لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۵۹

کرونا در ایران | اطلاعات محدود در مورد واکسن‌های داخلی


بعد از گذشت بیش از ۲۲ ماه موارد ثبت شده مرگ ناشی از ابتلا به کووید-۱۹ در ایران به کمتر از ۲۵ مورد در ۲۴ ساعت رسید.

وزارت بهداشت ایران از روز ۱۲ دی تا ۱۳ دی شناسایی ۱۶۷۷ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ را تأیید کرد.

به این ترتیب، مجموع مبتلایان کرونا در ایران به ۶ میلیون و ۱۹۸ هزار و ۵۹۰ نفر رسید.

همچنین در ۲۴ ساعت گذشته، ۲۲ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان کرونا را به ۱۳۱ هزار و ۷۰۲ نفر رساندند.

آخرین بار، در روز ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ تعداد فوت، ۲۱ نفر اعلام شده بود.

بسیاری، از جمله شماری از خود مقامات کشور‌ معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است. 

اما در شرایطی که ابتلا به امیکرون در دست‌کم ۱۶ استان ایران مشاهده شده است، رئیس سازمان غذا و دارو ایران تأیید کرد که واردات واکسن کرونا «ممنوع» شده است.

بهرام دارایی گفت: «کاملاً به تولید داخل متکی هستیم و تولید داخل کفاف نیاز ما را از جمله دز سوم خواهد داد.»

اما یک روز بعد و زمانی که این اظهار نظر او با انتقادهای زیادی از سوی کارشناسان قرار گرفت گفت: «ورود واکسن از خارج کشور در صورت نیاز همچنان ادامه پیدا خواهد کرد.»

موضوع ممنوعیت واردات واکسن که پیش از این نیز مطرح شده بود علاوه بر محدود بودن داده‌ها در مورد کارآیی واکسن‌های تولید داخل، به دلیل عدم داشتن تأییدیه جهانی و محدودیت‌هایی که برای سفر ایرانیان ایجاد خواهد کرد مورد انتقاد قرار گرفته است.

در همین حال، گزارش‌هایی در فضای مجازی مبنی بر کمبود واکسن آسترازنکا برای تزریق دز سوم منتشر شده است.


وزیر بهداشت ایران می‌گوید واکسن آسترازنکا اکنون «در وضعیت استثماری» قرار گرفته است.

بهرام عین‌اللهی گفت: «منتظر هستیم واکسن‌های تولید داخل از سوی سازمان جهانی بهداشت تأیید شوند تا صرفا نیاز به تزریق استرازنکا برای مسافرت کردن به سایر کشورها نباشد.»

این در حالی است که با شیوع واریانت امیکرون، سازمان بهداشت جهانی نیز توصیه کرده است که بسته به موجودی واکسن، کسانی که از واکسن‌های غیرفعال مانند واکسن چینی سینوفارم استفاده کرده‌اند، برای دز سوم، واکسن آسترازنکا و یا یکی از واکسن‌های مبتنی بر «ام آر ان ای» مانند فایزر یا مدرنا را برگزینند‌‌.

از طرفی، واکسیناسیون کودکان زیر ۱۲ سال در ایران هنوز انجام نشده است.

کمیته علمی‌ کرونا در ایران، واکسینه شدن کودکان ۵ تا ۱۱ سال را «الزام آور» دانسته است. دبیر این کمیته می‌گوید واکسن‌های پاستوکووک و سینوفارم برای قرار گرفتن در سبد واکسیناسیون این گروه سنی تأیید شده است.

واکسن پاستوکووک یکی از واکسن‌هایی است که بیشترین داده‌های ایمنی و کارآیی را به دلیل مطالعات انجام شده بر روی آن در کشور کوبا دارد.

این واکسن هنوز مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی قرار نگرفته است.

رئیس انستیتو پاستور ایران که تولیدکننده واکسن پاستوکووک است گفته است که تاکنون هشت میلیون دز واکسن به وزارت بهداشت تحویل داده شده و هفت میلیون دز دیگر نیز تولید شده و آماده تحویل است.

XS
SM
MD
LG