سایر واکسن‌ها انجام نشده است.

نتایج آزمایش‌های بالینی واکسن برکت به سازمان بهداشت جهانی ارسال شده است اما هنوز تأییده این نهاد را دریافت نکرده است.

کووایران برکت، محصول «شفافارمد» زیرمجموعه ستاد اجرایی فرمان امام، نخستین واکسنی بود که در ایران مجوز مصرف اضطراری گرفت.

وزارت بهداشت ایران پیش از انتشار داده‌های فاز سوم به واکسن برکت مجوز داد که این تصمیم از دید بسیاری از متخصصان، غیرعلمی و غیراخلاقی بود.

تیرماه امسال، محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام که بعد به معاونت اول ریاست جمهوری منصوب شد گفته بود ظرف دو تا سه ماه، ایران به ظرفیتی خواهد رسید که مانند سوپرمارکت، مردم هر نوع واکسنی می‌خواهند بروند بگیرند.

او همچنین وعده داده بود که تا پایان شهریور، ۵۰ میلیون دز واکسن برکت تولید شود که تا امروز که دی ماه به نیمه رسیده است.

رئیس هیئت مدیره گروه دارویی برکت در روز ۱۷ اسفند گفت که تاکنون یشتر از ۱۵ میلیون به وزارت بهداشت تحویل داده شده است و نزدیک ۳۵ میلیون دز واکسن نیز «در انبارها» است‌.

ایران دیر اقدام به خرید واکسن کرد و حتی زمانی که اجازه دادند بخش خصوصی به این حوزه وارد شود، واکسنی برای خرید وجود نداشت.

بسیاری معقتدند این موضوع منجر به مرگ هزاران نفر در اثر ابتلا به کرونا در ایران شد.

[منبع: رسانه‌های ایران]

XS
SM
MD
LG