در آستانه برگزاری مسابقه فوتبال ایران و عراق در ورزشگاه آزادی تهران، گزارشها نشان میدهد سامانه فروش بلیت از زمان بازگشایی، تعداد بلیتهای باقیمانده برای زنان را صفر نشان میدهد و به زنان امکان خرید بلیت نمیدهد.
بنا بر اعلام رسمی فدراسیون فوتبال ایران، قرار بود مسابقه تیمهای ملی فوتبال ایران و عراق روز پنجشنبه در دیدار برگشت انتخابی جام جهانی در ورزشگاه آزادی با حضور ۱۰ هزار تماشاگر از جمله ۲ هزار زن برگزار شود.
برخی کاربران شبکههای اجتماعی اختلال در سایت فروش بلیت برای زنان را «عمدی» میدانند و وبسایت دیدهبان ایران نیز گزارش داده که فدراسیون فوتبال برخی زنان را تلفنی دعوت کرده و حضور آنها «نمایشی» و «گزینشی» خواهد بود.
با مطرح شدن اعتراض زنان ایران برای دستیابی به حق ورود به ورزشگاهها در عرصه جهانی، مقامات جمهوری اسلامی مجبور شدهاند برای جلوگیری از محرومیتهای جهانی، به شکل محدود و کنترلشده امکان ورود زنان به ورزشگاه را فراهم کنند.
بنا بر این گزارش، یک زن گفته است: «من شانس این را داشتم که تا مرحله آخر تهیه بلیت هم پیش بروم، اما در نهایت سامانه خطای "مشخصات فردی تطابق ندارد" را نشان داد.»
کاربران شبکههای اجتماعی به اختلال عمدی در فروش بلیت به زنان واکنش نشان دادهاند.
مونا معافی، روانشناس فعال در «حوزه کودکان و زنان خودسرپرست»، در توییتی درباره تجربه خود برای تهیه بلیت ورزشگاه آزادی با انتشار تصویری از صفحه سایت بلیتفروشی حضور زنان را گزینشی دانست و نوشت: «دروغ پشت دروغ! از صبح تلاش کردم تا الان به این جا رسید و کدملی و تلفن را قبول نمیکند.»
ابراهیم علیزاده، سردبیر تجارتنیوز نیز با انتشار عکسی از حضور زنان در یک ورزشگاه سالها پیش از استقرار جمهوری اسلامی، نوشت: «۵۳ سال پیش. ورزشگاه امجدیه. فینال مسابقات جام ملتهای آسیا. استقبال بیسابقه زنان از فوتبال. روزنامه اطلاعات نوشته بود: زنان حتی با چادر و بچه به بغل از تماشای مسابقه صرفنظر نکردند. در آن روز ایران، اسرائیل را برد و قهرمان شد.»
روز چهارشنبه رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین در نامهای به ابراهیم رئیسی «بهشدت» با حضور زنان در ورزشگاه مخالفت کرده و طرح این موضوع در دولت رئیسی را «موجب شگفتی بدنه انقلابی» جامعه دانسته بود.
ولیالله لونی، رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین در این نامه با اشاره به «مخالفت صریح» رهبر جمهوری اسلامی و مراجع تقلید شیعه گفت که این «نه تنها در ردیف مشکلات و مسائل دارای اولویت بانوان نیست، بلکه اساسا بر خلاف ارزشهای اسلامی ایرانی بوده و در راستای نگاه ابزارمحور غرب به زن است.»
حق ورود به استادیوم، به عنوان یکی از مظاهر سهمخواهی زنان از فضای عمومی شهری، از مطالباتی است که زنان ایرانی از چند دهه پیش تاکنون برای آن مبارزه کردهاند.