لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۴۱

اوج‌گیری موج ششم تا اواسط اسفند؛ مقام بهداشتی: تا ایران فکر کند واکسن بسازد یا نه ۶ ماه از سایر کشورها عقب افتاد


آرشیو.
آرشیو.

امیکرون در ایران همچنان در حال گسترش است و قربانی می‌گیرد. معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت می‌گوید موج ششم کرونا در هفته دوم اسفند به اوج خود می‌رسد.

آمار وزارت بهداشت ایران نشان می‌دهد از ۲۸ بهمن تا ۲۹ بهمن، ۱۸۷ بیمار دیگر جان خود را را از دست دادند و مجموع جان باختگان کرونا را به ۱۳۴ هزار و ۶۰۷ نفر رساندند.

همچنین در این ۲۴ ساعت، ۱۹ هزار و ۳۱۷ بیمار جدید تأیید شدند.

این در حالی است که پیشتر، رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ایران گفته بود شمار بیمارانی که ابتلای آنها «گزارش داده نمی‌شود» بیش از پنج برابر تعداد مبتلایانی است که تشخیص داده می‌شوند.

در عین حال در روزهای گذشته، شمار تست‌های روزانه کرونا در ایران نیز کاهش پیدا کرده است.

کاهش تست‌های روزانه کرونا در ایران به ازای هر هزار نفر
کاهش تست‌های روزانه کرونا در ایران به ازای هر هزار نفر
  • افزایش ۶۰ درصدی بستری و ابتلای کودکان در هرمزگان

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان گفته است در پیک جدید کرونا، شمار کودکان مبتلا و بستری، ۶۰ درصد افزایش یافته است. مقامات بهداشتی ایران می‌گویند ۲۰ درصد از بستری‌های موج‌ جدید را کودکان تشکیل می‌دهند.

در همین حال، سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت گفته است که تاکنون تنها ۵ تا ۶ درصد کودکان زیر ۱۲ سال واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند.

واکسن‌های‌ پاستوکووک و سینوفارم واکسن‌های پیشنهادی وزارت بهداشت ایران برای کودکان هستند.

سازمان بهداشت جهانی، از میان ۹ واکسنی که به آنها مجوز مصرف اضطراری داده است، تنها واکسن‌ فایزر را برای کودکان توصیه می‌کند و استفاده از دیگر واکسن‌ها برای خردسالان را نیازمند بررسی بیشتر دانسته است.

از همین رو، بسیاری از والدین ایرانی نگران ایمنی و عوارض جانبی واکسن‌های تأیید نشده توسط این نهاد بین‌المللی هستند.

کارشناسان بهداشتی بارها از مقامات جمهوری اسلامی ایران درخواست کرده‌اند تا واکسن‌های دارای شواهد علمی و تأیید شده توسط نهادهای معتبر بین‌المللی را برای استفاده مردم ایران وارد کنند.

  • اظهارات مقام بهداشتی در مورد تأخیر در واردات واکسن

یک عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا در ایران در گفتگو با خبرگزاری ایسنا گفته است که مقامات جمهوری اسلامی ایران از آغاز تصمیم گرفته بودند «از کشورهایی واکسن بگیرند که با ایران دشمنی نداشته باشند.»

مصطفی قانعی گفت این کشورها شرط‌هایی برای ایران گذاشتند و تنها کوبا حاضر به انتقال فن‌آوری به ایران شد.

قانعی گفت: «تا ایران فکر کند که واکسن بسازد یا نه، حدود شش ماه از سایر کشورها عقب افتاد.»

این عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا تأکید کرد که ایران دیگر نیازی به واردات واکسن ندارد. قانعی ادعا کرد که برنامه کووکس سازمان بهداشتی، واکسن‌های مورد نیاز را در اختیار ایران قرار نداده است و پول پرداخت شده را نیز پس نمی‌دهد در حالی که به گفته او دیگر نیازی به «این همه واکسن خارجی» نیست.

در حالی که اطلاعات و شواهد علمی واکسن‌های ایرانی محدود است، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت از آغاز مطالعات بالینی واکسن ویژه امیکرون تولید شده توسط گروه برکت خبر داده است. این در حالی است که هنوز مطالعات بالینی واکسن برکت نیز منتشر نشده است.

همچنین کارشناسان به این موضوع اشاره کرده‌اند که در آزمایش‌های حیوانی واکسن ویژه امیکرون برکت، گروه کنترل برای مقایسه واکسن جدید با واکسن اصلی و یا واکسن‌های موجود دیگر وجود نداشته است.

XS
SM
MD
LG